Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Lainojen vertailu kannattaa. Meidän kauttamme teet sen helposti – olettaen, että luottotietosi ovat kunnossa.

  • Valid
    Et sitoudu mihinkään
  • Valid
    Se ei maksa sinulle mitään
  • Valid
    Saat parhaan tarjouksen

Trustscore 4.6 | 883 arvosteluun

Vastaanota edullinen lainatarjous

0
Erinomainen
Perustuu 883 arvosteluun
1 päivää sitten
Olen iloinen kun kaiki meni ihan hyvää
Olen iloinen kun kaiki meni ihan hyvää
Solveiga Upite
1 päivää sitten
nopeus ja helppous
nopeus ja helppous
Pentti Kuoksa
2 päivää sitten
Nopea vaivaton ja selkeästi esitettynä.
Nopea vaivaton ja selkeästi esitettynä.
Markku Tapani Heiskanen
4 päivää sitten
Hyvin toimi.
Hyvin toimi.
Mika
6 päivää sitten
Kommunikaatio
Kommunikaatio. Asialliset keskustelut ja joustavuus.
Jorma Vilho Leipälä
8 päivää sitten
Nopea
Löytyi sopiva tuote erittäin nopeasti
Tesa
8 päivää sitten
Kaikki toimi hyvin
Kaikki toimi hyvin
Minna Anneli Kasurinen
14 päivää sitten
Lainaa oli helppo hakea
Lainaa oli helppo hakea. Palvelu oli myös asiantuntevaa. Pyydetyt liitteet oli helposti lähetettävissä. Myös tällainen joka ei ole hyvä tietokoneen kanssa.
Tanja Tiihonen
14 päivää sitten
Helppo ja hyvä
Helppo ja hyvä, asianmukainen
Erja Leena Ihonen
22 päivää sitten
Minulle on AINA vähän ongelmallista…
Minulle on AINA vähän ongelmallista päästä jyvälle mitä tarkoitetaan mutta virheiden ja omien hoksottimien kautta tulee se "Ahaa" elämys ja kaikki hoituu todella hyvin. Kiitos kuitenkin kuuluu Teille joten, hyvin menee.
Riitta
22 päivää sitten
Arvostetaan asiakasta.
Kaikki toimi joustavasti.
Jukka Jokinen
23 päivää sitten
Oli hieman hankala ilmoittaa nuo…
Oli hieman hankala ilmoittaa nuo veropäätös viimmein hokasin että voi ottaa kuvan
Alpo Komminaho
23 päivää sitten
Erittäin hyvä ja aktiivinen viestintä…
Erittäin hyvä ja aktiivinen viestintä prosessin aikana, asiakkaalla tieto miten asiassa edetään. Puhelinpalvelu asiakaslähtöistä ja ystävällistä. Nopea päätös.
S.N
24 päivää sitten
Selkeää ohjeistusta
Selkeää ohjeistusta, soittamallakin sai heti yhteyden. Sujuvaa toimintaa.
Smertsu
28 päivää sitten
Sain helpotuksen elämääni teidän…
Sain helpotuksen elämääni teidän kautta! Kiitos siitä! Hienosti toimi!
Simo Blom
13 Kesäkuu
Yritys on ollut kärsivällinen ja…
Yritys on ollut kärsivällinen ja yritttänyt löytää ratkaisun minun pieneen ja väliaikaiseen pulmaani. Kiitos siitä.
Antti Koskinen
12 Kesäkuu
Спасибо за предоставленные кредит! Моя заявка была очень быстро рассмотрена и одобрена. Буду рекомендовать вас своим друзьям. .
Ваша компания быстро рассмотрела и одобрила кредит.
Olga Vargina
7 Kesäkuu
Nopea ja hyvä
Nopea ja hyvä
Leena Marketta Juuti
7 Kesäkuu
Mukava asiointi !
Palvelu oli sujuvaa ja miellyttävää, asiat hoituivat näppärästi!
Anuski
6 Kesäkuu
Kokemuksia luoton hausta verkossa
Luoton käsittely ja rahan siirto oli nopeaa. Muutenkin palvelu oli ensiluokkaista. Axolainaa voisi suositella ystävillekin.
Jarmo Sihvonen

Miten saada laina ilman luottotietoja?

Monilla on luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Ne voivat aiheutua esimerkiksi maksamattomista laskuista, vuokrarästeistä tai muista taloudellisista vaikeuksista. Joskus ongelmien takana voi olla myös ylivelkaantuminen. Erityisesti silloin kannattaa harkita tarkkaan, onko uusi laina järkevää hakea.  

Maksuhäiriöistä ei pääse nopeasti eroon ja elämäntilanteet voivat muuttua nopeastikin, jonka vuoksi sinulla on tarve saada lainaa häiriöistä riippumatta. Yksityisiltä rahoittajilta voi näissä tilanteissa joskus saada kulutusluotto myös ilman luottotietoja, mutta sinun kannattaa huolellisesti harkita vaihtoehtoja lainarahalle. 

Tämä artikkeli käsittelee luottotiedottoman lainamahdollisuuksia ja luottotietojen merkitystä lainoittajille.

Lähikuva lainahakemusta netissä tekevän naisen käsistä

Miten luottotiedot menevät?

Luotto-ongelmien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosien aikana hälyttävästi. Viime vuosituhannen laman aikaan ongelma paisui ajoittain valtavaksi ja monet maksavat edelleen sen jälkiseurauksia.

Nykyisin velkaantuminen voi tapahtua erilaisten luottomahdollisuuksien runsauden sekä netin jatkuvasti lisääntyneen lainatarjonnan ansiosta. Jos huomaat maksavasi kuukaudessa useista lainoista, kannattaa sinun tarkastaa mahdollisuus lainojen yhdistämiseen Axolainan avulla – niin voit säästää vuodessa jopa tuhansia euroja koroissa ja lainakuluissa.

Kun rahatilanne ajautuu heikoksi, jää laskuja usein maksamatta. Tällöin seuraavat muistutuslaskut ja lopulta perintä. Tällöin luottotietoihin tulee merkintä, jonka myötä lainojen ja luottojen saaminen, kuten myös esimerkiksi asunnon vuokraaminen, muuttuvat paljon vaikeammiksi.

Maksuhäiriö poistuu luottotiedoista aikanaan, mutta siinä menee yleensä 2–4-vuotta. Tänä aikana elämäntilanne voi muuttua ja erilaisia rahantarpeita ilmentyä. Vaikka taloudellinen tilanne paranisikin, ei se auta hakijan mahdollisuuksia saada lainaa, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Luottotietojen menettämisen ankaruutta on ajoittain arvosteltu julkisuudessa, mutta luotonantajille se on arvokas työkalu lainan riskien arviointiin ja laina ilman luottotietoja on myös hakijalle erittäin harvoin hyvä ratkaisu.

Jos luottotietosi ovat jostain syystä menneet tai vaarassa mennä, kannattaa sinun turvautua välittömästi paikalliseen velkaneuvontaan avun saamiseksi.

Onko laina ilman luottotietoja mahdottomuus?

Kaikki suomalaiset lainoittajat tarkistavat hakemuksen yhteydessä hakijalta mahdollisesti löytyvät maksuhäiriömerkinnät. Myös Axolainan kumppanit tarkastavat aina hakemuksen yhteydessä hakijan luottokelpoisuuden. Suomen lain mukaan lainojen myöntäminen maksuhäiriöiselle on pääsääntöisesti kiellettyä, jopa pienempien pikavippien tapauksessa.

Linjaus on armoton, mutta sillä pyritään ehkäisemään jatkuvat ja pahenevat taloudelliset ongelmat niiltä, joilla talous on jostain syystä jo valmiiksi päässyt epätasapainoon.

Lopullisen ratkaisun siitä, onnistuuko laina ilman luottotietoja, tekevät kuitenkin aina luotonmyöntäjät, joista erittäin harvat kertovat suoraan myöntävänsä lainoja myös luottotiedottomille. Lainapäätöksiin vaikuttavat lainanhakijan luottoluokitus sekä luoton myöntäjän halu sekä kyky riskinottoon.

Vuoden 2008 tapahtuneen talousromahduksen jälkeen kynnys korkean riskin lainoihin on erityisesti perinteisillä pankeilla noussut huomattavastikin. Myös lisääntynyt sääntely on vähentänyt suurempien pankkien halua myöntää korkean riskin lainoja yksittäisille asiakkaille.

Jossain tapauksissa yksityiset luotonantajat voivat kuitenkin tehdä poikkeuksen ja myöntää lainaa huonoillakin luottotiedoilla. Tällöin kyse on kuitenkin harvinaisesti poikkeustapauksesta, jossa lainanhakija pystyy osoittamaan maksukykynsä riittävillä ansiotuloilla tai vakuusjärjestelyillä. Näissä tapauksissa lainoittaja joutuu käyttämään harkintaansa sekä turvautumaan moniin eri muuttujiin.

Nykyisin iso osa lainapäätöksistä syntyy automaattisesti. Valitettavasti monimutkaiset tietojärjestelmät ovat johtaneet siihen, että perustetta lainahakemuksen hylkäämiselle on joskus hyvin vaikeaa tai mahdotonta saada.

Jos tähtäimessäsi kuitenkin jostain pakottavasta syystä on laina ilman luottotietoja, voi hakemusta aina kokeilla. Tietyillä lainanantajilla ehdot hakijoiden suhteen voivat olla toisia matalammat. Tämä ei yleensä kuitenkaan ole suositeltavaa lainanhakijan oman tilanteen kannalta. Kaikki Axolainan kumppanit ovat vastuullisia lainoittajia, jotka noudattavat lainapäätöksissään alan hyviä käytäntöjä ja Suomen lainsäädäntöä.

Mitkä ovat muut vaihtoehdot silloin kun luottotiedot ovat menneet?

Jos et saa lainaa yksityisiltä lainoittajilta tai pankeilta, ovat vaihtoehdot usein vähissä. Lainaa on aina todella vaikeaa saada silloin, kun luottotietoihin on syystä tai toisesta kertynyt maksuhäiriömerkintä pienestäkin summasta.

Paras tapa edetä näissä tapauksissa on talouden tasapainoittaminen. Se voi tapahtua sekä velkajärjestelyillä että säästämällä. Aikanaan luottotietomerkinnät kyllä poistuvat, jonka jälkeen lainojen saaminen taas helpottuu.

Tarpeen vaatiessa voit yrittää turvautua myös läheisten apuun tai hoitaa suuremmat ostokset mahdollisuuksien mukaan osamaksuilla, mutta usein osamaksulla maksaminenkaan ei onnistu ilman kunnossa olevia luottotietoja. “Laina ilman luottotietoja”-hakusanaa käyttäessäsi me suosittelemme aina harkitsemaan kahdesti muita vaihtoehtoja tai hankintojen lykkäämistä.

Axolaina auttaa sinua lainanvertailussa

Axolaina sopii parhaiten tilanteeseen, jossa haluat välttää maksuhäiriömerkinnät talouden tasapainottamisella. Erityisesti lainojen yhdistäminen on hyvä keino vähentää kuukausittaisia lainakuluja ja säästää vuodessa jopa tuhansia euroja. Laina ilman luottotietoja meidän kumppaneiltamme kuitenkin harvoin onnistuu.

Kauttamme on mahdollista saada kerralla useampi lainatarjous, joista voit valita sinulle parhaiten sopivat ehdot. Lainahakemuksen tekeminen kauttamme on ilmaista ja saamasi tarjoukset ovat voimassa kuukauden lainahakemuksen tekemisen jälkeen. Axolainalla lainanvertailu on helpompaa.

Vertailemme nämä pankit puolestasi:

TF Bank logo