Mökkilaina: Unelmat toteen – Kaikki mitä sinun tulee tietää

Unelmoitko omasta mökistä? Lue kattava opas mökkilainasta ja sen kilpailuttamisesta. Axolaina auttaa sinua löytämään parhaan rahoitusvaihtoehdon mökkiunelmaasi varten.

  • Valid
    Et sitoudu mihinkään
  • Valid
    Hakeminen ei maksa sinulle mitään
  • Valid
    Löydät parhaan tarjouksen

Trustscore 4.6 | 805 arvosteluun

Vastaanota edullinen lainatarjous

0
Erinomainen
Perustuu 805 arvosteluun
1 päivää sitten
Yksinkertainen lainaprosessi
Koko lainanhakuprosessi on äärettömän helppo. Vastauksen saaminen oli nopeaa. Sain rahat tililleni kahdessa vuorokaudessa. Olen erittäin tyytyväinen tähän palveluun. Kiitos paljon.
Anne H
2 päivää sitten
Palvelu oli helppoa ja nopeaa
Palvelu oli helppoa ja nopeaa
M.M
5 päivää sitten
Nopea ja joustava
Nopea ja joustava
E.p
6 päivää sitten
hyvin toimittu
hyvin toimittu
Matti Juhani Ketola
7 päivää sitten
Luotettavuus
Luotettavuus
Ulrika Emerentia Hellberg-Erkk
7 päivää sitten
lainanmaksu ja pillokulut pitää esittää perusteelisesti
nopea toiminta ja helppo
Pentti Juhani Räsänen
7 päivää sitten
Kyllä he auttoivat minua
Kyllä he auttoivat minua. Kaikki meni hyvin.
Zafarbek Saidamatov
8 päivää sitten
Oltiin
Olitte puhelillakin yhteydessä. Hakemuksen teos/lähettämisessä pientä ongelmaa.
Jari Pekka Lammi
8 päivää sitten
Oli todella nopeaa
Oli todella nopeaa, ja luotettavaa
Aada Josefiina Juhala
8 päivää sitten
Nopea vastaus
Nopea vastaus
Karita Undrest
8 päivää sitten
helppo tapa saada luottoa kun on sen…
helppo tapa saada luottoa kun on sen tarve.
Kim Koskinen
8 päivää sitten
Homma toimi luvatunlaisesti
Homma toimi luvatunlaisesti. Yks tähti pois, kun viestiä ja puhelua tuli aina vaan solkenaan, vaikka laina oli jo käsittelyssä.
Samuel
8 päivää sitten
Kiitoksia paljon!!!
Onnistui hyvin!!!
Samson Morais
10 päivää sitten
Nopea palvelu.
Tosi nopea toimintaa. Löysi lainan. Rahat tulivat tilille nopeasti
Jarmo
12 päivää sitten
Laina tarpeeseen
Lainan myöntäminen. Minulle äärimmäisen tärkeä saada laina.
Jaakko
12 päivää sitten
Sovellus ansaitsisi vähän kritiikkiä
Tämä sovellus vie ainakin minulta täysin toivon että täällä olisi joku joka osaisi auttaa mutta aika turhalta tämä Nyt näyttää
Jani
14 päivää sitten
Hyvä
Oli nopeasti vaihtoehdot tulostettu
Irene Lähtevänoja
14 päivää sitten
Nopeus ja selkeästi esitetty asia.
Nopeus ja selkeästi esitetty asia.
Jouni Hänninen
14 päivää sitten
Hyvä asiakaspalvelu
Hyvä asiakaspalvelu
Rauni Marketta Juntunen
15 päivää sitten
Helppo
Helppo, nopea, luotettava.
Erkki
Kuvankaunis tyyni järvi oman mökin rannalta

Mökkilaina, avain kesäparatiisiin

Kuvittele aamukahvisi nauttiminen omalla mökkiterassilla, järvi kimaltelee auringonvalossa ja lintujen laulu täyttää ilman. Vaikka tällä hetkellä kyse on vain haaveilusta, on tämä unelma saavutettavissa, ja avain siihen on mökkilaina.

Mökkilainaksi voi riittää jo pienempikin summa, riippuen tietysti mökin sijainnista, koosta ja kunnosta. Voi myös olla, että remonttilaina tulee mökilläkin tarpeeseen.

Me Axolainalla tarjoamme sinulle mahdollisuuden vertailla useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käydä läpi monimutkaisia hakuprosesseja eri pankeissa, vaan voit keskittyä valitsemaan juuri sinulle sopivan rahoitusvaihtoehdon.

Näin sinulle jää enemmän aikaa löytää unelmien mökki, kun et käytä kaikkea vapaa-aikaasi lainahakemusten täyttämiseen.

Hae nyt
Iloinen nuori perhe leikkimökin edessä

Miksi mökkilaina on niin suosittu?

Mökkilainat on noussut suosioon erityisesti koronapandemian aikana, kun matkustaminen on ollut rajoitettua. Mökki tarjoaa mahdollisuuden irtautua arjesta ja nauttia luonnon rauhasta.

Myös kaupungistuminen ja jatkuvasti pienenevä elintilan suurissa kaupungeissa herättää eloon kaipuun rauhaan.

Mökkilainan perusperiaatteet

Tunnet asuntolainan, opintolainan ja nykyään jopa remonttilainan käsitteet. Mutta mikä on mökkilaina? Ja miksi mökkilaina voi olla järkevämpi vaihtoehto kuin asuntolaina?

Mikä on mökkilaina? 

Mökkilaina on erityisesti mökin ostoon suunnattu laina. Se voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton, riippuen yleensä mökin hinnasta. Vakuudetonta mökkilainaa voit hakea kauttamme 60 000 euroon saakka.

Vakuudellisessa lainassa tarvitset jonkinlaisen vakuuden, kuten toisen kiinteistön tai muuta omaisuutta, kun taas vakuudeton laina perustuu nykyiseen elämäntilanteeseesi ja maksuhistoriaasi.

Asuntolaina on vakuudellinen laina. Mikäli sinulla ei ole varallisuutta lainan vakuudeksi, hankitaan lainalle takuut.

Muu varallisuus, jota voit hyödyntää on esimerkiksi omistusasunnot, metsät ja sijoitukset. Mikäli tällaista varallisuutta ei löydy, voidaan pyytää toista henkilöä takaamaan laina omalla omaisuudellaan.

Kun taas haet vakuudetonta lainaa, ei sinun tarvitse murehtia vakuuksista – vakuudettoman lainan saa, nimensä mukaisesta, ilman vakuuksia.

Tällaisissa lainoissa niin sanotuksi takuuksi riittää nykyinen varallisuutesi ja hyvin hoidettu maksuhistoria. Vakuudeton laina on pankille suurempi riski kuin vakuudellinen laina, sillä mitään takuita lainan takaisinmaksusta tai -maksajasta ei ole.

Tästä syystä vakuudettomissa lainoissa on usein hieman korkeampi korko kuin esimerkiksi asuntolainoissa.

Vakuudeton laina voi kuitenkin olla ainut vaihtoehto ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta vakuudellisiin lainoihin.

Tämän vuoksi vakuudeton mökkilaina voi olla parempi vaihtoehto kuin vakuudellinen asuntolaina. Mutta kuinka paljon vakuudeton mökkilaina tulee maksamaan?

Nelihenkinen perhe katsomassa mökkitonttia, johon he hakevat mökkilainaa Axolainalta

Mökkilainan korkojen ja kulujen yksityiskohdat

Lainan korko koostuu viitekorosta ja marginaalista, olipa kyseessä sitten vakuudeton tai vakuudellinen laina.

Yleisin viitekorko on 12 kuukauden euribor, jota myös suurin osa meidän yhteistyökumppaneistamme seuraa.

Lainakoron marginaali taas on asiakaskohtainen ja se määrittää, kuinka kallis tai edullinen lainan korko sinulle on. Tuo marginaali kattaa pankin näkemää riskiä: mitä suurempi marginaali on, sitä suurempana riskinä pankki näkee lainan myöntämisen.

Näiden kahden korkotekijän lisäksi lainan hintaa määrittävät myös muut, pankkikohtaiset kulut. Niitä voivat olla esimerkiksi avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut.

Nyt kun tiedät, mistä lainan hinta koostuu, pystyt tekemään tietoisia ja fiksuja valintoja mökkilainasi suhteen. Kauttamme pystyt vertailemaan kaikkia lainan tärkeimpiä tekijöitä rinnakkain ja löytämään rahoitusratkaisun, joka on juuri sinun tilanteeseesi sopivin.

Kuka voi hakea mökkilainaa?

Mökkilainaa voi hakea kauttamme kaikki yli 18-vuotiaat, joilla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Jos et ole varma, täytätkö kaikkia kriteerejä, voit silti tehdä lainahakemuksen. Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen on sinulle täysin maksutonta, etkä sitoudu mihinkään laittaessasi hakemuksen.

Me autamme sinua prosessin aikana ja kerromme kyllä, mikäli hakemuksessa on puutteita tai ongelmakohtia.

Hae mökkilainaa
Kuva vehreästä mökkipihasta, joka on rahoitettu Axolainan kautta

Miten lainahakemus käsitellään?

Kun olet täyttänyt yksinkertaisen lainahakemuksemme, lähetämme hakemuksesi puolestasi yli 20 eri pankille ja rahoituslaitokselle arviointiin.

Yhteistyökumppanimme tekevät päätöksensä ja antavat lainatarjouksensa, jonka jälkeen ne lähetetään meille vertailtavaksi.

Käymme läpi jokaisen saamasi tarjouksesi ja vertailemme ne puolestasi. Löydät nämä vertaillut lainatarjoukset Omilta sivuiltasi, josta pääset valitsemaan itsellesi parhaimman.

Kaikessa tässä menee aikaa vain muutamia hassuja minuutteja.

Tämä tarkoittaa, että saat vain hetkessä kattavan yleiskuvan markkinoista ja voit helposti valita itsellesi parhaiten sopivan mökkilainan.

Kuinka kilpailuttaa mökkilaina?

Avain edulliseen lainaan on kilpailuttaminen. Jokainen pankki ja rahoituslaitos arvioi riskiä eri tavoin, ja saamasi lainatarjoukset voivat vaihdella niin lainasummaltaan kuin kokonaiskustannusten osalta satojen, ellei jopa tuhansien eurojen verran.

Kauttamme voit kilpailuttaa lainasi yli 20 pankin kanssa.

Me Axolainalla autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen ilman monimutkaisia prosesseja tai vaikeaselkoista kieltä.

Lainojen kilpailuttamisen ABC

Lainan kilpailutus ei ole vaikeaa tai aikaa vievää, sillä me teemme sen puolestasi. Kilpailutamme lainasi useiden tunnettujen pankkien ja rahoituslaitosten kautta.

Täyttämällä vain yhden hakemuksen saat useita tarjouksia. Lähetämme kaikki saamasi tarjoukset Omille sivuillesi, ja pääset itse vertailemaan tarjouksien korkoja ja muita ehtoja.

Vertaa tarjouksia huolellisesti, sillä pienetkin erot koroissa ja ehdoissa voivat tehdä suuren eron lainan kokonaiskustannuksissa. Mökkilainan korko voi vaihdella suuresti eri tarjoajien välillä. Kauttamme saat useita tarjouksia, joten voit helposti valita edullisimman.

Mikäli sinulla herää mitään kysymyksiä lainoista tai niiden ehdoista, autamme sinua mielellämme!

Nuoripari pyöräilemässä oman mökin ympäristössä järven ympäri

Mökkilainan hyödyt ja riskit

Oikein valittu mökkilaina voi olla avain unelmiesi kesäparatiisiin. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se, että huonosti kilpailutettu kulutusluotto voi johtaa korkeisiin korkoihin ja epäedullisiin ehtoihin.

Vakuudeton mökkilaina voi olla erinomainen vaihtoehto silloin, kun lainantarve on pienempi eikä isompaan lainaan tarvittavia vakuuksia ole mahdollista saada.

Mökkilainalla pääset käsiksi unelmiesi mökkiin, joka voi olla myös erinomainen sijoitus. Voit myös myöhemmin päästä käsiksi myyntivoittoihin, jos joskus päätät myydä ostamasi mökin.

Mökkilainaan sisältyvät riskit liittyvät pääasiassa korkeisiin korkoihin ja muihin kuluihin, jotka voivat yllättää, jos et ole kilpailuttanut lainaa huolellisesti.

Näitä riskejä voit välttää ja hallita käyttämällä Axolainan lainavertailupalvelua. Kilpailutamme puolestasi yli 20 pankkia, joten löydät edullisimman lainan helposti!

Neljä nuorta juhlistamassa uutta mökkilainaa, jonka he kilpailuttivat Axolainan kautta

Miksi Axolaina on oikea valinta?

Toimi nyt ja tee mökkiunelmastasi totta! Kauttamme saat mahdollisuuden vertailla ja valita parhaan mökkilainan. Älä anna unelmiesi jäädä vain haaveeksi, vaan ota askel kohti omaa kesäparatiisiasi jo tänään!

Me Axolainalla uskomme, että jokaisella on oikeus taloudelliseen hyvinvointiin. Tarjoamme sinulle työkalut, joiden avulla voit tehdä parhaat mahdolliset taloudelliset päätökset.

Olemme täällä sinua varten, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tai aloittaa lainahakemusta jo tänään!

Toivottavasti tämä artikkeli antaa sinulle kattavamman kuvan mökkilainasta ja sen mahdollisuuksista.

Olemme tukenasi matkallasi kohti parempaa taloudellista arkea.

Hae mökkilainaa