Hae kulutusluottoa - löydä paras tarjous

Oletko etsimässä hyvää ja edullista kulutusluottoa? Kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa, sillä kulutusluotoissa eri pankkien välillä on paljon eroja.

  • Yhdellä hakemuksella kilpailutat monta pankkia
  • Löydät helposti edullisimman kulutusluoton
  • Saat vastauksen nopeasti

Trustscore 4.5 | 172 arvostelut

35 443
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

jere isokangas

Asiat hoituivat hyvin

Asiat hoituivat hyvin, se harmittaa että ois voinut ottaa isomman laina kerralla mutta ei voi mitään

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Nina Riippi

Hakemus oli selkeä ja lainapäätös ja

Hakemus oli selkeä ja lainapäätös ja - maksu tuli kiitettävän pian👍

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Tosi hyvin meni!Kaarnalaina☀️

Tosi hyvin meni!Kaarnalaina☀️

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Eero Väinö Salovaara

Olen hyvin tyytyväinen

Olen hyvin tyytyväinen ollut teidän palveluun ja ei ole mitään moitittavaa terveisin: Eero Salovaara.

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Juha

Kaikki sujui joustavasti ja nopeasti

Kaikki sujui joustavasti ja nopeasti! Soitto asiakaspalveluun oli miellyttävä kokemus, sain vastauksen kysymykseeni välittömästi ja asiantuntevasti!

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Hyvä Asiakaspalvelu

Hyvä Asiakaspalvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Alexi Warner

Se on hyvä kompani

Se on hyvä kompani

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Marko

Kaikki meni ok

Kaikki meni ok

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Erik Forsblom

Helppo

Helppo , hyvä palvelu. Suosittelen

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Stefan Hartvik

hieno juttu .....

hieno juttu .....

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Tanja

Lainatarjous tuli nopeasti

Lainatarjous tuli nopeasti

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Ok ja asiallinen käsittely.

Ok ja asiallinen käsittely.

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Laina

Odotin kyllä enemmän tarjouksia mut löyty kyllä jokseenkin hyvä tarjous.

Vastaus yritykseltä Axolaina
11 Heinäkuu
Lue lisää

Nisti Seiska

Mite jengi saa lainaa täältä mää en saa

Mite jengi saa lainaa täältä mää en saa

Vastaus yritykseltä Axolaina
8 Heinäkuu
Lue lisää

asiakas

tosi nopea haku prosessi ja vielä…

tosi nopea haku prosessi ja vielä soittivat kun laina oli hyväksytty tuntui tosi mukavalta

Vastaus yritykseltä Axolaina
8 Heinäkuu
Lue lisää

Kulutusluotto on joustava tapa rahoittaa arjen hankintoja

Onko mielessäsi auton hankintaremontti, lomamatka, käsirahan tai takuuvuokran maksaminen tai vaikka lainojen yhdistäminen? Kulutusluotto on yksinkertainen tapa rahoittaa hankintoja silloin, kun tarvitset lainaa nopeasti tai haluat tarttua eteen tulleeseen tilaisuuteen säästöihisi koskematta. Erilaiset kulutusluotot ja -lainat ovatkin nousseet monien suomalaisten suosioon. Mutta mikä on kulutusluotto? Millaisia erilaisia kulutusluottoja on tarjolla ja miten niitä vertaillaan keskenään?

Tämä artikkeli kertoo kulutusluottojen yleisimmistä piirteistä ja antaa vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaa huomioida kulutusluottoa vertailtaessa. Axolaina tarjoaa sinulle kattavan ja helpon lainavertailun, jonka avulla löydät helposti juuri sinulle sopivat lainaehdot.

Vertailemme nämä pankit puolestasi:

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on luotto, joka on myönnetty sen hakijalle lainana tai muuna järjestelynä. Sillä tarkoitetaankin kaikkia vakuudettomia ja vakuudellisia luottoja, jotka otetaan jotakin tiettyä käyttökohdetta varten. Kulutusluottojen maksuajat ovat tavallisesti muita lainoja lyhyempiä ja niiden suuruus vaihtelee sadoista euroista tuhansiin euroihin. Kulutusluottoja tarjoavat pankit sekä yksityiset luotonantajat.

Luottoja myönnetään kertaluontoisina nostoina sekä joustavina luottoina, joissa hakija voi nostaa myönnetystä kokonaissummasta eriä tarpeensa mukaan.

Nykyisin tarjolla onkin valtava määrä vaihtoehtoja erilaisten ja eri maista peräisin olevien luotonantajien välillä. Suomessa otettaviin luottoihin sovelletaan aina suomalaista ja toissijaisesti EU:n lainsäädäntöä, joten luotonantajan alkuperämaalla ei ole suomalaiselle luotonhakijalle suurta merkitystä. Lainaehtojen suhteen kannattaa kuitenkin olla tarkka ja laina kannattaakin aina vertailla ja kilpailuttaa.

Tyypillisiä kulutusluoton kohteita ovat auto-, remontti- ja matkalainat, äkillisten menojen kattaminen, käsiraha, takuuvuokra sekä lainojen yhdistäminen. Periaatteessa luottoa voidaan käyttää myös elämisen kustantamiseen silloin, kun säännölliset tulot eivät jostain syystä tilapäisesti riitä.

Kulutusluottoja voidaan nostaa myös yrityskäyttöön. Tyypillinen esimerkki voisi olla vaikkapa nopea investointi tai hankinta tilanteessa, jossa yrittäjän on vaikeaa saada perinteistä yrityslainaa tai muut rahoituskeinot eivät tule kyseeseen. Perinteisten pankkien toiminta ei aina palvele yritysten tarpeita parhaimmalla mahdollisella tavalla. Erilaiset vakuudet, takuudet ja pitkät lainanhakuprosessit voivat tarkoittaa sitä, että kun päätös vihdoin tulee, on se auttamattomasti liian myöhässä.

Vaalea nainen on löytänyt luotettavan lainatarjouksen ja kättelee pankin edustajaa lainan hyväksymisen merkiksi

Kertaluontoinen kulutusluotto – melkein kuin perinteinen laina

Kulutusluotto voi olla kertalaina, eli tietty yhdellä kerralla tilillesi siirrettävä summa. Monet luotonantajat tarjoavat yhden noston luottoja. Kertaluontoinen maksu on tyypillinen tapa maksaa yksittäisiä ostoksia verkossa.

Kulutusluoton ja lainan ero onkin tällöin hyvin vaikeaa määritellä. Jos saat lainan ilman vakuuksia, nostat sen kulutustarkoituksessa, summa on pieni ja hakuprosessi on yksinkertainen, on kyse yleensä kulutusluotosta.

Esimerkiksi pankista haettavissa lainoissa joudut yleensä aina antamaan vakuuksia, käymään hitaita neuvotteluita ja paljastamaan lainanantajalle rahojen käyttökohteen. Kulutusluotoissa prosessi on nopeampi ja lainat vakuudettomia.

Joustava kulutusluotto - luottotili tarpeisiisi

Useimmat lainanantajista tarjoavat mahdollisuutta joustavaan luottoon. Tällöin haet tavallisesti yhtä kokonaissummaa, joka myönnetään sinulle osittain tai kokonaan. Luoton myöntämisen jälkeen voit nostaa myönnetystä summasta haluamasi kokoisia eriä. Kulutusluoton kustannukset riippuvat yleensä nostamistasi lainaeristä. Korkoa ja muita kuluja maksetaankin tällöin tavallisesti vain nostamiesi summien perusteella, koko lainalle myönnettyjen ehtojen mukaan.

Joustavalta luottotililtä voidaan usein nostaa rahaa vuorokauden ympäri ja saat lainarahat nopeasti tilillesi. Joustava luotto sopii erityisesti tilanteisiin, joissa et osaa arvioida tarvitsemaasi summaa täsmällisesti. Tällöin voit hakea luottoa kerran ja kun se on myönnetty sinulle, voit koska tahansa käyttää sitä. Yleensä luotto itsessään on ilmainen.

Joustavien kulutusluottojen hinta määräytyy siis nostetun summan mukaan ja on tavallisesti tietty prosenttiosuus nostetusta summasta + lainan kulut.

Joustavien lainojen, eli luottotilien etuna onkin se, että kun luotto on kerran myönnetty, voit yleensä nostaa sitä kun haluat. Monilla palveluntarjoajilla rahat siirtyvätkin tilillesi jopa minuuteissa.

Kulutusluottojen nostot yöllä kiellettiin vuonna 2009. Itse lainapäätös voidaan edelleen tehdä öisin, mutta kello 23 jälkeen myönnetty pikalaina on mahdollista nostaa vasta aamulla. Joulukuusta 2010 eteenpäin kulutusluottoja ovat saaneet myöntää ainoastaan Finassivalvonnan alaisuudessa olevat yritykset tai Aluehallinnon ylläpitämään rekisteriin liittyneet yritykset. Rekisteriin liittymisen ehtona on se, että yritykset noudattavat hyvää lainanantotapaa ja niiden lainaehdot noudattavat Suomen lainsäädäntöä. Axolainan kumppanit ovat siis aina luotettavia pankkeja tai rahoitusyhtiöitä.

Lähikuva lainavaihtoehtojen vertailemisesta

Kulutusluoton hakeminen

Voit hakea lainaa suoraan lainantarjoajilta Axolainan kautta. Se kannattaakin, sillä meillä saat samalla useita kulutusluottotarjouksia, joiden ehtoja sinun on helppo vertailla toisiinsa. Axolainalla ei tarvitse kertoa mihin aiot kulutusluottosi käyttää. Meidän kauttamme luotot ovat myös vakuudettomia ja saat ne nopeasti tilillesi.

Luottoja myöntävät nykyisin monet pankit sekä muut yksityiset lainoittajat. Erilaisten pikavippien, luottojen ja lainojen valikoima onkin nykyisin päätä huimaava. Useimmilta lainoittajilta voit saada lainan nopeasti ja helposti, mutta yleensä saat niiltä ainoastaan yhden tarjouksen, jonka voit hyväksyä tai hylätä. Tällöin joudut tekemään lainavertailun hankalasti vierailemalla useampien kulutusluottoa myöntävien yritysten sivuilla ja täyttämään hakemuksen yksi kerrallaan. Axolainalla yhdellä hakemuksella saat tarjouksen automaattisesti kaikilta kumppaneiltamme.

Kulutusluottoja voi hakea myös maksutilanteen yhteydessä. Esimerkiksi monet matkasivustot ja verkkokaupat tarjoavat mahdollisuutta maksaa ostokset osissa kulutusluottoa käyttämällä. Näissä yhteyksissä kulutusluotto on kuitenkin selkeästi rajattu yhteen ostokseen ja yleensä yhteen lainanantajaan. Et voi tällöin vaikuttaa sinulle myönnettävän lainan ehtoihin maksuaikaa ja lainattavaa summaa pidemmälle. Jos tarvitset apuja maksamiseen, on aina kannattavinta tehdä alustava lainavertailu ja päättää vasta sitten palveluntarjoajien sinulle antamista ehdoista – Axolainan lainavertailulla et nimittäin voi hävitä mitään. Parhaimmassa tapauksessa löydät paljon tarjottua paremmat ehdot ja voit maksaa koko ostoksen kerralla osamaksun sijaan.

Axolainan kaltaisia lainavertailusivustoja on markkinoilla monia. Niiden suhteen kannattaa kuitenkin olla terveen epäileväinen, sillä monet sivustoista hyötyvät tiettyjen lainanantajien suosimisesta. Axolaina on lainoittajien suhteen puolueeton ja hyväksymme yhteistyökumppaneiksemme ainoastaan vakiintuneita ja reiluja ehtoja tarjoavia lainoittajia.

Vertaile lainasi

Kulutusluottoa haettaessa on tärkeää saada kokonaiskatsaus tarjolla olevista lainavaihtoehdoista. Edullisimmat korot ja ehdot sinulle tarjoava luotto voi merkitä sinulle satojen eurojen säästöä kuukausitasolla ja vuodessa jopa tuhansia euroja, lainan koosta riippuen. Näiden lainaehtojen selvittäminen ja vertailu on kuitenkin aikaa vievää puuhaa. Tällöin kannattaakin ottaa avuksi lainanvertailupalvelu, jollainen myös Axolaina on. Tekemällä lainavertailun meillä saat nopeasti monta kulutusluottovaihtoehtoa, joiden väliltä voit valita juuri sinulle sopivan koron ja kuukausierän.

Mitä kulutusluotto maksaa?

Kulutusluottojen vuosikorot vaihtelevat huomattavasti. Korkoon vaikuttavat muun muassa lainalle mahdollisesti annettu vakuus, myönnetyn kulutusluoton määrä sekä laina-aika.

Kulutusluottotarjouksia selatessa kannattaa huomio kohdistaa ennen kaikkea kokonaiskustannuksiin. Yksittäisten ominaisuuksien, kuten esimerkiksi kuukausikorkojen lisäksi kustannuksia lisäävät monet erilaiset kulut sekä maksut.

Jotta löydät edullisen kulutusluoton, kannattaa kustannuksia arvioidessa huomioida seuraavat asiat:

Maksuaika

Pitkä maksuaika pienentää maksettavia kuukausieriä, mikä saattaa houkuttaa joitakin ottamaan paljon tarvitsemaansa suurempia lainoja. Muista, että varsinaisen kuukausierän lisäksi maksat kuukausittain myös erilaisia laskutus- ja lainakuluja. Pitkiin maksuaikoihin liittyvät korot saattavat olla myös huomattavasti lyhyempiä takaisinmaksuja suurempia.

Vuosikorko

Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainan kustannukset. Monet lainoittajat mainostavatkin luottojensa matalia korkoja, mutta niiden kokonaishinta muodostuu erilaisista järjestelypalkkinoista sekä nosto- ja palvelumaksuista. Usein pienellä kirjoitettu todellinen vuosikorko onkin tärkeimpiä vertailukohteita lainojen välillä. Axolainojen lainanantajien todelliset vuosikorot esitetään aina selkeästi.

Ehdot

Järkeviin lainaehtoihin tulisi kuulua myös mahdollisuus maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai vaikka koko laina etuajassa, jolloin myös kulutusluoton kokonaishinnan tulisi muuttua. Varmista aina, että tämä mahdollisuus on olemassa.

Maksaminen ajoissa

Kaikkiin lainoihin sisältyy viivästyskorko, jonka joudut maksamaan, jos takaisinmaksu tapahtuu eräpäivän jälkeen. Myös maksumuistutuksista veloitetaan aina erikseen, joten lainaerät kannattaa aina pyrkiä maksamaan ajoissa.

Lainaa ei koskaan kannata ottaa turhaan ja se kannattaa ajatella väliaikaisena ratkaisuna.

Valitessasi sinulle sopivaa kulutusluottoa sinun kannattaa aina huomioida taloudellinen kokonaistilanteesi ja se, miten se kestää mahdollisesti vaihtuvakorkoisten kuukausierien maksamisen.

Toisaalta silloin, kun taloutesi on tasapainossa, ei kohtuullista velkaantumista tarvitse pelätä. Tällöin on kuitenkin tärkeää valita kulutusluottojen antajiksi uskottavia ja luotettavia kumppaneita, jotka eivät tarjoa sinulle epämiellyttäviä yllätyksiä.

Kulutusluottojen vertailu Axolainalla

Meidän kauttamme voit hakea kulutusluottoja 2000 eurosta ylöspäin aina 60 000 euroon saakka.

Vertailemalla kulutusluottosi meidän kauttamme säästät aikaa ja voit olla varma, että saat luottosi luotettavalta toimijalta, joka tarjoaa juuri sinulle sopivat ehdot. Kulutusluottoa hakiessasi saat tarvittaessa henkilökohtaista asiakaspalvelua, jonka tehtävä on auttaa sinua löytämään tarvitsemasi rahoitusratkaisun.

Meidän kauttamme saamasi kulutusluottotarjoukset eivät velvoita sinua mihinkään ja ne ovat voimassa 30 päivää tarjouksen saamisen jälkeen. Palvelumme on sinulle täysin ilmainen, sillä meidän korvauksemme perustuu lainanantajilta saatavaan komissioon. Sinun kannattaa siksi kokeilla Axolaina-palvelua, vaikka päätyisit lopulta ottamaan lainasi muualta. Tietämällä enemmän pystyt tekemään taloutesi kannalta parempia päätöksiä. Olemme varmoja, että meidän lainatarjouksemme ovat aina parhaita tarjouksia, mitä kumppanipankkimme tarjoavat.

Axolaina vertailee tarvitsemasi lainan kerralla useilta lainanantajilta, joiden avulla löydät alhaisimmilla koroilla ja kokonaiskustannuksilla varustetun kulutusluottotarjouksen. Vertailemme aina vähintään viittä eri lainoittajaa.

Luottotarkastus on kaikkien etu

Jotta varmistaisimme sinulle sopivimman lainan, teemme tilanteestasi valmiin luottokertomuksen, jonka sitten lähetämme eteenpäin luotonantajille. Ne suorittavat omat luottoluokituksensa, joiden perusteella ne päättävät, voidaanko sinulle myöntää kulutusluottoa.

Tämän arvion tarkoituksena on varmistaa, että pystyt maksamaan hakemasi luoton sekä se, että velkasi määrä suhteessa tuloihisi tai varallisuuteesi ei nouse liian korkeaksi. Tämä on myös sinun etusi, sillä epätasapainoon ajautunut talous voi vaikuttaa merkittävällä tavalla elämänlaatuusi.

Kun luotonantajat ovat tehneet päätöksensä otamme sinuun yhteyttä ja voit valita selkeästi esitetyistä tarjouksista haluamasi kulutusluoton.

Axolaina on luottamuksesi arvoinen

Toimimme vain luotettavien ja hyvää lainatapaa noudattavien yhteistyökumppaneiden kanssa. Meille on tärkeää, että kauttamme vertailtavat kulutusluotot ovat parhaimpia mahdollisia ja palvelevat asiakkaidemme tarpeita oli kyseessä sitten pieni matkalaina, remonttia varten tarvittu vippi, lainojen yhdistäminen tai yrityksen tarve rahoittaa nopealla aikataululla uutta kalustoa. Kaikki kumppanimme noudattavat 1.9.2019 voimaan tullutta korkolakia.

Suomessa laajennamme jatkuvasti kumppaniverkostoamme ja pyrimme ylläpitämään muissa Pohjoismaissa asiakkailtamme ansaitsemaamme luottamusta helpon lainavertailun luotettavana asiantuntijana.

Meidän palvelustamme on hiottu pois kaikki ylimääräinen. Täyttämällä nopean lainahakemuksen saat kulutusluottotarjoukset pian eteesi ja näet niiden kaikki ehdot selkeästi – lainavertailun ei pitäisi koskaan olla vaikeaa.

Axolainalla vertailet lainasi helpommin.