Yhdistä lainat ja säästä lainakuluissa

Jos maksat joka kuukausi kahta tai useampaa lainaa, luottokorttia tai osamaksua, sinun kannattaa yhdistää lainat. Lainojen yhdistäminen on fiksua taloudenhallintaa.

 • Valid
  Säästät korkokuluissa
 • Valid
  Maksat vähemmän lainanhoitokuluja
 • Valid
  Kuukausieräsi pienenee

Trustscore 4.6 | 883 arvosteluun

Vastaanota edullinen lainatarjous

0
Erinomainen
Perustuu 883 arvosteluun
1 päivää sitten
Olen iloinen kun kaiki meni ihan hyvää
Olen iloinen kun kaiki meni ihan hyvää
Solveiga Upite
1 päivää sitten
nopeus ja helppous
nopeus ja helppous
Pentti Kuoksa
2 päivää sitten
Nopea vaivaton ja selkeästi esitettynä.
Nopea vaivaton ja selkeästi esitettynä.
Markku Tapani Heiskanen
4 päivää sitten
Hyvin toimi.
Hyvin toimi.
Mika
6 päivää sitten
Kommunikaatio
Kommunikaatio. Asialliset keskustelut ja joustavuus.
Jorma Vilho Leipälä
8 päivää sitten
Nopea
Löytyi sopiva tuote erittäin nopeasti
Tesa
8 päivää sitten
Kaikki toimi hyvin
Kaikki toimi hyvin
Minna Anneli Kasurinen
14 päivää sitten
Lainaa oli helppo hakea
Lainaa oli helppo hakea. Palvelu oli myös asiantuntevaa. Pyydetyt liitteet oli helposti lähetettävissä. Myös tällainen joka ei ole hyvä tietokoneen kanssa.
Tanja Tiihonen
14 päivää sitten
Helppo ja hyvä
Helppo ja hyvä, asianmukainen
Erja Leena Ihonen
22 päivää sitten
Minulle on AINA vähän ongelmallista…
Minulle on AINA vähän ongelmallista päästä jyvälle mitä tarkoitetaan mutta virheiden ja omien hoksottimien kautta tulee se "Ahaa" elämys ja kaikki hoituu todella hyvin. Kiitos kuitenkin kuuluu Teille joten, hyvin menee.
Riitta
22 päivää sitten
Arvostetaan asiakasta.
Kaikki toimi joustavasti.
Jukka Jokinen
23 päivää sitten
Oli hieman hankala ilmoittaa nuo…
Oli hieman hankala ilmoittaa nuo veropäätös viimmein hokasin että voi ottaa kuvan
Alpo Komminaho
23 päivää sitten
Erittäin hyvä ja aktiivinen viestintä…
Erittäin hyvä ja aktiivinen viestintä prosessin aikana, asiakkaalla tieto miten asiassa edetään. Puhelinpalvelu asiakaslähtöistä ja ystävällistä. Nopea päätös.
S.N
24 päivää sitten
Selkeää ohjeistusta
Selkeää ohjeistusta, soittamallakin sai heti yhteyden. Sujuvaa toimintaa.
Smertsu
28 päivää sitten
Sain helpotuksen elämääni teidän…
Sain helpotuksen elämääni teidän kautta! Kiitos siitä! Hienosti toimi!
Simo Blom
13 Kesäkuu
Yritys on ollut kärsivällinen ja…
Yritys on ollut kärsivällinen ja yritttänyt löytää ratkaisun minun pieneen ja väliaikaiseen pulmaani. Kiitos siitä.
Antti Koskinen
12 Kesäkuu
Спасибо за предоставленные кредит! Моя заявка была очень быстро рассмотрена и одобрена. Буду рекомендовать вас своим друзьям. .
Ваша компания быстро рассмотрела и одобрила кредит.
Olga Vargina
7 Kesäkuu
Nopea ja hyvä
Nopea ja hyvä
Leena Marketta Juuti
7 Kesäkuu
Mukava asiointi !
Palvelu oli sujuvaa ja miellyttävää, asiat hoituivat näppärästi!
Anuski
6 Kesäkuu
Kokemuksia luoton hausta verkossa
Luoton käsittely ja rahan siirto oli nopeaa. Muutenkin palvelu oli ensiluokkaista. Axolainaa voisi suositella ystävillekin.
Jarmo Sihvonen

Yhdistä lainat ja säästä kuluissa

Merkittävin syy sille, miksi lainojen yhdistäminen kannattaa, on kulujen karsiminen. Ja kukapa ei haluaisi selvitä lainoistaan hieman nykyistä pienemmillä kuluilla. Mikäli et siis vielä ole sitä tehnyt, ota rohkeasti ensimmäinen askel kohti pienempiä kuukausikuluja ja yhdistä lainat.

Axolainan maksuton lainavertailu on helppo, nopea ja luotettava tapa löytää juuri sinun tilanteeseen sopiva laina, joka auttaa yhdistämään kaikki vanhat lainasi yhden uuden lainan alle.

Useamman lainan tai luottokorttivelan omaavan kannattaa yhdistää lainat

Kulutusluotto on nykyään helppoa löytää, niitä tarjolla enemmän kuin koskaan. Myös luottokorttien määrä on lisääntynyt ja monia asioita on nykyään mahdollista ostaa myyjän järjestämällä rahoituksella. Ei siis ihme, että erilaisia lainoja, kulutusluottoja ja korttiluottoja saattaa kertyä useampia milteinpä huomaamatta.

Tällaisessa tilanteessa on syytä pysähtyä tarkastelemaan, millaisista rahamääristä oikeastaan on kyse. Kuukausitasolla luottojen määrä saattaa olla hyvinkin hoidettavissa, mutta kuinka suureksi kasvavat erilaiset lainoihin liittyvät kulut, kuten korot, tilinhoitomaksut ja muut vastaavat kun ne lasketaan vuositasolla yhteen?

Äiti opettaa tyttärelleen säästämisestä leikin avulla

Yhdistä lainat, mutta miten?

Moni miettii miten voin käytännössä yhdistää lainat. Kieltämättä lainojen yhdistäminen on terminä hieman harhaanjohtava. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että otetaan yksi uusi laina, jolla maksetaan kaikki vanhat lainat pois. Näin jäljelle jää luonnollisesti vain yksi laina ja yhden lainan kuukausittaiset kulut.

Ennen kuin yhdistää lainat, on kuitenkin hyvä varmistua siitä, että se on taloudellisesti kannattavaa tehdä. Lainojen yhdistäminen on nimittäin järkevää vain siinä tapauksessa, että uuden ison lainan aiheuttamat kulut ovat edes vuositasolla pienemmät kuin vanhojen lainojen yhteiskulut.

Ennen kuin yhdistät lainat, on hyvä tehdä arvio omasta tilanteesta laskelman muodossa. Kun nykyisten lainojen määrät ja kulut on paperilla, on helppo laskea ja vertailla kuluja nykytilanteen sekä mahdollisen uuden lainan välillä.

Yhdistä lainat ennen kuin useista lainakuluista muodostuu jättimäinen kuluerä

Helpoin tapa hahmottaa, miksi on järkevää yhdistää lainat, on tarkastella asiaa esimerkin kautta. Tässä esimerkkitapauksessa velallinen pienentää kolmen lainansa muodostamia kuluja huomattavasti, kun hän yhdistää lainat.

Esimerkkihenkilöllämme Matti Meikäläisellä on kolme lainaa, joita hän maksaa kuukausittain takaisin. Kaksi lainoista on luottokorttilaskuja, määrältään 1000 euroa ja 2000 euroa. Lisäksi Matilla on 2000 euron avoin kulutusluotto hänen ostettuaan kodinkoneita osamaksulla. Yhteensä Matin lainat tekevät siis 5000 €

 • Luottokortti 1 – 1000 €, 10 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 92 €
 • Luottokortti 2 – 2000 €, 9,50 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 183 €
 • Kulutusluotto – 2000 €, 12,5 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 187 €

Yhteensä kuukaudessa 462 €.

Esimerkin tilanteeseen on sisällytetty ainoastaan luottojen kuukausittaiset lyhennyskulut eli korkojen ja varsinaisten lyhennysten osuus. Monesti lainoissa on näiden lisäksi myös muita kuluja, kuten laskutuskuluja tai tilinhoitomaksuja. Ja luonnollisesti mitä enemmän lainoja, sitä suuremmiksi myös nämä muut kulut kuukausi- ja vuositasolla nousevat.

Vuodessa Matille kertyy lainoista maksettavaa 5544 € ja siihen päälle vielä äsken mainitut mahdolliset muut kulut.

Matti saa ystävältään hyvän neuvon: Yhdistä lainat!

Hän vertailee saatavilla olevia mahdollisuuksia ja päättää ottaa uuden 5000 euron lainan ja maksaa tällä kaikki vanhat lainansa pois. Maksuajaksi Matti on valinnut 24 kuukautta ja uuden lainan korko on 7,5 %. Lisäksi lainan ehdoissa mainitaan 10 euron suuruinen tilinhoitomaksu. Tästäkin huolimatta Matin kannattaa yhdistää lainat, sillä näin hänen kuukaudessa maksettava summansa pienenee yli sadalla eurolla. Vuodessa Matti säästää yli 1500 euroa sen jälkeen, kun hän on päättänyt yhdistää lainat.

Vaikka esimerkin summat ovat hyvin pelkistettyjä, matematiikka niiden taustalla on oikein. Syy yhdistää lainat on edelleen sama, se nimittäin säästää etenkin vuositasolla merkittävän summan rahaa, jonka voi käyttää halutessaan myös uuden lainan nopeampaan takaisinmaksuun.

Yhdistä lainat vasta kun olet vertaillut tarjouksia uusista lainoista

Lainojen yhdistämisen kanssa ei ole kuitenkaan syytä hätiköidä. Paras tapa on pyytää lainatarjous mahdollisimman monelta pankilta ja rahoituslaitokselta ja valita sitten näistä omien lainojen suhteen paras vaihtoehto etenkin lainan kulujen kannalta.

Axolainan maksuton lainavertailu on kätevä työkalu juuri tällaiseen tilanteeseen. Pyydä palvelun kautta lainatarjous vain yhdellä lomakkeella useilta luotettavilta pohjoismaisilta lainanantajilta samanaikaisesti. Saat kuukauden ajan voimassa olevat lainatarjoukset Axolainan Omille sivuillesi ja voit rauhassa vertailla niitä ennen päätöksen tekemistä.

Ja mainittakoon vielä, että pienempien kustannusten lisäksi on myös toinen oikein hyvä syy yhdistää lainat. Nimittäin, kun yhdistät lainat, on sinulla jatkossa enää yksi lainalasku kuukaudessa hoidettavana, mikä tarkoittaa tietenkin vain yhtä muistettavaa eräpäivää!

Ota siis oma talous haltuun ja yhdistä lainat mahdollisimman pian. Muista kuitenkin ensin vertailla vaihtoehtoja.

Vertailemme nämä pankit puolestasi:

TF Bank logo