Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Lainojen vertailu kannattaa. Meidän kauttamme teet sen helposti – olettaen, että luottotietosi ovat kunnossa.

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen

Trustscore 4.3 | 199 arvostelut

Vastaanota edullinen lainatarjous

58 412
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

Hannele Palm

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu, ja nopea lainan käsittely.

Ulla Nikkola

Toivon saavani lainaa että saan maksaa…

Toivon saavani lainaa että saan maksaa kaikki lainat pois ja on vain yksi laina niin olisi helpompaa ettei tarvitse makssaa ulimääräisoä kuluja hoito alalla ei työt lopu

Vastaus yritykseltä Axolaina
18 päivää sitten
Lue lisää

Nawal Yagob

On hyvä kiitos tiedosta

On hyvä kiitos tiedosta

Vastaus yritykseltä Axolaina
28 Syyskuu
Lue lisää

Jari Antero Uusitalo

Helppo ja nopea

Helppo ja nopea

Vastaus yritykseltä Axolaina
23 Syyskuu
Lue lisää

Pakalen Timo

varmalaina kohtuu korolla alle kohutun…

varmalaina kohtuu korolla alle kohutun 10&

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

Natalia Konttinen

Kaikki meni tosi hyvin

Kaikki meni tosi hyvin

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

sk miraj

Nice

Its good experience

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

asiakas

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu ja ripeää toimintaa.

Vastaus yritykseltä Axolaina
19 Syyskuu
Lue lisää

Jouni Pertti Karjalainen

ERITTÄIN HYVÄÄ JA TEHOKASTA TOIMINTAA

TOIMINTA SUJUI HYVIN JA ASIALLISESTI , KAIKKI TIEDOT ETENIVÄT NIINKUIN PITI , KOKONAISUUS KATTAVA JAHYVÄ , SUOSITTELEN ETEENPÄIN ,KIITOS JA KUMMARRUS

Vastaus yritykseltä Axolaina
19 Syyskuu
Lue lisää

Kaija

Nopea ja sujuva toiminta

Nopea ja sujuva toiminta

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

Sauli

Kiitos suhteellisen nopeasta…

Kiitos suhteellisen nopeasta päätöksestä. Jätin yhden tähden pois, koska korko olisi voinut olla pienempi. Kiitos kuitenkin. Kysyisin vielä, voisinko saada lisää 3000€, maksaisin sillä toisen kalliimman lainan. Kiitos ystävällisestä kohtelusta. Terveisin Sauli Hiltunen, Joensuu, Puh 0507576032. Hyvää viikonloppua ☺️☀️

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

Asiakas Tatjana

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

riitta verronen

Sain pikaisesti lainatarjouksen…

Sain pikaisesti lainatarjouksen Axolainan kautta ja se oli Avidalta.Kiitos,olen tyytyväinen ja asiakaspalveluun myös🌹

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 Syyskuu
Lue lisää

Alppu

Nopeahkoa palvelua

Kohtuu nopeaa palvelua, en tosin saanut kuin yhden tarjouksen vaikka jälkikäteen tuli toiselta taholta viesti että "tarjous on umpeutunut". Päädyin ottamaan kuitenkin tuon ainokaisen tarjouksen.

Vastaus yritykseltä Axolaina
29 Elokuu
Lue lisää

Carl Nylander

Axolainasta kerrotaan positiivisesti,

Axolainasta kerrotaan positiivisesti, haluamme mukaan. Toivottavasti sairausloman päätyttyä olemme mukana jatkossa.

Vastaus yritykseltä Axolaina
29 Elokuu
Lue lisää

Miten saada laina ilman luottotietoja?

Monilla on luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Ne voivat aiheutua esimerkiksi maksamattomista laskuista, vuokrarästeistä tai muista taloudellisista vaikeuksista. Joskus ongelmien takana voi olla myös ylivelkaantuminen. Erityisesti silloin uuden lainan järkevyyttä kannattaa harkita tarkkaan. Maksuhäiriöistä ei pääse nopeasti eroon ja elämäntilanteet voivat muuttua nopeastikin, jonka vuoksi sinulla on tarve saada lainaa häiriöistä riippumatta. Yksityisiltä rahoittajilta voi näissä tilanteissa joskus saada lainaa ilman luottotietoja, mutta sinun kannattaa huolellisesti harkita vaihtoehtoja lainarahalle. Tämä artikkeli käsittelee luottotiedottoman lainamahdollisuuksia ja luottotietojen merkitystä lainoittajille.

Lähikuva lainahakemusta netissä tekevän naisen käsistä

Miten luottotiedot menevät?

Luotto-ongelmien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosien aikana hälyttävästi. Viime vuosituhannen laman aikaan ongelma paisui ajoittain valtavaksi ja monet maksavat edelleen sen jälkiseurauksia. Nykyisin velkaantuminen voi tapahtua erilaisten luottomahdollisuuksien runsauden sekä netin jatkuvasti lisääntyneen lainatarjonnan ansiosta. Jos huomaat maksavasi kuukaudessa useista lainoista, kannattaa sinun tarkastaa mahdollisuus lainojen yhdistämiseen Axolainan avulla – niin voit säästää vuodessa jopa tuhansia euroja koroissa ja lainakuluissa.

Kun rahatilanne ajautuu heikoksi, jää laskuja usein maksamatta. Tällöin seuraavat muistutuslaskut ja lopulta perintä. Tällöin luottotietoihin tulee merkintä, jonka myötä lainojen ja luottojen saaminen, kuten myös esimerkiksi asunnon vuokraaminen, muuttuvat paljon vaikeammiksi.

Maksuhäiriö poistuu luottotiedoista aikanaan, mutta siinä menee yleensä 2–4-vuotta. Tänä aikana elämäntilanne voi muuttua ja erilaisia rahantarpeita ilmentyä. Vaikka taloudellinen tilanne paranisikin, ei se auta hakijan mahdollisuuksia saada lainaa, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Luottotietojen menettämisen ankaruutta on ajoittain arvosteltu julkisuudessa, mutta luotonantajille se on arvokas työkalu lainan riskien arviointiin ja laina ilman luottotietoja on myös hakijalle erittäin harvoin hyvä ratkaisu.

Jos luottotietosi ovat jostain syystä menneet tai vaarassa mennä, kannattaa sinun turvautua välittömästi paikalliseen velkaneuvontaan avun saamiseksi.

Onko laina ilman luottotietoja mahdottomuus?

Kaikki suomalaiset lainoittajat tarkistavat hakemuksen yhteydessä hakijalta mahdollisesti löytyvät maksuhäiriömerkinnät. Myös Axolainan kumppanit tarkastavat aina hakemuksen yhteydessä hakijan luottokelpoisuuden. Suomen lain mukaan lainojen myöntäminen maksuhäiriöiselle on pääsääntöisesti kiellettyä, jopa pienempien pikavippien tapauksessa.

Linjaus on armoton, mutta sillä pyritään ehkäisemään jatkuvat ja pahenevat taloudelliset ongelmat niiltä, joilla talous on jostain syystä jo valmiiksi päässyt epätasapainoon.

Lopullisen ratkaisun siitä, onnistuuko laina ilman luottotietoja, tekevät kuitenkin aina luotonmyöntäjät, joista erittäin harvat kertovat suoraan myöntävänsä lainoja myös luottotiedottomille. Lainapäätöksiin vaikuttavat lainanhakijan luottoluokitus sekä luoton myöntäjän halu sekä kyky riskinottoon. Vuoden 2008 tapahtuneen talousromahduksen jälkeen kynnys korkean riskin lainoihin on erityisesti perinteisillä pankeilla noussut huomattavastikin. Myös lisääntynyt sääntely on vähentänyt suurempien pankkien halua myöntää korkean riskin lainoja yksittäisille asiakkaille.

Jossain tapauksissa yksityiset luotonantajat voivat kuitenkin tehdä poikkeuksen ja myöntää lainaa huonoillakin luottotiedoilla. Tällöin kyse on kuitenkin harvinaisesti poikkeustapauksesta, jossa lainanhakija pystyy osoittamaan maksukykynsä riittävillä ansiotuloilla tai vakuusjärjestelyillä. Näissä tapauksissa lainoittaja joutuu käyttämään harkintaansa sekä turvautumaan moniin eri muuttujiin. Nykyisin iso osa lainapäätöksistä syntyy automaattisesti. Valitettavasti monimutkaiset tietojärjestelmät ovat johtaneet siihen, että perustetta lainahakemuksen hylkäämiselle on joskus hyvin vaikeaa tai mahdotonta saada.

Jos tähtäimessäsi kuitenkin jostain pakottavasta syystä on laina ilman luottotietoja, voi hakemusta aina kokeilla. Tietyillä lainanantajilla ehdot hakijoiden suhteen voivat olla toisia matalammat. Tämä ei yleensä kuitenkaan ole suositeltavaa lainanhakijan oman tilanteen kannalta. Kaikki Axolainan kumppanit ovat vastuullisia lainoittajia, jotka noudattavat lainapäätöksissään alan hyviä käytäntöjä ja Suomen lainsäädäntöä.

Mitkä ovat muut vaihtoehdot silloin kun luottotiedot ovat menneet?

Jos et saa lainaa yksityisiltä lainoittajilta tai pankeilta, ovat vaihtoehdot usein vähissä. Lainaa on aina todella vaikeaa saada silloin, kun luottotietoihin on syystä tai toisesta kertynyt maksuhäiriömerkintä pienestäkin summasta.

Paras tapa edetä näissä tapauksissa on talouden tasapainoittaminen. Se voi tapahtua sekä velkajärjestelyillä että säästämällä. Aikanaan luottotietomerkinnät kyllä poistuvat, jonka jälkeen lainojen saaminen taas helpottuu. Tarpeen vaatiessa voit yrittää turvautua myös läheisten apuun tai hoitaa suuremmat ostokset mahdollisuuksien mukaan osamaksuilla, mutta usein osamaksulla maksaminenkaan ei onnistu ilman kunnossa olevia luottotietoja. “Laina ilman luottotietoja”-hakusanaa käyttäessäsi me suosittelemme aina harkitsemaan kahdesti muita vaihtoehtoja tai hankintojen lykkäämistä.

Axolaina auttaa sinua lainanvertailussa

Axolaina sopii parhaiten tilanteeseen, jossa haluat välttää maksuhäiriömerkinnät talouden tasapainottamisella. Erityisesti lainojen yhdistäminen on hyvä keino vähentää kuukausittaisia lainakuluja ja säästää vuodessa jopa tuhansia euroja. Laina ilman luottotietoja meidän kumppaneiltamme kuitenkin harvoin onnistuu.

Meiltä saat kerralla monta lainatarjousta, joista voit valita sinulle parhaiten sopivat ehdot. Lainahakemuksen tekeminen kauttamme on ilmaista ja saamasi tarjoukset ovat voimassa kuukauden lainahakemuksen tekemisen jälkeen. Axolainalla lainanvertailu on helpompaa.

Vertailemme nämä pankit puolestasi: