Lainojen yhdistäminen

Yhdistämällä kalliit lainat yhdeksi edullisemmaksi säästät rahaa ja saat maksettua lainat pois päiväjärjestyksestä nopeammin!

Hae yhdistelmälainaa ja saa lainatarjoukset usealta pankilta. Kauttamme löydät helposti edullisimman tarjouksen!

Trustscore 4.8 | 86 arvostelut

28 731
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Maksatko kuukausittain lyhennyksiä monista eri lainoista ja luottokorteista? Tuntuuko siltä, että et saa kulujen ja korkojen lisäksi pieniä lainoja lyhenemään tarpeeksi nopeasti tai ollenkaan? Lainojen yhdistäminen voi silloin olla paras tapa ottaa taloutesi haltuun ja helpottaa tuntuvasti kuukausittaista laskusavottaa.

Axolaina auttaa sinua löytämään parhaimmat lainatarjoukset, joilla saat yhdistettyä lainasi kätevästi ja edullisesti. Tämä artikkeli kertoo sinulle mitä lainojen yhdistäminen käytännössä tarkoittaa, milloin sitä kannattaa harkita ja miten voit edetä asiassa.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa

Pieniä luottoja, maksuja ja lainoja kertyy helposti. Ehkä sinulla on käytössäsi luottokortti, jota tulee käytettyä säännöllisesti, kenties niitä on useampiakin. Voi olla, että maksat matkan tai uuden tietokoneen osamaksulla. Maksussa voi näiden lisäksi olla myös erilaisia yllätyksellisessä tilanteessa otettuja joustoluottoja, pikavippejä tai perinteisiä autolainoja. Kun rahat ovat vanhojen maksujen takia jo valmiiksi tiukalla, on joskus liiankin helppoa ottaa uusia velkoja tai nostaa luottoa hieman enemmän kuin todellisuudessa tarvitsisit.

Pian huomaatkin, että posteljoonin selkä taipuu työntäessä erilaisia, usein pieniä laskuja ja muistutuksia postilaatikostasi tai nettipankkisi e-laskujen rivimäärä alkaa muistuttaa venäläistä romaania. Kenties itse summat tai jopa niiden kokonaissumma ovat vielä hallinnassasi, mutta miten paljon maksat kuukaudessa ylimääräisiä korkoja, kuluja tai myöhästymismaksuja?

Pienistä puroista muodostuu iso joki, joka on kaikki pois sinun tililtäsi.

Mies laskee miten paljon säästää rahaa lainat yhdistämällä

Esimerkki yhdistelmälainan tuomista säästöistä

Tässä kuvitteellinen, yksinkertaistettu esimerkki kulujen muodostumisesta:

Oletetaan, että sinulla on 3 avointa lainaa: 2 luottokorttilaskua (1000 € ja 2000 €) sekä yksi kulutusluotto (2000 €). Näiden kokonaissumma on siis 5000 €.

Luottokortti 1 – 1000 €, 10 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 92 €

Luottokortti 2 – 2000 €, 9,50 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 183 €

Kulutusluotto – 2000 €, 12,5 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 187 €

Yhteensä kuukaudessa 462 €.

Muista kuitenkin, että tässä esimerkissä huomioitiin vain takaisinmaksu- ja korkokulut, joiden lisäksi luottoihin sisältyy lähes aina erilaisia avaus-, laskutus-, tilinhoito sekä myöhästymismaksuja, jotka voivat nostaa kokonaiskustannusta kuukausitasolla kymmenillä, tai jopa sadoilla euroilla.

Näiden kulujen lisäksi talouttasi voivat rasittaa vielä perinteiset pankkilainat, joista myös muodostuu omat kulueränsä. Selkeyden vuoksi jätetään ne kuitenkin pois tästä esimerkistä. Vuodessa maksat näin ollen vähintään 5 544€

Voisit maksaa nämä kaikki lainat pois heti yhdellä 5000 € lainalla. Sanotaan, että valitsisit maksuajaksi 24 kk, 7,5 % korolla voisi kuukausieräsi olla tällöin esimerkiksi 224 €. Vaikka ehtoihisi sisältyisi vielä 10 € tilinhoitomaksu, voisi kuukaudessa velkoihisi käyttämä summa pienentyä jopa 126 €, joka merkitsisi vuositasolla yli 1500 € säästöä vain lainoja järjestelemällä.

Nämä summat ovat vain yksinkertaisia esimerkkejä, mutta periaate niiden takana on selkeä. Lainoja yhdistelemällä voit säästää vuodessa tuhansia euroja muuhun elämiseen tai käyttää koko summan uuden lainan nopeampaan takaisinmaksuun.

Kun arvioit omaa tilannettasi, kannattaa sinun tehdä laskelma, jota varten selvität kaikkien lainojesi kaikki kustannukset, muut kuukausittaiset menosi sekä säännölliset ja epäsäännölliset tulosi. Näin saat aikaiseksi helpon kassavirta-analyysin, jonka lainameno-osuutta muuttelemalla voit nähdä sen vaikutukset henkilökohtaiseen talouteesi.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa siis yksinkertaisesti muiden lainojen maksamista pois yhdellä suuremmalla lainalla. Se on kannattava vaihtoehto silloin, kun lainan kustannukset ovat edes vuositasolla edullisemmat kuin vanhojen lainojesi yhteen lasketut kulut. Maksat siis tällöin korkeakorkoiset lainasi pois yhdellä edullisemmalla lainalla.

Lainojen yhdistämisen tarkoitus ei ole korottaa lainasummaa ja näin pahentaa tilannetta. Jos kokonaislainan määrä kasvaisi yhdistämisen myötä, johtaisi se helposti entistä isompiin kuukausittaisiin kuluihin. Lainojen yhdistämisen kanssa kannattaakin siksi olla huolellinen ja maksusuunnitelma kannattaa olla mietitty jo ennen kuin pyydät tarjouksia:

 • Paljonko voit maksimissaan maksaa kuukausitasolla niin, että taloutesi tasapaino ei heikkenisi nykyisestä?
 • Kauanko olet valmis maksamaan uutta lainaa uusilla ehdoilla? Kookkaamman lainan kohdalla maksuaika yleensä pitkittyy.
 • Paljonko sinun täytyisi säästää nykyisistä kuluistasi, että voisit elää mukavasti?

Yleensä olisi hyvä, että et ottaisi uusia lainoja maksaessasi yhdistettyä lainaa takaisin, jotta kestämättömät kulut eivät uusiutuisi sinun kohdallasi. Jos sinun on vaikea arvioida sopivaa kuukausierää itse, voit aina turvautua asiakaspalvelumme asiantuntemukseen.

Parhaimmillaan yhden lainan kustannukset ja korot säästävät sinulle kuukausitasolla satoja euroja ja vuositasolla jopa tuhansia. Tämä on kaikki rahaa, jonka voit käyttää muuhun elämiseen. Axolainan lainavertailulla voitkin löytää juuri sinun tilanteeseesi istuvan lainatarjouksen, jonka ehdot mahdollistavat tasapainoisemman elämän ja vakaamman talouden.

Lainojen yhdistelemisen toinen, mutta melkein yhtä hyvä puoli on se, että jatkossa saat vain yhden laskun, jolla on yksi eräpäivä. Tällöin pystyt helpommin ennakoimaan kuukausikulusi ja voit helposti hoitaa koko velka-asiasi yhdellä maksulla. Jos teet sen ajoissa, voit välttää kenties aiemmin talouttasi rasittaneet myöhästymismaksut.

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

 1. Laske kuinka paljon rahaa sinulla menee kuukaudessa pienien lainojen maksamiseen
 2. Täytä nopea lainahakemus sivullamme ja valitse lainattavaksi summaksi sellainen summa, jolla saisit kaikki haluamasi lainat kerralla kuitattua. Tähän menee Axolainalla vain muutamia minuutteja.
 3. Vertaile lainatarjouksia sivullamme. Lainojen ehdot ovat selkeästi esillä ja helposti keskenään vertailtavissa.
 4. Valitse sinulle sopivin ja edullisin, vakuudeton lainatarjous
 5. Rahat saapuvat tilillesi
 6. Maksa pois kaikki haluamasi pienet lainat ja jää odottelemaan ensimmäisen kuukausierän laskun saapumista
 7. Nauti elämästä ja mieti miten käytät säästämäsi rahat

Suomenkielinen asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa arvioimaan tilanteesi ja löytämään juuri sinulle sopivan lainan sekä kuukausierät. Pankissa joutuisit vähintäänkin jonottamaan vastaavaan palveluun ja todennäköisesti selvittämään talouttasi laajemmin avun- ja neuvonnan saadaksesi. Meillä saat lainatarjoukset tulemalla sivuillemme ja täyttämällä lainahakemuksesi nopeasti ja helposti.

Axolainan lainavertailu on maksutonta, etkä sitoudu sen tekemällä mihinkään. Meidän liiketoimintamme perustuu kumppaneiltamme perittyihin komissioihin ja meidän lainatarjouksemme ovat aina vähintään yhtä hyvillä ehdoilla, kuin pankeista suoraan haetut lainat. Axolainalta saamasi lainatarjoukset ovat voimassa 30 päivää hakemisen jälkeen, joten voit tehdä päätöksesi kaikessa rauhassa. Lainojen yhdistelemisessä ei kannata kiirehtiä eikä hötkyillä, vaikka aika tunnetusti onkin rahaa myös tässä tapauksessa.

Nainen ihastelee lainavertailupalvelun kautta löytämäänsä hyvää lainaa

Yhdistettyjen lainojen takaisinmaksu

Kuten lainojen kohdalla yleensäkin, kannattaa myös yhdistelty laina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Voi olla, että jossain kuussa pystyt maksamaan enemmän kuin sovittu vähimmäiserä, jolloin kokonaislaina-aikasi lyhenee. Mitä lyhyempi takaisinmaksuaika on, sitä vähemmän maksat lainassa korkoja ja muita kuluja. Lainoille kannattaa siksi valita kulujen kannalta mahdollisimman nopea takaisinmaksuaika, mutta muista valita kuukaudessa maksamasi summa niin, että se sopii taloudelliseen tilanteeseesi myös lähitulevaisuudessa.

Selvitä siksi aina lainan myöntäjältä lainanlyhennysehdot, joista selviää, voitko tehdä ylimääräisiä maksuja tai hätätapauksessa saada maksuvapaita kuukausia. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä ne pitkittävät kokonaislaina-aikaa ja maksat korkoa myös maksuvapailta kuukausilta. Se liitetään yleensä mukaan maksuvapaata kuukautta seuraaviin laskuihin, jotka saattavat silloin jonkin verran tavallista suurempia.

Paras tapa löytää sopiva laina-aika on löytää sellainen summa, jonka voit maksaa niin, että muu taloutesi ei kärsi siitä liikaa. Ilman mukavuuksia tai satunnaisia ylimääräisiä rahankäyttöjä on turhauttavaa elää pidempään, joten liian kireälle mutteria ei myöskään kannata kiertää. Sitä paitsi: liian kireälle säädetty talous johtaa yllätysten sattuessa helposti uusiin velkoihin.

Talous kannattaakin aina suunnitella pahimman varalle, sillä tällöin pystyt selviytymään esimerkiksi äkkiä tapahtuvista ajoneuvon korjauskustannuksista, pesukoneen hajoamisesta, veromätkyistä, työttömyydestä tai vaikka sairaudesta aiheutuvista kustannuksista.

Pahentaako lainojen yhdistäminen velkakierrettä?

Yleisesti maksuhäiriöt kertyvät pitkälti samoille henkilöille, joille on tyypillistä se, että he ottavat uutta lainaa, vaikka entisienkin lainojen maksamisessa on ongelmia. Näin syntyvät niin kutsutut velka- tai pikavippikierteet, joista ei ole helppoa päästä eroon. Lainojen yhdistämisessä on tärkeää että nykyiset lainanlyhennykset kuluineen eivät nouse kuukausitasolla. Lainojen yhdistämisessä olisi myös hyvä, jos kuukausierästä menisi jatkossa suurempi osa lainanlyhennykseen kulujen pienentyessä. Tällöin lainojen yhdistäminen on kätevä tapa järjestellä velkaa ilman maksuhäiriömerkintöjä tai kalliita ja aikaa vieviä prosesseja.

Lainojen yhdistäminen voi siis olla hyvä tapa palauttaa taloustilanne hallintaan, jos siinä noudatetaan muutamia tärkeitä sääntöjä:

 1. ) Lainaa ei oteta enemmän kuin vanhojen lainojen kuittaaminen edellyttää
 2. ) Uuden lainan kokonaiskulut ovat edullisemmat kuin vanhojen lainojen kustannukset yhteensä
 3. ) Yhdistetyn lainan takaisinmaksun aikana ei ota uusia velkoja, jotka pahentavat tilannetta entisestään
 4. ) Takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä, jotka eivät vedä taloutta liian tiukalle, mutta eivät toisaalta pitkitä takaisinmaksua tarpeettomasti

Lainojen yhdistäminen voi näitä ohjeita seuraamalla ollakin yksi parhaista tavoista auttaa taloudellista tilannettasi ja edistää kykyäsi saada kaikki velkasi kuitattua. Axolainan lainavertailusta saat kerralla monta lainatarjousta, joista saat selkeän kuvan siitä, kannattaako lainavertailu sinun kohdallasi ja millä ehdoilla sen voisit tehdä. Lainojen yhdistämisen tapauksessa kannattaa valita sellainen laina, jonka kuukausierät ovat kannaltasi edullisia, mutta toisaalta takaisinmaksu on mahdollisimman joustava.

Miksi valita Axolaina lainojen yhdistämiseen?

Axolaina on luotettava lainavertailupalvelu, josta saat helposti eteesi useita tarjouksia, joista voit valita ehdoiltaan sinulle sopivimman. Meidän kumppanimme ovat luotettavia ja vakaita luotonantajia, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan hyvää lainatapaa sekä Suomen lainsäädäntöä lainaehdoissaan.

Olemme pohjoismaalainen yritys, joka on auttanut tuhansia ja tuhansia ihmisiä toteuttamaan unelmiaan ja ottamaan taloutensa hallintaan kulutusluottojen sekä lainojen yhdistelemisen avulla. Valitsemme myös kumppanimme aina huolella vakiintuneista sekä kokeneista lainoittajista, jotta pystyisimme aina seisomaan esittämiemme lainatarjousten takana.

Meille tärkeitä arvoja ovat rehellisyys ja läpinäkyvyys. Haluamme siksi tarjota palvelussamme mahdollisimman yksinkertaisen lainanhakuprosessin, jossa ehdot ja kustannukset ovat selkeästi esillä. Meidän liiketoimintamme ei perustu pieniin präntteihin tai piilotettuihin lainaehtoihin, vaan luottamukseen ja asiakkaidemme parhaimpaan mahdolliseen palveluun.

Otamme asiakaspalvelun vakavasti ja tarjoamme sitä suomalaisille asiakkaillemme aina heidän äidinkielellään. Halutessasi saat meiltä apua lainatarpeesi arvioimiseen sekä tilanteeseesi parhaiten sopivan lainan valitsemiseen. Asiakaspalvelijamme ovat käytössäsi siitä hetkestä lähtien, kun saavut sivuillemme ja aina sinne saakka, kun maksat yhdistelmälainasi viimeisen erän hymyillen pois.

Lainavertailu kauttamme on aina maksutonta, etkä sitoudu mihinkään ennen kuin valitset tarjouksistamme sinulle parhaimman lainan. Lainatarjoukset ovat myös voimassa aina 30 päivää niiden esittämisen jälkeen, joten voit päättää rauhassa otatko lainan juuri meidän kauttamme. Lainatarjoukset saat hetkessä ja rahat ovat yleensä nopeasti tililläsi.

Meidän tavoitteemme on tehdä lainavertailusta mahdollisimman helppoa. Lainat kannattaakin aina kilpailuttaa, sillä muutamien minuuttien vaivalla voit säästää vuositasolla tuhansia ja tuhansia euroja, jotka voit käyttää muun elämäsi rahoittamiseen tai lainojen nopeampaan takaisinmaksuun. Pyrimme siihen, että meidän kauttamme saamasi ehdot ovat helposti ymmärrettäviä ja niiden vaikutus kokonaistalouteesi olisi helppoa hahmottaa ilman talousalan ammattitutkintoakin. Lainojen yhdistäminen kauttamme ei siis voi juuri helpommaksi muuttua.

Axolainalla vertailet lainasi helpommin.

Vertailemme nämä pankit puolestasi: