Usein kysytyt kysymykset

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta täältä, olethan yhteydessä meihin joko soittamalla numeroon 09 42452326 tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@axolaina.fi.

Miten haen lainaa?

Voit hakea lainaa helposti täyttämällä hakemuksen täältä: Axolaina – Vertaa lainat helpommin.

Haet kauttamme lainaa nopeasti ja helposti. Teemme kilpailuttamisesta mahdollisimman nopeaa ja helppoa, jotta sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin lähettää yksi lainahakemus. Tämän jälkeen saat lähes välittömästi ensimmäiset päätökset pankeilta ja rahalaitoksilta. Yli 20 luotettavaa lainantarjoajaa on siis valmiina kilpailemaan sinun lainahakemuksestasi, eli et vain säästä merkittävästi aikaa käyttämällä palveluamme, mutta löydät myös todennäköisesti sinulle edullisimman korkotason.

Kuinka nopeasti voin saada lainatarjouksia?

Useimmissa tapauksissa saat lainatarjouksia jo muutaman minuutin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Vertailuprosessi on suunniteltu olemaan mahdollisimman nopea ja tehokas.

Täytin lainahakemuksen, näenkö lainatarjoukset jostain?

Kyllä. Tämä on tehty sinulle helpoksi. Saat meiltä linkin Omille sivuillesi, josta näet lainatarjousten vastaukset. Pääset vertailemaan saamiasi tarjouksia Omille sivuillesi heti, kun ensimmäinen tarjous on saapunut. Lainojen korko on yksilöllinen ja se esitetään selkeästi lainatarjouksen yhteydessä. Koska korot vaihtelevat suuresti luotonmyöntäjien välillä, on tärkeää, että odotat kaikkien pankkien lainatarjousten vastausta, ennen kuin teet päätöksen. Päivitämme sinulle jatkuvasti tilannetta myös tekstiviesteillä ja sähköpostiviesteillä, joten suosittelemme pysymään viestintämme tilaajana.

Lainatarjoukset ovat sinulle täysin samanhintaisia, kuin jos hakisit suoraan pankilta. 

Lainan hakeminen ei myöskään sido sinua mihinkään, se on täysin maksutonta ja voit miettiä rauhassa jopa 30 päivän ajan.

Kuinka paljon voin hakea lainaa?

Voit hakea kauttamme 2000 - 60 000 € vakuudettomia lainoja. 

Millainen on lainojen maksuaika?

Laina-aika on valinnastasi riippuen 1-15 vuotta.

Kuka voi hakea lainaa?

 • Olet täysi-ikäinen
 • Olet pääsääntöisesti Suomessa asuva
 • Sinulla on säännölliset tulot

Voinko yhdistää olemassa olevia lainoja kauttanne?

Kyllä voit. Voit hakea yhdistelylainaa kauttamme, eli yhdistää nykyiset lainasi yhdeksi helpommaksi kokonaisuudeksi. Usean lainalyhennyksen, lainakulut ja suuren koron sijaan maksat yhtä helposti seurattavaa ja todennäköisesti edullisempaa lainaa. Jos haluat lukea lisää yhdistelylainasta, paina tästä.

Mihin tarkoitukseen voin hakea lainaa?

Voit hakea lainaa kaikkiin tarkoituksiin kauttamme. Vertailemamme lainat ovat vakuudettomia, eli sinun ei tarvitse antaa niihin mitään vakuudeksi. Voit hakea esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin lainaa kauttamme:

 • Lainojen yhdistely: Vakuudettomalla lainalla voi yhdistää useita pienempiä velkoja, kuten luottokorttivelat, kulutusluotot ja pikavipit, yhdeksi lainaksi.
 • Kotiremontit: Monet ottavat vakuudettoman lainan kodin parannustöihin, kuten keittiöremonttiin, kylpyhuoneen uusimiseen tai laajennuksiin.
 • Auton ostaminen: Vaikka autolainat ovat usein vakuudellisia, jotkut valitsevat vakuudettoman lainan auton hankkimiseen, erityisesti jos halutaan välttää autoa koskevat vakuusvaatimukset.
 • Häät ja suuret juhlat: Suuret juhlatapahtumat, kuten häät, voivat tulla hyvin kalliiksi. Vakuudeton laina tarjoaa keinoja kattaa nämä kustannukset.
 • Lomat ja matkustaminen: Unelmien lomamatkan rahoittamiseen voidaan käyttää vakuudetonta lainaa, kun säästöjä ei ole riittävästi tai halutaan tehdä matka heti.
 • Lääkärikulut ja terveydenhuolto: Odottamattomat terveydenhoitokulut voivat kiristää talouden sietokykyä merkittävästi. Vakuudeton laina voi olla ratkaisu tässä tapauksessa.
 • Kodinkoneiden ja elektroniikan hankinta: Erityisesti isompien kodinkoneiden tai kalliimpien laitteiden, kuten tietokoneiden tai älytelevisioiden hankkiminen, on yleinen syy ottaa vakuudeton laina.
 • Henkilökohtaisiin liiketoimintatarkoituksiin: Toiminimiyrittäjät tai pienyritykset voivat hakea vakuudetonta lainaa toiminnan käynnistämiseen tai kasvattamiseen. Tärkeä huomio kuitenkin on, että tässäkin kyseessä on henkilölaina, ei yrityslaina.
 • Harrastukset ja vapaa-ajan aktiviteetit: Joskus ihmiset ottavat lainaa kalliimpien harrastusten tai elämysten, kuten veneilyn tai suuren urheilutapahtuman, rahoittamiseen.

Mitä tietoja tarvitsen lainavertailua varten?

Lainavertailun tekemiseen tarvitsemme perustietoja sinusta ja taloustilanteestasi, kuten tulosi, menosi, mahdolliset aiemmat lainasi ja tietysti lainamäärän, jota haet.

Olemme tehneet lainhakemuksen tarkoituksella hyvin kevyeksi, jotta saat täytettyä sen jopa minuutissa tai kahdessa. Emme siis kysy mitään ylimääräistä. Pääset tekemään lainahakemuksen tästä.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada laina tai parempi korko?

Voit parantaa mahdollisuuksiasi lainansaantiin tai korkotasoon huolehtimalla hyvistä luottotiedoista, vähentämällä velkataakkaa ja osoittamalla säännölliset tulotasot. Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi ja löytää vinkkejä parempaan korkotasoon, suosittelemme kokeilemaan ilmaista uScore-palveluamme.

Voinko hakea lainaa, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Kyllä, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, voit hakea lainaa. Luotonmyöntäjät tarkistavat luottotietosi, eivätkä todennäköisesti myönnä lainaa, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä. Mikäli saat kuitenkin myönteisen päätöksen, tarjottu korko voi olla suurempi verrattuna tilanteeseen, jossa sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää. Mikäli olet kiinnostunut parantamaan henkilökohtaisen talouden tilannettasi, suosittelemme kokeilemaan ilmaista uScore-palveluamme.

Mikä tekee teidän lainavertailupalvelustanne erilaisen kuin muut markkinoilla olevat palvelut?

Nopeus, turvallisuus ja helppokäyttöisyys. Erikoistumisemme alaan ja kattava yhteistyöverkostomme yli 20 luotettavan lainantarjoajan kanssa mahdollistaa sen, että lainatarjoukset ovat räätälöityjä yksilöllisiin tarpeisiin. Lisäksi tarjoamme selkeän ja nopean vertailuprosessin sekä asiantuntevaa neuvontaa lainan valinnassa. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti kuuntelemalla tarkasti palautteita ja kehitysideoita, jotta palvelustamme tulee entistäkin parempi.

Olemme saaneet auttaa tuhansia niin Suomessa, kuin myös muissa Pohjoismaissa, tekemään parempia lainavalintoja. Uskomme tämän olevan syy siihen, miksi olemme yksi Pohjoismaiden johtavista lainavertailupalveluista. Tavoitteenamme on tuottaa ensiluokkaista lainavertailupalvelua nyt ja tulevaisuudessa. 

Maksaako lainavertailun käyttäminen minulle jotain?

Ei maksa sinulle mitään. Palvelumme on asiakkaille täysin ilmaista. Meidät palkitaan yhteistyökumppaneiltamme, eikä tämä vaikuta lainasi ehtoihin tai kustannuksiin. Lainatarjouksen kulut ja kustannukset ovat sinulle samat, kuin jos hakisit suoraan luotonmyöntäjältä. Tässä mielessä laina ei tule sinulle yhtään kalliimmaksi, kun käytät lainavertailupalveluamme, vaan voit säästää aikaa ja rahaa kilpailuttamalla.

Voinko peruuttaa lainahakemukseni?

Kyllä, voit peruuttaa lainahakemuksesi milloin tahansa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista ilman kustannuksia. Lainahakemus ei siis itsessään sido sinua, ellet itse niin halua.


Mikä on maksuturva-vakuutus ja tarvitsenko sitä?

Maksuturva-vakuutus on valinnainen lisäturva lainahakemuksen yhteydessä, joka kattaa lainasi kuukausierät tietyissä elämäntilanteissa. Näitä ovat mm. työttömyys, sairastuminen tai sen pahimman sattuminen. Suomessa tämän tyyppiset vakuutukset ovat kasvattaneet suosiotaan merkittävästi, ja Finanssivalvonnan mukaan esim. sairauskuluvakuutuksia on otettu noin 35% enemmän vuosien 2011 ja 2023 välillä.