Lainaa 2 000 - 60 000 € nopeasti ja luotettavasti

Hae lainaa ja saa edullisin lainatarjous nopeasti! Vertaat lainat ja pankit yhdellä lomakkeella.

  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen nopeasti
  • Et sitoudu mihinkään

Trustscore 4.5 | 172 arvostelut

35 443
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

jere isokangas

Asiat hoituivat hyvin

Asiat hoituivat hyvin, se harmittaa että ois voinut ottaa isomman laina kerralla mutta ei voi mitään

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Nina Riippi

Hakemus oli selkeä ja lainapäätös ja

Hakemus oli selkeä ja lainapäätös ja - maksu tuli kiitettävän pian👍

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Tosi hyvin meni!Kaarnalaina☀️

Tosi hyvin meni!Kaarnalaina☀️

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Eero Väinö Salovaara

Olen hyvin tyytyväinen

Olen hyvin tyytyväinen ollut teidän palveluun ja ei ole mitään moitittavaa terveisin: Eero Salovaara.

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Juha

Kaikki sujui joustavasti ja nopeasti

Kaikki sujui joustavasti ja nopeasti! Soitto asiakaspalveluun oli miellyttävä kokemus, sain vastauksen kysymykseeni välittömästi ja asiantuntevasti!

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Hyvä Asiakaspalvelu

Hyvä Asiakaspalvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Alexi Warner

Se on hyvä kompani

Se on hyvä kompani

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Marko

Kaikki meni ok

Kaikki meni ok

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Erik Forsblom

Helppo

Helppo , hyvä palvelu. Suosittelen

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Stefan Hartvik

hieno juttu .....

hieno juttu .....

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Tanja

Lainatarjous tuli nopeasti

Lainatarjous tuli nopeasti

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Ok ja asiallinen käsittely.

Ok ja asiallinen käsittely.

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Laina

Odotin kyllä enemmän tarjouksia mut löyty kyllä jokseenkin hyvä tarjous.

Vastaus yritykseltä Axolaina
11 Heinäkuu
Lue lisää

Nisti Seiska

Mite jengi saa lainaa täältä mää en saa

Mite jengi saa lainaa täältä mää en saa

Vastaus yritykseltä Axolaina
8 Heinäkuu
Lue lisää

asiakas

tosi nopea haku prosessi ja vielä…

tosi nopea haku prosessi ja vielä soittivat kun laina oli hyväksytty tuntui tosi mukavalta

Vastaus yritykseltä Axolaina
8 Heinäkuu
Lue lisää

Laina isompaan tai pienempään tarpeeseen

Lainaa otetaan monenlaisista syistä ja monen kokoiseen eri tarpeeseen. Sillä voi tehdä tarpeellisen hankinnan, toteuttaa pitkäaikaisen unelman tai vaikka rahoittaa lomamatkan. Usein vakuudetonta lainaa kuitenkin otetaan ennakoimattomiin menoihin, kuten äkillisesti rikkoutuneen kodinkoneen korjaamiseen, lemmikin eläinlääkärilaskuun tai auton remonttiin. Olipa tarpeesi mikä tahansa, Axolainan avulla löydät tarpeisiisi sopivan lainan helposti ja luotettavasti.

Vertailemme nämä pankit puolestasi:

Lainan hakeminen Axolaina-palvelussa

Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa Axolainan avulla. Määritä ensin lainalaskurilla lainattava summa ja haluamasi takaisinmaksuaika. Sen jälkeen pääset täyttämään loput tietosi lainalomakkeelle.

Hakemuksen täyttäminen vie aikaasi vain hetken, jonka jälkeen käsittelemme hakemuksesi, lähetämme sen eri pankeille ja vertailemme saadut tarjoukset puolestasi. Saat nopeasti vastauksen lainahakemukseesi ja löydät helposti edullisimman rahoitusratkaisun.

Miten lainavertailu toimii?

Lainan vertaileminen on fiksu tapa - ethän ostaisi puhelintakaan ensin tarkistamatta saatko sen jostain muualta halvemmalla. Ero pankkien lainatarjouksissa voi olla satoja tai jopa tuhansia euroja, vaikka lainan hakija ja lainattava summa ovat samoja. Vertailemalla tarjoukset voit siis tehdä ison säästön, josta kiität itseäsi myöhemmin.

Vertailupalvelut tekevät lainan vertailemisesta ja hyvän lainan löytämisestä helppoa. Sen sijaan, että joutuisit lähettämään hakemukset jokaiselle pankille erikseen ja vertailemaan saatuja tarjouksia toisiinsa, tekee lainavertailupalvelu, kuten Axolaina, tämän puolestasi. Yhdellä hakemuksella kilpailutat monen pankin lainan samaan aikaan ja saat näppärästi edullisimman tarjouksen suoraan sähköpostiisi. Helppoa!

Hymyilevä nainen kättelee edullisen vakuudettoman lainan saanutta miestä

Lainasanastoa

Lainoihin liittyy paljon erilaisia termejä ja sanastoa. Lainasumman, laina-ajan ja koron lisäksi on hyvä tietää ja ymmärtää muutama muukin lainoihin liittyvä termi, jotta lainan hakeminen, ottaminen ja vertailu sujuisi mahdollisimman jouhevasti.

Lainanhakija ja lainanantaja

Lainanhakija on se osapuoli, joka hakee lainaa ja jonka tilille lainasumma maksetaan. Lainanantaja on se osapuoli, joka lainan myöntää ja jolle se pitää maksaa takaisin. Lainanantajana on usein pankki tai muu rahoitusyhtiö.

Lainan määrä eli lainasumma

Lainasumma on alkuperäinen lainattu pääoma lainanantajalta kuten pankilta. Lainasumma on se raha mikä kilahtaa tilillesi lainanoton yhteydessä.

Lainan kustannukset

Lainan todellisiin kustannuksiin kuuluu lainatun summan lisäksi koroista aiheutuvat kulut sekä lainan muut kulut. Todelliset kustannukset näkyvät aina lainasopimuksessa sekä löytyvät lainan todellisen vuosikoron takaa.

Lainan korko

Lainan korko on palkkio, minkä maksat lainanantajalle lainasta. Korko perustuu pääosin lainanantajan arvioimaan riskiin: mitä isompi riski on, sitä suuremmaksi korot kasvavat. Koron suuruuteen vaikuttavat monet asiat, mutta niistä suurimmat merkitykset ovat lainanhakijan taloudellisella tilanteella, lainan suuruudella verrattuna takaisinmaksuaikaan sekä lainanantajan yksilöllisillä lainanantokriteereillä.

Lainan korosta puhuttaessa mainitaan usein kaksi termiä: nimelliskorko ja todellinen vuosikorko.

  • Nimelliskorko on lainasta perittävä korko, johon ei ole laskettu muita kuluja.
  • Todellinen vuosikorko puolestaan sisältää lainan koron lisäksi myös kaikki muut kustannukset.

Lainoja vertaillessa on siis tärkeä verrata nimenomaan todellista vuosikorkoa, sillä se kertoo lainan todellisen hinnan.

Laina-aika eli maksuaika

Lainan takaisinmaksuaika on se aika, mikä lainanhakijalla menee lainan takaisin maksamiseen. Mitä pidempi takaisinmaksu on, sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannus kasvaa. Muista, että lainaa voi aina maksaa takaisin isommissa erissä kuin mitä lainasopimukseen on merkitty. Tämä lyhentää maksuaikaa sekä vähentää kokonaiskustannuksia.

Lainan kuukausierä eli lainalyhennys

Lainan maksut jaetaan pääsääntöisesti kuukausieriin koko takaisinmaksuajalle. Usein lainan kuukausierä on joka kuukausi sama eli tasaeräinen.

  • Tasaerälaina on laina, jonka kuukausierät ovat samansuuruisia. Kuukausierä sisältää aina koron ja lainan lyhennyksen. Jos korkotaso nousee, laina-aika kasvaa automaattisesti
  • Tasalyhennyslainassa kuukausierä koostuu kertyneestä korosta sekä joka kuukausi saman suuruisesta lyhennysosasta. Tasalyhennyslainassa maksut ovat alkuun kalliimpia, sillä korkomaksua kertyy alkuun.
  • Annuiteettilaina on kuin tasaerälaina, mutta sillä erolla, että lainan kuukausierät muuttuvat lainan koron muuttuessa.

Lainan liitteet

Lainan liitteet ovat lainanantajalle toimitettavia tiedostoja, joista selviää lainanhakijan taloudellinen tilanne. Yleensä lainaa hakiessa riittää viimeisin palkkalaskelma. Jos lainanhakija on yrittäjä, hänen pitää toimittaa kopio viimeisestä vahvistetusta tilinpäätöksestä täydeltä tilikaudelta. Eläkeläiseltä tarvitaan kopio eläkepäätöksestä. Tarvittavat liitteet selviävät aina alustavan lainatarjouksen yhteydessä.

Erilaisia lainoja

Kaikki lainat eivät ole samanlaisia. Lainoja voidaan ryhmitellä muun muassa sen perusteella tarvitaanko niihin vakuuksia vai ei, mitä lainalla on tarkoitus rahoittaa tai millaiset lainan ehdot ovat. Alla on lueteltu muutamia yleisimpiä lainatyyppejä.

Kaavio eri lainojen tyypillisistä todellisista vuosikoroista.

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on laina, johon ei tarvitse mitään takausta tai vakuutta. Vakuudeton laina voidaankin nähdä lainarahana, jonka saamiseksi ei lainanhakijan ole tarvinnut asettaa mitään pantiksi. Yleisimpiä vakuudellisia lainoja ovat mm. pikalainat tai pikavipit, osamaksulainat, luottokortit ja useimmat kulutusluotot.

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on laina, jonka takaamiseksi lainanantaja on asettanut omaisuutta, kuten esimerkiksi asunnon, sijoituksia tai vaikka metsää. Vakuudelliset lainat ovat vakuudettomia lainoja edullisempia, sillä pankille niissä on vähemmän riskiä. Pienempi riski näkyy pienempänä korkoprosenttina. Yleisimpiä vakuudellisia lainoja ovat asuntolainat, autolainat, mökkilainat ja muut isomman rahoitustarpeen lainat.

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina on laina, jolla maksetaan pois kaikki kalliit osamaksut, luotot ja lainat yhdellä edullisemmalla lainalla. Yhdistelylaina on usein edullinen vaihtoehto, sillä usean eri pienlainan tai osamaksun yhtäaikainen lyhentäminen tulee kalliiksi korkeiden korkojen sekä useiden lainakulujen vuoksi. Yhdistelylainaa haetaan samoin kuin normaaliakin lainaa, mutta hakulomakkeessa ilmoitetaan halusta yhdistää olemassa olevia velkoja.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu kulutukseen eli esimerkiksi vähän isompiin hankintoihin, ostoksiin tai palveluihin. Myös erilaiset osamaksulainat lasketaan yleensä kulutusluottojen piiriin. Kulutusluotot ovat usein vakuudettomia lainoja ja niiden arvo vaihtelee yli 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti.

Joustava laina tai joustoluotto

Joustava laina on kulutusluotto, jossa lainanhakija saa lainan sijasta luottorajan hakemalleen summalle. Se tarkoittaa, että joustoluottoa voi nostaa tarpeen mukaan aina luottorajaan asti ja sen maksut määräytyy nostetun lainan määrän mukaisesti. Joustava laina toimii hyvin samalla tavalla kuin luottokortit, mutta niihin ei tule fyysistä maksukorttia.

Pikavippi eli pikalaina

Pikavippi eli pikalaina on yleensä alle 1000 euron suuruinen pienlaina, jonka takaisinmaksuaika on lyhyt ja jonka korko on korkea. Pikavipin hakuprosessi on usein nimensä mukaisesti lyhyt ja sen saa tilille joskus jopa heti hakemuksen jättämisen jälkeen.

Vertaislaina

Vertaislaina on laina kahden eri yksityishenkilön välillä, sen sijaan, että toisena osapuolena olisi esimerkiksi pankki tai rahoitusyhtiö. Vertaislainaa haetaan yleensä vertaislainapalvelun kautta, jolloin kumpikin osapuoli pysyy toisilleen tuntemattomina.

Luottokortti

Luottokortti on myös laina. Sen avulla voidaan lainata rahaa, siihen kuuluu korkoja sekä kuluja ja sen toisena osapuolena on pankki tai rahoitusyhtiö. Ainoana erona joustoluottoon on se, että luottokorttia voidaan käyttää myös fyysisenä maksukorttina. Luottokortille asetetaan sopimuksen teon yhteydessä luottoraja, mihin asti henkilö voi nostaa lainarahaa ja jonka perusteella lainakulut ja -maksut muodostuvat.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainoista

Kuka voi hakea lainaa?

Kuinka paljon on lainan korko?

Miten vertailen lainan?

Kuka myöntää lainan?

Paljonko lainaa voi saada?

Miksi laina kannattaa hakea axolaina.fi:stä?

Axolaina tekee lainan hakemisesta, vertailemisesta ja hyvän lainan löytämisestä helppoa ja mutkatonta.

Palvelussamme voit tehdä lainahakemuksen maksutta muutamissa minuuteissa ja saat tarjoukset eteesi nopeasti. Lainatarjoukset ovat voimassa jopa kuukauden hakemuksen jälkeen, joten voit rauhassa harkita, mikä tarjous sopii sinulle parhaiten.

Axolainan kumppanipankit ovat pitkään markkinoilla toimineita, lakiin ja hyviin käytäntöihin sitoutuneita lainoittajia. Asiakastyytyväisyytemme on koko toimintamme ajan pysynyt korkeana, sillä meidänkin etumme on se, että tarjoamamme lainat ja lainavertailu ovat läpinäkyviä, helposti ymmärrettäviä ja hyvällä tavalla yllätyksettömiä.