Laina

Täytä hakemus ja vertaile parhaimmat 2000 € – 60 000 € lainatarjoukset.

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
!
FI Mente du ? Kyllä Ei
Seuraava

0

Käsiteltyä hakemusta
Pohjoismaissa viime kuussa

Näin se toimii:

 • valitse lainasumma logo
  1. Valitse lainasumma
 • tayta hakemus logo
  2. Täytä hakemus
 • lahetamme tarjoukset logo
  3. Lähetämme tarjoukset

Lainaa monenlaisiin tarpeisiin

Lainaa otetaan monenlaisista syistä. Jotkut syyt lainan ottamiseen ovat tietysti toisia parempia, mutta tarpeistasi riippumatta tärkeintä on se, että sinulla on lopulta varaa maksaa lainaamasi summa takaisin. Lainassa onkin kysymys aina väliaikaisesta rahoitusratkaisusta.

Yleisiä syitä lainan nostamiseen ovat esimerkiksi:

Kodin remontti

Aiotko myydä kotisi lähitulevaisuudessa? Remonttilaina voi olla loistava vipu kotisi arvon nopeaan lisäämiseen. Ennen lainan ottamista sinun kannattaa tiedustella asiantuntijoilta, mihin sijoittamalla saat asuntoosi parhaimman arvonlisäyksen. Kun sitten teet kaupat, saat samalla rahat lainasi takaisinmaksamiseen – korkoineen.

Lainojen yhdistäminen lainalla

Joskus lainoja ja luottoja kertyy useita, mikä voi tulla nopeasti hyvin kalliiksi. Yleensä kustannukset muodostuvat erilaisista maksuista ja koroista. Lue täältä artikkelimme: lainojen yhdistämisestä. Voit ottaa yhden lainan, jolla katat kaikkien aiempien lainojesi takaisinmaksun. Näin saat kaikki kuukausikulusi yhdelle laskulle ja voit säästää vuodessa jopa tuhansia euroja.

Ennakoimattomat menot

Elämä on täynnä yllätyksiä. Joskus jääkaapit hajoavat kesken kesähelteiden, toisina hetkinä suurperheen pesukone sanoo itsensä irti. Esimerkiksi lemmikeiden odottamattomista sairastumisista tai suklaaseen käsiksi päässyt koira voi aiheuttaa jopa tuhansien eurojen ylimääräiset eläinlääkärikulut. Näihin kuluihin voi olla vaikea varautua silloin, kun talous on jo muutenkin tiukalla. Nopea laina voi tällöin olla todellinen arjen pelastaja.

Lainaa voidaan lopulta käyttää mihin tahansa mitä kukin pitää tärkeänä. Kun haet lainaa Axolainalta ei sinun tarvitse koskaan perustella rahankäyttöäsi. Vertaamme puolestasi suuren joukon pankkeja ja muita lainoittajia, joista löydät varmasti sinun tilanteeseesi parhaiten sopivan lainan.

Käsirahalainat, autolainat ja muut vastaavat suuremmat lainat

Onnellisen naisen laina on käytetty uuden auton hankkimiseen.

Nykyisin pankit vaativat suurempien lainojen hakijoilta joko vakuuksia tai tiettyä osuutta lainasta olemassa olevana käsirahana. Esimerkiksi asuntolainaa varten säästöissä tai vakuutena täytyy olla jopa 30 % lainasummasta. Hakijasta tai ostokohteesta riippuen jopa tätäkin suurempi osuus. Säästöjen puutteessa ulkopuolinen laina voi joissain tapauksissa olla tapa ratkaista ongelma tai saada kasaan puuttuva osa vaadittavasta kokonaissummasta.

Sinun kannattaa näissä tapauksissa kuitenkin ehdottomasti miettiä paljonko voit jatkossa maksaa kuukaudessa takaisin ilman, että se asettaa talouttasi liian suuren rasituksen alle. Odottamattomia menoja ja vaihtelua tuloissa tapahtuu kaikille.

Kannattaa myös muistaa, että esimerkiksi auton arvo laskee takaisin siitä hetkestä lähtien, kun ensimmäistä kertaa hyppäät sen rattiin. Esimerkiksi autolainaa tuskin saat koskaan maksettua pois myymällä ostamasi auton uudestaan. Toisin kuin remonttilainassa, tälläinen ostos ei ole arvoa kasvattava sijoitus.

Millaisia lainoja tarjoamme?

Netti on täynnä erilaisia lainoja ja lainoittajia. Laki asettaa tiettyjä rajoja myönnettävien lainojen ehdoille, mutta muuten rahoitusratkaisut voivat olla käytännössä millaisia tahansa. Kaikki Axolainan kumppanit ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen lakia ja alan hyviä käytäntöjä, mitä tulee esimerkiksi vuosikorkojen ilmoittamiseen sekä korkokattoihin.

Vakuudeton laina

Kulutuslainoilla tarkoitetaan yleensä nopeita lainoja, joita myönnetään ilman vakuudeksi asetettavaa omaisuutta, kuten taloa tai mökkiä. Vastineeksi kasvaneesta riskistä kulutuslainoihin liittyy yleensä hieman perinteistä vakuudellista lainaa korkeampi korko. Vakuushan on lopulta lainoittajan vakuutus lainan takaisinmaksamisesta.

Kulutuslainoilla on silti yleensä paremmat ja edullisemmat ehdot kuin pienillä lainoilla tai luotoilla.

Löydä paras ja tarpeisiisi räätälöity laina

Parhaan lainatarjouksen eteen kannattaa nähdä vähän vaivaa. Toisaalta netissä tarjonta on nykyisin jopa liiankin laajaa. Erilaisista lainapalveluista voit varmasti löytää juuri sinulle sopivan lainakokonaisuuden. Toisaalta aikaa tähän kaikkeen saa varata runsaasti.

Axolaina on olemassa, jotta lainojen vertailu kävisi sinulta mahdollisimman helposti. Arvioidaksesi lainan sopivuutta sinun kannattaa silti miettiä esimerkiksi seuraavia käsitteitä:

Korko

Korot vaihtelevat lainoittajien välillä ja nämä erot voivat olla huomattaviakin. Pienikin korkoero voi merkitä vuositasolla jopa tuhansien eurojen eroa lainasummasta riippuen. Lopullinen korko riippuu lainoittajan omien viitekehysten lisäksi myös hakijan taloudellisesta tilanteesta sekä pankin arvioimasta lainan takaisinmaksukyvystä.

Eroja löytyy myös lainatyyppien välillä:

Asuntolainojen korot ovat tavallisesti markkinoiden edullisimmat (jos opintolainat jätetään huomioimatta). Kulutuslainoilla korot ovat sen sijaan hieman korkeammat, mutta edelleen edullisemmat kuin pienillä lainoilla tai luotoilla. Erot eri lainatyyppien välillä ovat usein vaikeasti määritettäviä. Tärkeimpänä tekijänä on yleensä lainan koko ja suunniteltu takaisinmaksuaika.

Vaikka korot ovat hyvä tapa arvioida lainan hintaa, eivät ne kuitenkaan ole ainoita tekijöitä, jotka määrittävät lainan kalleuden.

Muista, että lainan korko ei ole sama asia kuin todellinen vuosikorko, johon on laskettu mukaan kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Todellinen vuosikorko on nykyisin pakko ilmoittaa kaikkien lainatarjousten yhteydessä. Axolainalla ja kaikilla sen kumppaneilla todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina selkeästi ja näkyvästi.

Maksut

Käytännössä jokainen lainanantaja veloittaa palveluistaan erilaisia maksuja ja tilinhoitokustannuksia. Ne ovat tavallisesti pieni osuus lainatusta summasta tai säännöllinen laskutettava euromäärä (yleensä alle 10 euroa kuukaudessa).

Kuitenkin nämä ylimääräiset maksut muodostavat ajan kuluessa merkittävän lisäkustannuksen, erityisesti pidemmän takaisinmaksuajan lainoissa.

Maksut eivät tunnu yksittäisiä kustannuksina suurelta menolta. Mutta esimerkiksi 5 € säännöllinen kuukausimaksu muuttuu vuodessa 60 € euroksi ja vuosien kuluessa sadoiksi euroiksi. Kannattaa myös muistaa, että lainaan saattaa sisältyä myös muita kuluja, jotka kasvattavat koko laina-ajan hintaa huomattavastikin.

Lainan maksuehdot

Maksuehdot vaikuttavat hieman toissijaiselta vertailun kohteelta, mutta ne voivat olla todella merkittävä asia, kun arvioit lainan sopivuutta omaan tilanteeseesi. Saatat esimerkiksi joinain kuukausina pystyä maksamaan minimimaksua suuremman summan ja näin lyhentämään sovittua takaisinmaksuaikaa. Joustavuus lainan takaisinmaksussa on ehdottomasti etu, jota ei kannata liikaa painottaa.

Tiukkaan asetettu takaisinmaksu voi joidenkin lainoittajien kohdalla tarkoittaa pienempiä kuukausikorkoja, mutta pitkällä tähtäimellä ne yleensä kuitenkin kostautuvat pidentyvinä takaisinmaksuaikoina, mikä tarkoittaa ylimääräisiä korko ja kustannusmenoja lainallesi. Muista myös, että vakaakin tilanne voi muuttua äkillisesti artikkelin alussa mainittujen ennakoimattomien menojen ansiosta!

Millaista lainaa siis kannattaa etsiä?

Nuorempi mies hakee sohvalla Axolainaa.

Laina on monista tekijöistä muodostuva kokonaisuus. Pelkkää korkoa tuijottamalla harvoin löydät sinulle parasta tai edullisinta lainaa. Matalakorkoisellakin lainalla voi olla esimerkiksi korkeita avauspalkkioita tai jossain tapauksissa myös lopetuspalkkioita, jotka suoraan kasvattavat lainan kokonaismäärää. Samaan aikaan korkean koron lainalla voi olla esimerkiksi joustavat takaisinmaksuajat tai mahdollisuus edullisiin maksuvapaisiin kuukausiin.

Jos hyvän lainan vertailuun pitäisi antaa kaksi ylivoimaista mittaria, olisivat ne varmasti todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan kaikkien kustannusten muodostaman vuosihinnan sekä kuukaudessa veloitettavat kustannukset, jotka ynnäytyvät pitkässä juoksussa isoksi lisäkulueräksi. Suomessa laki määrää lainoittajat ilmoittamaan todellisen vuosikoron selvästi lainaehdoissa.

Parhaan lainan löytämiseen suosittelemme käyttämään lainalaskuriamme, joka ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset.

Lopulta sinulle paras laina riippuu seuraavista asioista:

 • Lainan tarkoitus ja suuruus?
 • Miten paljon pystyt maksamaan kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa liikaa talouteesi?
 • Tarvitsetko maksuvapaita kuukausia?
 • Maksatko lainaa takaisin säännöllisesti vai tarvitsetko joustoa?
 • Millaisen takaisinmaksuajan haluat?

Millaisia korkoja Axolaina tarjoaa?

Lainan korko on aina yksilöllinen. Kun lähetät lainahakemuksen kauttamme, suoritamme sinusta nopean luottotarkastuksen. Tämä tarjoaa lainoittajille tärkeitä tietoja maksukyvystäsi, johon vaikuttavat esimerkiksi olemassa olevat velat, tulot sekä mahdolliset aiemmat maksuhistoriasi.

Luottotiedot tarkastetaan poikkeuksetta. Niiden lisäksi lainoittajat tekevät omat luottoanalyysinsä, joihin ne perustavat päätöksensä siitä, kuinka paljon ne voivat sinulle lainata ja millä korolla.

Kun kaikki kumppanimme ovat tarkastaneet hakemuksesi, saat meiltä joukon potentiaalisia lainatarjouksia, joista voit helposti valita juuri sinun tilanteeseesi sopivan lainan.

Kauttamme voit hakea 2000 € – 60 000 € euron suuruisia kertalainoja tai joustavia kulutuslainoja. Lainapäätökset saat nopeasti ja annamme kaiken tarvitsemasi tiedon parhaimman lainapäätöksen tekemiseksi. Tarvittaessa asiakaspalvelumme voi auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan ja arvioimaan yksittäisissä lainoissa maksettavaksi kertyvän kuukausimaksun suuruuden.

Mitä hyötyä on lainanvälittäjäpalvelusta?

Kaksi henkilöä kättelee pöydällä, kun laina on hyväksytty.

Halvimman lainan löytäminen kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista voi olla melkein ylivoimaiselta tuntuva urakka. Lainanvälittäjäpalvelut, kuten Axolaina ovat silloin kullan arvoisia.

Lainanvälittäjä toimii hakijoiden ja lainan myöntäjien välissä. Otamme vastaan hakemuksia ja etsimme kumppaniverkostostamme joukon hakijan tarpeeseen vastaavia tarjouksia. Näiden tarjousten lainaehdot esitetään aina niin, että päätöksen tekeminen eri lainojen välillä olisi mahdollisimman helppoa.

Vertailemalla lainoja lainanvälittäjien avulla löydät poikkeuksetta parhaiten juuri sinulle sopivan lainan, etsit sitten kevyttä kulutusluottoa tai suurempaa kertalainaa, esimerkiksi asunnon käsirahan maksamiseen tai vaikka keittiöremonttiin.

Välitysprosessin aikana tarjoamme asiakkaillemme myös neuvoja ja asiantuntijapalveluita. Meidän palvelumme perustuukin täysin vertailun helppouteen. Kauttamme saat lainatarjouksia muutamalla klikkauksella ja asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa sinua heti siitä lähtien kun ensimmäistä kertaa klikkaat itsesi sivullemme.

Lainanvälittäjän edut pähkinänkuoressa

Vertailu kannattaa aina. Erityisesti kun puhutaan lainoista. Lainanvälittäjiltä, kuten meiltä saat seuraavat ylivoimaiset edut:

 • Kilpailukykyiset lainatarjoukset
 • Lainatarjous aina vähintään yhtä hyvillä ehdoilla, kuin suoraan pankeista
 • Matalat korot
 • Nopea hakemusprosessi
 • Turvallinen ja luotettava vertailu
 • Tarjoukset voimassa kuukauden
 • Helppo vertailu lukuisten luotettavien lainoittajien välillä
 • Säästät aikaa ja vaivaa
 • Aina käytössäsi oleva asiakaspalvelu, joka ei suosi ketään lainoittajaa toisen kustannuksella

Hieman enemmän Axolaina-palvelusta

Axolaina on pitkään markkinoilla toiminut pohjoismainen lainanvälityspalvelu. Ruotsissa ja Norjassa toimimme nimellä Axo Finans ja olemme jo vuosien ajan pystyneet yhdistämään lainan hakijoiden tarpeet luotettavien ja hyvämaineisten lainoittajien tarjouksiin.

Palvelumme on hakijalle maksuton, joten voit täysin huoletta tehdä lainahakemuksen – vaikka pelkkää uteliaisuuttasi.

Mitä enemmän tietoa sinulla on käytettävissäsi, sitä parempia taloudellisia päätöksiä pystyt tekemään. Me uskomme hyvään ja läpinäkyvään lainoitukseen. Pienellä präntätyt yllätykset eivät kuulu meidän toimintatapaamme. Asiat täytyy pystyä esittämään selkeästi niin, että vertailu tarjousten välillä on helppoa.

Palvelussamme voit tehdä lainahakemuksen muutamissa minuuteissa ja saat tarjoukset eteesi nopeasti. Lainatarjoukset ovat voimassa kuukauden hakemuksen jälkeen, joten voit rauhassa harkita, mikä laina palvelee parhaiten juuri sinun taloudellista tilannettasi.

Suosittelemmekin hakijoitamme tekemään lainapäätöksen aina huolella ja ajan kanssa.

Kumppaniverkostoomme hyväksymme vain pitkään markkinoilla toimineita, lakiin ja hyviin käytäntöihin sitoutuneita lainoittajia. Asiakastyytyväisyytemme on koko toimintamme ajan pysynyt korkeana, sillä meidänkin etumme on se, että tarjoamamme lainat ja lainavertailu ovat läpinäkyviä, helposti ymmärrettäviä ja hyvällä tavalla yllätyksettömiä.

Ketkä voivat hakea Axolainoja?

Lainan hakeminen Axolainan avulla on helppoa. Tee nopea lainahakemus, jonka me lähetämme suoraan kumppaneillemme. Sinun ei tarvitse antaa vakuuksia tai pääomaselvityksiä haun tehdäksesi. Lainan saamiseksi sinun tulisi kuitenkin täyttää seuraavat kriteerit:

 • Olet 18–vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot
 • Luottotietosi ovat kunnossa

Lainaa varten suoritamme sinusta luottotarkastuksen, joka muodostaa perustan sinulle myönnettävien lainatarjousten suuruudelle ja koroille. Luotonantajat tekevät tiedoistasi myös omat tarkastuksensa ja analyysinsä, jonka pohjalta ne tekevät lainatarjouksen sinulle.

Jos sinulla on kysyttävää lainoista tai niiden hakemusprosessiin liittyvistä seikoista, voit aina olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme sähköpostitse tai puhelimitse.

Mitä tahansa haluatkin lainoista kysyä, me olemme täällä auttamassa sinua. Palvelemme sinua suomeksi tai ruotsiksi.

Axolaina tekee lainan vertailusta helpompaa.

Hae lainaa
Hae lainaa jopa 60 000€ saakka Hae tästä