Axolaina Maksuturva

Maksuturva-vakuutuksen avulla saat lisäturvaa taloudellesi. Taloudellinen tilanteesi voi muuttua nopeasti ennalta-arvaamattoman tapahtuman iskiessä, esimerkiksi työttömyys tai sairaus voi iskeä yllättäenkin.

Me Axolainalla haluamme olla tukenasi näissä tilanteissa. Tiedämme, ettei elämä aina suju suunnitellusti, ja siksi taloudellinen tuki voikin tuntua turvalliselta.

Vakuutus antaa sinulle taloudellista vakautta kattamalla yllättävät kulut odottamattoman tapahtuman sattuessa. 


Näin voit hyötyä Maksuturvasta


Paljon korvausta voi saada?

Korvaus jopa 1000 euroa kuukaudessa, jos joudut työttömäksi tai pitkäaikaiselle sairauslomalle. Kuolemantapauksissa maksetaan kertakorvaus 5000 euroa.


Millaisia kustannuksia voi kattaa?

Kattaa valitsemiasi kustannuksia, esimerkiksi lainojen kuukausikuluja, vuokraa ja ruokakustannuksia.


Kuinka kauan korvausta voi saada?

Korvaus maksetaan enintään 12 kuukauden ajan


Saako korvaukset muiden etuuksien päälle?

Kyllä, ne maksetaan saamiesi muiden mahdollisten (Maksuturvasta riippumattomien) korvausten (esim. työttömyys- tai sairauspäivärahan) päälle.


Lue tuotetiedot vakuutuksesta


Pariskunta ajamassa maastopyörillä auringonlaskussa Maksuturva-vakuutus taskussa

Mikä on Maksuturva-vakuutus?

Elämän varrella sattuu ja tapahtuu, eikä kaikkea pysty millään ennakoimaan. Joskus eteen tulevat muutokset ovat mukavia, kuten ylennys töissä tai jopa lottovoitto.

Joskus taas ennakoimattomat tapahtumat horjuttavat muuten hyvin toimivaa arkea. Sairaudet, onnettomuudet, yllättävä työttömyys tai pahimmassa tapauksessa jopa kuolema ovat kaikki ikäviä tapahtumia, joita jokainen meistä voi kohdata.

Axolaina Maksuturva -vakuutuksesta voit saada korvausta, jos joudut yllättäen työttömäksi tai pitkäaikaiselle sairauslomalle. Jos kaikista pahin, eli kuolema, tapahtuu, maksetaan kuolinpesälle kertakorvaus 5000 euroa.

Saamasi korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kattamaan ruoka-, vuokra- tai lainakuluja. Voit saada korvausta jopa 12 kuukauden ajan, mikä antaa sinulle aikaa nousta takaisin jaloillesi.

Maksuturva-vakuutuksen ehdot


Maksuturva-vakuutus – turvallisuutesi vuoksi

Axolaina Maksuturvan avulla voit kulkea elämässä kevyemmin askelin. Vakuutuksemme oikeuttaa sinut korvaukseen, jos joudut sairaslomalle tai menetät työsi.

Kun otat vakuutuksen meiltä, sinulla ja perheelläsi on oikeus korvaukseen myös kuolemantapauksissa. Maksuturva-vakuutuksen ottaminen Axolainan kautta on helppoa; pääset ottamaan vakuutuksen lainahaun yhteydessä.


Mitä vakuutus sisältää?

Maksuturva-vakuutuksemme on suunniteltu mahdollisimman kattavaksi ja sisältää suojan muun muassa työttömyyttä tai pitkäaikaista sairauslomaa vastaan. Vakuutuksemme kattaa myös äkilliset kuolemantapaukset.


Työttömyyden tai sairausloman yhteydessä vakuutus sisältää:

 • Korvausta 100 % sairauslomasta tai yllättävästä, 100 % työttömyydestä
 • Kuukausittainen korvaus jopa 1000 euroa kuukaudessa
 • Korvausta enintään 12 kuukauden ajan
 • Maksetaan suoraan tilillesi

Kertakorvaus kuoleman yhteydessä

 • Kertakorvaus 5000 euroa maksetaan tapaturman tai sairauden aiheuttaman kuoleman yhteydessä kuolinpesälle (ellei muuta ilmoiteta)
Perhe kävelemässä auringonlaskussa tietäen Maksuturvan takaavan huolettomamman tulevaisuuden

Kuka voi ottaa Maksuturva-vakuutuksen?

Jos ennakoimattomat ja äkilliset tapahtumat horjuttavat arkea, haluamme, että voit tuntea olosi turvalliseksi ja taloutesi turvatuksi.

Vaikka haluaisimmekin tarjota kaikille ihmisille turvaa vakuutuksemme muodossa, meidän on kuitenkin asetettava joitain rajoituksia ja vaatimuksia, jotka sinun tulee täyttää vakuutusta ottaessasi.

Alla on esitelty vaatimukset, jotka sinun on täytettävä saadaksesi Axolaina Maksuturva -vakuutuksen.


Vaatimukset Axolaina Maksuturva -vakuutuksen ottamiseksi:

 • Sinun on oltava 18–65-vuotias
 • Sinun on asuttava vakituisesti Suomessa ja sinulla on oltava voimassa oleva Kela-kortti osoituksena Suomen asumisperusteiseen sosiaaliturvaan kuulumisesta
 • Sinun on oltava vakituisessa työsuhteessa ja työskenneltävä vähintään 16 tuntia viikossa
 • Sinun on oltava täysin työkykyinen etkä ole tietoinen tulevasta lomautuksesta tai irtisanomisesta
 • Et ole tietoinen mistään sairaudesta tai kroonisesta tilasta, joka voi johtaa sairauslomaan. Lisäksi et ole tietoinen mahdollisista tulevista sairauspoissaoloista ja ymmärrät, että vakuutus koskee vain vakuutuskauden aikana sattuvia tapaturmia tai sairauksia

Näin ostat Maksuturva-vakuutuksen

Voit ostaa Axolaina Maksuturva -vakuutuksen lainanhaun yhteydessä. Ennen kuin lähetät lainahakemuksen sivuiltamme eteenpäin, pääset ostamaan Maksuturva-vakuutuksen, mikäli täytät yllä mainitut vaatimukset. Tällä hetkellä Maksuturva-vakuutus on mahdollista hankkia ainoastaan lainanhakuprosessin yhteydessä. 

Muista kuitenkin, että vakuutus seuraa sinua, eikä mahdollista lainaasi. Vaikka maksaisit lainasi pois tai vaihtaisit lainantarjoajaa, vakuutus pysyy voimassa kauttamme. Vakuutuksen voi halutessa toki perua vakuutusehtojen mukaisesti. Tässä tapauksessa tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme.


Axolaina Maksuturva – näin olet suojattu

Vakuutuksemme on tarkoitettu sinulle, joka joudut äkillisen ja ennalta-arvaamattoman tapahtuman uhriksi, joka jollakin tavalla tilapäisesti estää sinua työskentelemästä .

Jos joudut sairauslomalle tai työttömäksi pidemmäksi aikaa, taloudellinen tilanne on usein yksi ensimmäisistä huolenaiheista. Kuinka maksaa laskut, jos tulosi romahtavat?

Tällainen tunne johtaa usein vielä suurempaan stressiin jo muutenkin vaikeassa tilanteessa. Juuri siksi tarjoamme Maksuturva-vakuutusta, joka auttaa sinua taloudellisesti, kun elämä kääntyy päälaelleen. Vakuutuksemme tarjoaa sinulle taloudellisen perustan silloin, kun et itse pysty työskentelemään.

Vakuutuksemme kattaa myös kuolemantapauksia. Jos vakuutuksenottaja kuolee tapaturman tai sairauden seurauksena vakuutuskauden aikana, kertakorvaus maksetaan kuolinpesälle.

Kolme sukupolvea retkeilemässä turvattuaan tulevaisuuden taloutensa Axolaina Maksuturva -vakuutuksella

Kuinka paljon Maksuturva-vakuutus maksaa?

Se, kuinka paljon Axolaina Maksuturva -vakuutus maksaa, riippuu valitsemastasi vakuutuskorvauksen määrästä.

Mitä suuremman kuukausittaisen korvauksen haluat saada työkyvyttömyyden tai työttömyyden sattuessa, sitä korkeampi on myös kuukausimaksusi. Riippumatta siitä, minkä suuruista vakuutuskorvausta haluat, kertakorvaus kuolemantapauksessa on kuitenkin aina sama.

Alla olevasta taulukosta näet kuukausikorvauksen määrän verrattuna kuukausittaiseen vakuutusmaksuun.  


Miten ilmoitat vahingosta?

Jos olet ottanut Maksuturva-vakuutuksemme ja joutunut vakuutuksen piiriin kuuluvaan tilanteeseen, sinun tulee ilmoittaa siitä vakuutusedustajalle mahdollisimman pian.

AIG, eli AIG Europe S.A. Suomen sivuliike, käsittelee kaikki Maksuturvan korvausvaatimukset. AIG käsittelee vahingonkorvaukset Axolainan puolesta. Kaikissa muissa asioissa pyydämme sinua olemaan suoraan yhteydessä meidän, Axolainan, asiakaspalveluun.

Jos haluat ilmoittaa vahingosta, täytä vahinkoilmoitus täältä.


Näin teet vahinkoilmoituksen

 1. Siirry AIG:n palveluportaaliin.
 2. Kuvaile tapahtumankulku, lisää pyydetyt asiakirjat ja lähetä ilmoituksesi.

Suosittelemme ilmoittamaan tapahtumasta mahdollisimman pian. Kun ilmoitat vahingosta, on hyvä kuvata tapahtuma niin yksityiskohtaisesti kuin mahdollista. Näin voidaan taata mahdollisimman tarkka tilannekäsitys ja voidaan välttää lisäkysymysten esittäminen. Tämä auttaa myös sinua, sillä tällä tavoin käsittelyaika lyhenee ja saat asiasi hoidettua nopeammin.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen AIG tutkii vakuutusasiaasi ja täyttäessäsi korvausvaatimusten edellytyksen, korvaus lähetetään sinulle mahdollisimman pian.


Anna oikeat tiedot

Muista aina antaa oikeat ja täydelliset tiedot sekä meille että vakuutusedustajalle. Mitä yksityiskohtaisemmin kuvailet tapahtuman, sitä nopeammin vakuutusasiasi käsitellään ja korvaus maksetaan sinulle.

On myös tärkeää, että olet rehellinen ilmoituksessasi. Jos annat vääriä tai liioiteltuja tietoja, pidetään sitä rikoksena ja vakuutuspetoksena, mikä on rangaistavaa Suomen laissa.


Jäikö sinulle kysymyksiä?

Jos sinulla on kysymyksiä vakuutusturvasta, korvauksesta, vahinkoilmoituksesta tai mistä tahansa muusta? Ota rohkeasti yhteyttä Axolainan asiakaspalveluun:

Soita meille: 09 4245 2326

Lähetä sähköpostiaasiakaspalvelu@axolaina.fi