Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

  Trustscore 4.6 | 805 arvosteluun

  Vastaanota edullinen lainatarjous

  0
  Erinomainen
  Perustuu 805 arvosteluun
  1 päivää sitten
  Yksinkertainen lainaprosessi
  Koko lainanhakuprosessi on äärettömän helppo. Vastauksen saaminen oli nopeaa. Sain rahat tililleni kahdessa vuorokaudessa. Olen erittäin tyytyväinen tähän palveluun. Kiitos paljon.
  Anne H
  2 päivää sitten
  Palvelu oli helppoa ja nopeaa
  Palvelu oli helppoa ja nopeaa
  M.M
  5 päivää sitten
  Nopea ja joustava
  Nopea ja joustava
  E.p
  6 päivää sitten
  hyvin toimittu
  hyvin toimittu
  Matti Juhani Ketola
  7 päivää sitten
  Luotettavuus
  Luotettavuus
  Ulrika Emerentia Hellberg-Erkk
  7 päivää sitten
  lainanmaksu ja pillokulut pitää esittää perusteelisesti
  nopea toiminta ja helppo
  Pentti Juhani Räsänen
  7 päivää sitten
  Kyllä he auttoivat minua
  Kyllä he auttoivat minua. Kaikki meni hyvin.
  Zafarbek Saidamatov
  8 päivää sitten
  Oltiin
  Olitte puhelillakin yhteydessä. Hakemuksen teos/lähettämisessä pientä ongelmaa.
  Jari Pekka Lammi
  8 päivää sitten
  Oli todella nopeaa
  Oli todella nopeaa, ja luotettavaa
  Aada Josefiina Juhala
  8 päivää sitten
  Nopea vastaus
  Nopea vastaus
  Karita Undrest
  8 päivää sitten
  helppo tapa saada luottoa kun on sen…
  helppo tapa saada luottoa kun on sen tarve.
  Kim Koskinen
  8 päivää sitten
  Homma toimi luvatunlaisesti
  Homma toimi luvatunlaisesti. Yks tähti pois, kun viestiä ja puhelua tuli aina vaan solkenaan, vaikka laina oli jo käsittelyssä.
  Samuel
  8 päivää sitten
  Kiitoksia paljon!!!
  Onnistui hyvin!!!
  Samson Morais
  10 päivää sitten
  Nopea palvelu.
  Tosi nopea toimintaa. Löysi lainan. Rahat tulivat tilille nopeasti
  Jarmo
  12 päivää sitten
  Laina tarpeeseen
  Lainan myöntäminen. Minulle äärimmäisen tärkeä saada laina.
  Jaakko
  12 päivää sitten
  Sovellus ansaitsisi vähän kritiikkiä
  Tämä sovellus vie ainakin minulta täysin toivon että täällä olisi joku joka osaisi auttaa mutta aika turhalta tämä Nyt näyttää
  Jani
  14 päivää sitten
  Hyvä
  Oli nopeasti vaihtoehdot tulostettu
  Irene Lähtevänoja
  14 päivää sitten
  Nopeus ja selkeästi esitetty asia.
  Nopeus ja selkeästi esitetty asia.
  Jouni Hänninen
  14 päivää sitten
  Hyvä asiakaspalvelu
  Hyvä asiakaspalvelu
  Rauni Marketta Juntunen
  15 päivää sitten
  Helppo
  Helppo, nopea, luotettava.
  Erkki

  Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiselle on:

  1. lainan hakeminen vain yhdestä paikasta
  2. lainahakemuksen täyttäminen väärin
  3. pienet tulot
  4. haetun lainasumman suuruus
  5. maksuhäiriömerkintä

  1. Kilpailuta yhdistelylaina 

  Haitko lainojen yhdistämistä vain yhdestä pankista? Yhden pankin kieltävä vastaus ei tarkoita, ettet voisi saada yhdistelylainaa muualta. Kaikkien näiden hakemusten täyttäminen voi kuitenkin tuntua työläältä, esimerkiksi perinteisissä kivijalkapankeissa joudut täyttämään hakemukset yksitellen pankeittain, jolloin lainojen yhdistäminen voi tuntua haastavalta ja aikaa vieväältä.

  Kun lainojen yhdistämistä haetaan Axolainan kautta, lähetämme yhdistelylainahakemuksesi useaan pankkiin yhtä aikaa. Sinun ei tarvitse täyttää kuin yksi hakemus saadaksesi lainatarjoukset useilta eri pankeilta. Näin säästämme huomattavasti aikaasi. 

  Me kilpailutamme puolestasi useita pohjoismaalaisia, luotettavia pankkeja ja rahoitusyhtiötä, jotka toimivat pelkästään verkossa. Modernit online-pankit ja rahoituslaitokset pystyvät tarjoamaan kilpailukykyisempiä korkoja, sillä fyysisten konttoreiden kustannuksista ei tarvitse huolehtia. Tämä näkyy heti lainasi hinnassa. Kauttamme haet yhdellä hakemuksella yhdistelylainaa yli 20 eri pankista, ja sinun on mahdollista yhdistää lainoja jopa 60 000 € saakka.

  Lainaa kannattaa aina hakea, vaikka et olisi varma sen hyväksymisen mahdollisuuksista. Et voi tietää myönnetäänkö sinulle yhdistelylaina, ennen kuin teet hakemuksen.

  2. Täytä lainahakemus oikein 

  Lainahakemuksen täyttämisessä tulee olla huolellinen, sillä yksi syy hylätylle lainapäätökselle voi olla virheellisesti täytetty hakemus. Erityisen tärkeä osa hakemusta on kohta, jossa kysytään lainojen yhdistämisestä. Mikäli haluat yhdistää lainat, tulee sinun valita hakemuksesta ”haluan maksaa nykyisiä lainoja pois.” Muutoin iso lainasumma voi vaikuttaa pankin halukkuuteen myöntää laina. 

  Luettele kaikki yhdistettävät lainat hakemuksessa. Mikäli olet merkinnyt haluavasi yhdistää lainat, mutta et hakemuksella ole kertonut, mitä lainoja tämä summa sisältää, voi se aiheuttaa lainahakemuksen hylkäämisen. Kerro siis hakemuksella avoimesti kaikki nykyiset velkasi. 

  Kun haet yhdistelylainaa, on todennäköistä, että pankki pyytää sinulta tositteita. Tositteet voivat koskea joko tämänhetkistä taloudellista tilaasi tai tietoa tulevaisuuden maksukyvystäsi. Jos näitä tositteita ei toimiteta pankille, voi se hylätä hakemuksesi. Muista siis toimittaa kaikki pyydetyt tositteet, jotta saat lainan mahdollisimman nopeasti tilillesi. 

  3. Merkitse kaikki tulosi hakemukselle 

  Lainojen yhdistelyn este voi olla myös tämänhetkiset pienet tulot. Kaikki yhteistyöpankkimme vaativat hakijoilta säännöllisiä vuosituloja, joten jos tulosi ovat liian epäsäännölliset, ei lainaa välttämättä myönnetä. Voit kuitenkin edesauttaa lainahakemuksen hyväksymistä muun muassa seuraavilla tavoilla.

  Merkitse tulosi tarkasti hakemukseen. Jo muutaman sadan euron vaihtelu tuloissa voi olla ratkaisevassa asemassa lainan myöntäjän näkökulmasta. Jos sinulla on epäsäännölliset tulot, on erityisen tärkeää, että ne on merkitty hakemukselle mahdollisimman huolellisesti. 

  Lainahakemukselle kannattaa aina lisätä myös mahdolliset puolison tulot. Kun talouden kokonaistulot ovat hakemuksella isommat, myös hakijan maksukyky nähdään parempana. Kyseessä ei tällöin ole yhteishakemus puolison kanssa, vaan tulojen lisääminen hakemukselle auttaa pankkia hahmottamaan kokonaiskuvan taloudesta. 

  Pariskunta ajaa ilta-auringossa maastopyörillä onnistuneen lainojen yhdistämisen jälkeen

  4. Hae yhdistelylainaa vain vanhojen velkojen yhdistämiseen 

  Yhdistelylainaa kannattaa hakea vain lainojen yhdistämiseen sen sijaan, että siihen sisällyttäisi uutta käyttölainaa. Jos haet lainaa enemmän kuin nykyisten lainojesi kokonaissumma on, voi se aiheuttaa hakemuksen hylkäämiseen. Hae siis lainaa vain sen verran, mitä tarvitset vanhojen velkojesi takaisinmaksuun. 

  Mikäli sinulta löytyy useampi laina tai kulutusluotto, voi haettu lainasumma olla isokin. Pankit saattavat kokea haetun yhdistelylainan olevan liian suuri, eivätkä sen vuoksi hyväksy lainahakemusta. Vaikka paras ja edullisin vaihtoehto onkin yhdistää kaikki vanhat lainat yhdeksi, yhdistelylainaa on mahdollista hakea vain osalle nykyisistä veloistasi.

  Tällaisessa tilanteessa nykyisiä velkojasi tulee tarkastella rationaalisesti ja priorisoida niistä kalleimmat, eli korkeimman koron sisältävät lainat. Maksa pois kaikkein kalleimmat lainat ensimmäiseksi. Valitse lainoista kalleimmat, laske ne yhteen ja hae yhdistelylainaa tällä summalla. Näin saat parannettua taloudellista tilaasi, jo muutaman prosentin koron alentuminen kalliissa lainassa tuo sinulle tuntuvia säästöjä.  

  Voit myös yrittää hakea uudelleenrahoitusta yksittäiselle kalliille lainalle. Kun kalleimman lainan hinta laskee, vaikuttaa se positiivisesti lainojen kokonaissummaan. 

  5. Maksuhäiriömerkintä ei estä lainansaantia lopullisesti  

  Ehkäpä yleisin ja valitettavin syy sille, ettei lainojen yhdistely onnistu, on hakijan maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkinnän on tarkoitus suojella henkilöä ylimääräiseltä lainojen ottamiselta ja näin velkakierteen lisäämiseltä. Takuusäätiön mukaan maksuhäiriömerkinnän suurin hyöty onkin se, ettei maksuhäiriöiselle myönnetä lainaa. 

  Kun maksuhäiriömerkintä poistuu, voit taas hakea lainaa normaalisti. Tässä voi kuitenkin kestää kauan. Luottotietojen puhdistuminen muuttui uuden lakiuudistuksen myötä huomattavasti nopeammaksi. Aiemmin maksuhäiriömerkintä on pysynyt rekisterissä jopa kaksi vuotta, ja nyt merkintä poistuu velan maksun jälkeen jo muutamassa kuukaudessa! Lakiuudistus astui voimaan vuoden 2022 aikana.

  Aika auttaa – myös lainojen yhdistämisessä 

  Mikäli et näiden vinkkienkään avulla saanut lainojasi yhdistettyä, suosittelemme antaa ajan kulua ja yrittämään lainojen yhdistelyä hetken päästä uudelleen. 

  Elämäntilanteen muutokset, kuten pienemmät asumiskustannukset, palkankorotus tai säännöllisemmät tulot auttavat lainan saantia. Kannattaa siis hakea lainaa uudelleen viimeistään siinä vaiheessa.

  Mikäli saat kieltävän vastauksen kaikilta kilpailuttamiltamme pankeilta, pyri lyhentämään lainoja mahdollisimman paljon muutaman kuukauden ajan. Kun kokonaisvelkasi pienenee, ovat pankitkin halukkaampia yhdistelylainan tarjoamiseen.