Oletko valmis vuoden 2023 Black Fridayihin?

Perjantai 24.11.2023 on tämän vuoden Black Friday -päivä. Päivä, jolloin kaupat kilpailevat huomiostasi huutaen suuria säästöjä tietokoneista kosmetiikkaan ja koiranvaatteista lentomatkoihin. Jos harkitset lainaamista ostoksia varten, on tärkeää edetä suunnitelmallisesti. Me autamme sinua tässä.

Trustscore 4.6 | 864 arvosteluun

Vastaanota edullinen lainatarjous

0

Mikä on Black Friday?

Todennäköisesti luet tätä artikkelia, koska tiedät jo valmiiksi, mikä Black Friday on. Mikäli konsepti ei kuitenkaan ole sinulle tuttu, Black Friday on päivä, jolloin sekä fyysiset kivijalkaliikkeet että verkkokaupat tarjoavat suuria alennuksia tuotteistaan. Nykyään myös mustan perjantain jälkeisenä maanantaina vietetään Cyber Mondayta, joka Black Fridayn tapaan tarjoaa hurjia alennuksia, mutta pääasiassa vain verkkokaupoissa.

Koska tapahtuma ulottuu vain muutamaan päivään, on sinun oltava valppaana ja ajoissa liikkeellä, jos haluat saada kaiken hyödyn irti tarjouksista. Useimmilla kaupoilla on varastoissaan vain rajoitettu määrä super-edullisia tuotteita, joten tässä tapauksessa nopeat todellakin syövät hitaat. 

Jos olet tekemässä isompia hankintoja, ja tarkoituksenasi on lainata rahaa ostoksia varten, on hyvä tehdä kotiläksyt ja olla ajoissa.

Säästä rahaa joululahjoissa

Black Friday on erityisen hyvä päivä hankkia joululahjoja ja säästää mahdollisesti paljon rahaa lahjahankinnoissa. Tämä tietysti edellyttää sen, että tiedät jo valmiiksi, mitä haluat hankkia. Monissa kaupoissa on vain rajoitettu määrä todella hyviä tarjouksia, joten tee etukäteen pieni suunnitelma siitä, mitä haet.

Nykyään osamaksuilla maksaminen on todella yleistä, ja useimmissa verkkokaupoissa onkin mahdollista valita rahoitusvaihtoehdoksi osamaksusopimus. Tämän vuoksi Black Friday on iso päivä myös monille lainanantajille, sillä niillä on sopimuksia suurimpien yritysten kanssa. 

Ongelmana näissä osamaksulainoissa, joita ihmiset ottavat maksaakseen ostoksensa erissä, on niiden erittäin kalliit korot. Tämän vuoksi verkkokaupat myöntävät mielellään osamaksusopimuksia, sillä ne ovat erittäin hyvää bisnestä lainanantajille.

Jos suunnittelet jo valmiiksi ostosten rahoittamista osamaksulla, kannattaa miettiä olisiko sittenkin parempi idea nostaa oikea kulutusluotto. Kauttamme haetuissa kulutusluotoissa on useimmiten paremmat ehdot ja edullisempi korko kuin osamaksuissa, joiden todellinen vuosikorko on yleensä yli 20 %. 

Nuori, ruskeahiuksinen nainen istuu ulkona portailla tehtyään hyviä ostoksia Axolainalta hankitulla luotolla Black Fridayna.

Älä lainaa rahaa viime hetkellä

Sen sijaan, että joutuisit paniikissa lainaamaan kallista rahaa taulutelevisiota varten, sinun kannattaa jo etukäteen hankkia lainatarjouksia useilta pankeilta.

Suunnittelemalla ja tutkimalla lainavaihtoehtojasi etukäteen tulet todennäköisesti säästämään suuriakin summia. Ensimmäinen eteesi tuleva lainatarjous on harvoin se edullisin vaihtoehto, varsinkin jos kyseessä on osamaksulaina. 

Vertailemalla ja kilpailuttamalla lainasi voit löytää parhaan lainatarjouksen, jolloin hyvin löydetyistä tarjouksista kerryttämäsi säästöt eivät valu hukkaan. 

Toisekseen lainan hankkiminen etukäteen määrittelee ostoksille myös budjetin, jolloin et todennäköisimmin sokaistu tarjouksista ja hullaannu tarpeettomista hankinnoista. 

Ota nykyinen taloutesi haltuun

Jos sinulle on jo syystä tai toisesta kertynyt muutamia lainoja, voi olla hyvä idea yhdistää lainat, jolloin lainakulut pienenevät ja sinulta liikenee enemmän rahaa muuhun elämiseen.

Käytännössä lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että maksat aiemmat velat pois yhdellä, isommalla lainalla. Kun yhdistät useat pienet lainat yhdeksi suuremmaksi, huomaat, että sinulle tarjotaan useimmiten myös edullisempaa korkoa. 

Kun todennäköisesti saat isommalle lainalle paremman koron, säästät rahaa sekä korko- että lainakuluissa, sillä myös yksittäiset lainanhoitokulut poistuvat. Lisäksi taloudenhallintasi helpottuu huomattavasti, kun sinulla on vain yksi laina maksettavana. 

Jos sinulta löytyy entuudestaan vain yksittäinen laina, eikä lainojen yhdistäminen ei ole mahdollista, voi sinulle olla hyödyllistä tarkistaa korkotaso nykyisestä lainastasi. Se onnistuu hakemalla lainaa nykyisellä lainasummalla sivuiltamme, ja kun sinulle tarjotaan edullisempaa lainaa, voit valita sen ja siirtää lainasi toiseen pankkiin. Näin säästät rahaa lainakuluissa.

Jos toisaalta käy ilmi, että et löydä halvempaa tarjousta, voit huokaista helpotuksesta, sinulta löytyy jo paras korko lainalle. On hyvä idea tehdä korkotarkistus muutamia kertoja vuodessa, sillä pankit muuttavat jatkuvasti hintojaan ollakseen kilpailukykyisiä.

Järkevöittämällä näin nykyistä talouttasi, voit huomata, ettet ehkä tarvitsekaan lainaa tai lisärahoitusta Black Fridayta varten!