Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun lyhennät useita lainoja yhtä aikaa. Alla olevaan artikkeliin olemme koonneet ne tärkeimmät hyödyt, joita lainojen yhdistämisestä syntyy.

Trustscore 4.6 | 280 arvostelut

Vastaanota edullinen lainatarjous

58 412
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

Mauri Ievanen

piti maksaa pois kallis ja hankala…

piti maksaa pois kallis ja hankala laina. tämä oli onnenpotku.loistavaa

Timo Matti Junnikkala

Nopeaa ja vaivatonta lainanhakua

Nopeaa ja vaivatonta lainanhakua

Katja Puro

Palvelu on helppo käyttöinen ja nopea

Palvelu on helppo käyttöinen ja nopea. Asiakaspalvelu ystävällistä ja asiantuntevaa, ei jäänyt mitään hampaankoloon. Kiitos! Voin suositella!!! Hyvää kesän alkua!

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Jaana Marita Koskivuori

Asiakaspalvelu hyvä

Asiakaspalvelu hyvä, ystävällistä , rehellisen tuntuista palvelua. Kaikkiin kysymyksiin vastattiin asiallisesti ja luottamusta herättävästi.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Veikko Tapani Mäkinen

Vaivaton haku ja nopea palvelu.

Vaivaton haku ja nopea palvelu.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Maija Lahtinen

Nopeaa ja helppoa!

Nopeaa ja helppoa!

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Mellu

Hyvä ja nopea palvelu.

Hyvä ja nopea palvelu.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Greger Niklas Granlund

Service i telefon på svenska var mycket bra, hoppas att era mail mm också kommer på svenska.

Service på svenska i telefon 😄

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Mika Antero Mattila

Mutkaton ja helppo

Mutkaton ja helppo

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Urmas Raap

Kaikki toimii nopeasti, olen erittäin tyytyväinen tähän palveluun.

Kaikki toimii nopeasti.Olen erittäin tyytyväinen tällaiseen palveluun. Suuret kiitokset. Suosittelen ehdottomasti muille lainanhakijoille.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Tarja

Nopea ja asiantunteva palvelu

Nopea ja asiantunteva palvelu. Selkeästi kerrottu kaikki lainaan liittyvät ehdot.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Sari

Hyvä laina

Tosi nopea laina ja hyvä voin hyvällä mielellä suositella muillekin

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Sari Periäinen

Asoimisen helppous/nopeus

Asoimisen helppous/nopeus

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Matti

Olen todella ylpeä axo lainan…

Olen todella ylpeä axo lainan toiminnasta .olisin jäänyt ilman lainaa ellei axo lainan tyttö olisi soittanut ja auttanut minua lainansuhteen .suur kiitos teille .tt.matti

Lue lisää

Hannu Tapio Ruotsalainen

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
4 päivää sitten
Lue lisää

Lainojen yhdistäminen kannattaa

Jos huomaat, että lainoja on kertynyt useita, lainojen yhdistäminen useimmiten kannattaa. Suomalaisilta löytyy usein osamaksuja, remontti- ja lomalainoja tai muita vakuudettomia lainoja. Pienlainojen korot nousevat helposti pilviin, eikä suuremmatkaan lainat ole ilmaisia.

Kulutusluottojen nimelliskorot voivat vaihdella 10 % jopa 20 % saakka, ja lisäksi päälle tulevat vielä muut lainan hintaan sisältyvät maksut, kuten laskutus- tai tilinhoitokulut. Näin lainojen todelliset vuosikorot voivat nousta korkeiksi, jopa lähelle 30 %!

Yhdistämällä kaikki lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, säästät rahaa, aikaa, hermojasi sekä saat lainasi maksettua nopeammin pois. Lainojen yhdistäminen kannattaa erityisesti silloin, jos sinulta löytyy useita lainoja, mutta säästät jo huomattavia summia silloinkin, kun yhdistät muutamankin kalliin lainan yhdeksi! 

Lainojen yhdistäminen – mitä se on?

Lainat yhdistetään yhdistelylainalla. Yhdistelylaina on käytännössä uusi laina, jolla vanhat korkeakorkoiset lainat maksetaan pois. Vaikka uusi laina saattaa kuulostaa hurjalta, on vanhojen lainojen poismaksaminen uudella, edullisemmalla lainalla kannattavampaa.

Lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun yhdistelylainan korko ja muut kulut ovat pienempiä kuin nykyisten lainojesi yhteenlasketut kulut. Tämä vertailu tapahtuu helposti Axolainan kautta. Me etsimme sinulle parhaimman yhdistelylainatarjouksen, tehtäväksesi jää vain verrata saamaasi lainatarjousta nykyisten lainojesi kuluihin. 

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa

Lainojen yhdistämisen suurin hyöty on yhdistämisellä säästetyt eurot, voit säästää kuukausitasolla jopa useita satoja euroa. Esimerkiksi asiakkaamme Keijo jakoi lainojen yhdistämisen kokemuksensa, ja kertoi säästäneensä lainojen yhdistämisellä 500 € kuukaudessa, pelkästään kokoamalla useat korkeakorkoiset lainat yhdeksi.

Useiden lainojen maksaminen tulee lähes aina kalliimmaksi, kuin yhden isomman lainan. Tämä johtuu lainojen kuluista, joihin sisältyvät koron lisäksi tilinhoitokuluja ja muita kuukausittaisia maksuja. Mitä enemmän lainoja sinulta löytyy, sitä enemmän maksat lainakuluja. Lisäksi lainojen korot vaihtelevat huomattavasti, todellinen vuosikorko voi hurjimmillaan olla jopa 30 %. Kun taskussasi on vain yksi, kilpailutettu laina, voit päästää irti korkeakorkoisista pienlainoista ja kulutusluotoista, ja nauttia edullisen koron tuomista säästöistä. 

Saat edullisemman koron

Lainojen yhdistäminen laskee lainojesi korkoa. Kun haet lainojen yhdistämistä kauttamme, kilpailutamme yhdistelylainat puolestasi.

Lainat yhdistämällä velan korko voi laskea jopa kymmenen prosenttia. Esimerkiksi 10 000 euron lainassa, jossa on korko 18 %, tuollainen koron aleneminen tarkoittaa tuhannen euron säästöä lainan kokonaiskustannuksissa! Syynä tähän koron laskuun on lainan kilpailuttaminen. Pankit myös näkevät lainojen yhdistämisen parantavan taloutta, jonka vuoksi yhdistelylaina nähdään vähemmän riskialttiimpaa kuin useat pienet lainat. Maksukykysi siis paranee pankkien silmissä, kun yhdistät lainasi. 

Tämän vuoksi yhdistelylainaa tarjotaan usein matalammalla korolla, joka tarkoittaa entistäkin pienempiä lainakustannuksia sinulle. 

Jos nykyiset lainasi ovat vuosia sitten hankittuja, on mahdollista, ettei niiden korko vastaa tämänhetkistä yleistä korkotasoa. Kun yhdistät lainat Axolainan kautta, kilpailutamme yhdistelylainan, jolloin saat varmasti edullisimman koron.

Lainakulut pienenevät

Pelkästään tilinhoitomaksuista kertyy vuodessa jopa satoja euroja. Kuvittele, että sinulla on 3 lainaa, joista maksat jokaisesta 5 € tilinhoitomaksun kuukausittain, eli yhteensä 180 € vuodessa! Kun yhdistät lainasi, maksat enää yhden lainan kustannuksia, säästäen siis vähintään 120 € vuodessa pelkästään lainanhoitokuluissa.

Kun lainakulut laskevat, kuukausittaiset kokonaismenosi laskevat yhtä lailla. Se tarkoittaa, että käytössäsi oleva rahamäärä kasvaa. Tämän rahan voit käyttää muihin elämisen kuluihin. Voit esimerkiksi säästää rahat esimerkiksi puskuritiliin, jolloin taloustilanteen vaihteluissa et joudu turvautumaan lainarahaan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää säästetyt eurot lainan nopeampaan takaisinmaksuun.

Takaisinmaksuaika lyhenee

Koska lainat yhdistäessä kuukausikulut pienenevät, voit käyttää säästetyn summan lainan takaisinmaksuun. Näin voit saada lainan maksettua takaisin jopa useita vuosia nopeampaa kuin alkuperäisen lainan.

Pysyt perillä taloudestasi

Talouden kokonaiskuvan hahmottaminen voi olla vaikeaa. On haastavaa pysyä asumiskulujen, ruokaostosten, harrastusmaksujen sekä suoratoistopalveluiden perässä. Kun päälle lisätään vielä useiden lainojen kulut, voi talouden hallinta tuntua ylitsepääsemättömän vaikealta.

Tällainen tilanne voi johtaa maksujen myöhästymisiin ja kalliisiin maksumuistutuslaskuihin, jotka lisäävät huomattavasti kuukausittaisiin kuluja.

Taakkaa on mahdollista helpottaa yhdistelylainalla. Kun useat lainat yhdistetään, jäljelle jää vain yksi laina, jonka lyhentämisestä sinun tulee huolehtia. Saat yhdistämisen jälkeen vain yhden laskun, mikä poistaa stressiä kuukausittaisten maksujen hoitamisesta. 

Omia kuluja on tämän jälkeen helpompaa seurata, kun maksat kuukausittain lainanlyhennystä saman summan. Koska laskuja on vain yksi, et myöskään unohda maksaa laskua eräpäivään mennessä, eikä sinun tarvitse enää menettää yöuniasi miettien maksamattomia laskuja.

Iloinen pariskunta istuu ruokapyödässä nauttien yhdistelylainan tuomista säästöistä.

Yhdistä koko talouden lainat yhdeksi

Voit yhdistää lainat myös puolisosi kanssa, joka osaltaan lisää talouden tasapainoa. Lainojen yhdistäminen puolison kanssa lisää myös yhdistelylainan saannin todennäköisyyttä, sillä hakemukselta löytyy kummankin taloudenpitäjän tulot. Pankit näkevät lainan takaisinmaksun näin todennäköisempänä, koska maksajia on kaksi.

Jos pariskunnalta löytyy sekä yhteisiä että henkilökohtaisia lainoja, on lainat mahdollista yhdistää yhdeksi, jolloin koko talous pääsee vähemmällä vaivalla laina-asioissa. 

Yhdistelylaina voi pysäyttää velkakierteen 

Yhdistelylaina voi auttaa sinua jopa välttämään maksuhäiriömerkinnän! Maksuhäiriömerkinnät syntyvät usein huolimattomuudesta. Kun yksi lasku jää rästiin, on sen jälkeen helpompaa jättää myös muut laskut huomiotta. Raha-asiat voivat tuntua ahdistavilta, jonka vuoksi niitä joskus vältellään.

Kun yhdistät useat lainasi yhdeksi ennen kuin saat maksuhäiriömerkinnän, vältät vuosien vaikeudet. Talousasiat ovat haastavia, mutta saat ne kerralla kuntoon yhdistelylainalla. 

Tärkeintä on, että toimitaan ennen kuin on liian myöhäistä. Lainat yhdistämällä saat selkeän kuvan taloudestasi, eikä talousongelmat tunnu niin vaikeilta. Yhdistelylaina toimii ikään kuin aikalisänä velkakierteessä, saat hengähdystauon jatkuvista maksuista ja sinulla on aikaa löytää velkaantumiseen johtaneet juurisyyt. 

Säästät aikaa!

Lainojen hallintaan, laskujen maksamiseen ja raha-asioista stressaamiseen voi kulua jopa useita tunteja kuukaudessa. Kun lainat ovat yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi, talouden suunnitteluun ja budjetointiin kulunut aika vähenee.

Lainojen kilpailuttaminen voi myös olla aikaa vievää puuhaa. Laina tulee aina kilpailuttaa, olipa sitten kyseessä tavallinen kulutusluotto tai yhdistelylaina. Vain kilpailuttamalla lainatarjoukset voit olla varma, että sinulta löytyy edullisin saatavilla oleva laina. 

Jokaiseen pankkiin ja rahoituslaitokseen lainahakemuksen lähettäminen on työlästä, mutta onneksi myös tarpeetonta. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus Axolainalla, jonka jälkeen kilpailutamme useiden pankkien antamat lainatarjoukset puolestasi. Lähetämme niistä parhaimman sinulle, tehden edullisen yhdistelylainan saamisesta erittäin helppoa. 

Vertailemme nämä pankit lainat yhdistäessäsi: