Yhdistä lainat ja säästä lainakuluissa

Jos maksat joka kuukausi kahta tai useampaa lainaa, luottokorttia tai osamaksua, sinun kannattaa yhdistää lainat. Lainojen yhdistäminen on fiksua taloudenhallintaa.

  • Säästät korkokuluissa
  • Maksat vähemmän lainanhoitokuluja
  • Kuukausieräsi pienenee

Trustscore 4.2 | 201 arvostelut

Vastaanota edullinen lainatarjous

58 412
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

Sengdara Forss

Thanks for your help last time

Thanks for your help last time. This time hopefully you could help me go through this again. Thank you for very good service… Yours sincerely, S.Forss

Hannele Palm

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu, ja nopea lainan käsittely.

Vastaus yritykseltä Axolaina
14 Helmikuu
Lue lisää

Ulla Nikkola

Toivon saavani lainaa että saan maksaa…

Toivon saavani lainaa että saan maksaa kaikki lainat pois ja on vain yksi laina niin olisi helpompaa ettei tarvitse makssaa ulimääräisoä kuluja hoito alalla ei työt lopu

Vastaus yritykseltä Axolaina
20 Tammikuu
Lue lisää

Nawal Yagob

On hyvä kiitos tiedosta

On hyvä kiitos tiedosta

Vastaus yritykseltä Axolaina
28 Syyskuu
Lue lisää

Jari Antero Uusitalo

Helppo ja nopea

Helppo ja nopea

Vastaus yritykseltä Axolaina
23 Syyskuu
Lue lisää

Pakalen Timo

varmalaina kohtuu korolla alle kohutun…

varmalaina kohtuu korolla alle kohutun 10&

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

Natalia Konttinen

Kaikki meni tosi hyvin

Kaikki meni tosi hyvin

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

sk miraj

Nice

Its good experience

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

asiakas

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu ja ripeää toimintaa.

Vastaus yritykseltä Axolaina
19 Syyskuu
Lue lisää

Jouni Pertti Karjalainen

ERITTÄIN HYVÄÄ JA TEHOKASTA TOIMINTAA

TOIMINTA SUJUI HYVIN JA ASIALLISESTI , KAIKKI TIEDOT ETENIVÄT NIINKUIN PITI , KOKONAISUUS KATTAVA JAHYVÄ , SUOSITTELEN ETEENPÄIN ,KIITOS JA KUMMARRUS

Vastaus yritykseltä Axolaina
19 Syyskuu
Lue lisää

Kaija

Nopea ja sujuva toiminta

Nopea ja sujuva toiminta

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

Sauli

Kiitos suhteellisen nopeasta…

Kiitos suhteellisen nopeasta päätöksestä. Jätin yhden tähden pois, koska korko olisi voinut olla pienempi. Kiitos kuitenkin. Kysyisin vielä, voisinko saada lisää 3000€, maksaisin sillä toisen kalliimman lainan. Kiitos ystävällisestä kohtelusta. Terveisin Sauli Hiltunen, Joensuu, Puh 0507576032. Hyvää viikonloppua ☺️☀️

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

Asiakas Tatjana

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

riitta verronen

Sain pikaisesti lainatarjouksen…

Sain pikaisesti lainatarjouksen Axolainan kautta ja se oli Avidalta.Kiitos,olen tyytyväinen ja asiakaspalveluun myös🌹

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 Syyskuu
Lue lisää

Alppu

Nopeahkoa palvelua

Kohtuu nopeaa palvelua, en tosin saanut kuin yhden tarjouksen vaikka jälkikäteen tuli toiselta taholta viesti että "tarjous on umpeutunut". Päädyin ottamaan kuitenkin tuon ainokaisen tarjouksen.

Vastaus yritykseltä Axolaina
29 Elokuu
Lue lisää

Yhdistä lainat ja säästä kuluissa

Merkittävin syy sille, miksi lainojen yhdistäminen kannattaa, on kulujen karsiminen. Ja kukapa ei haluaisi selvitä lainoistaan hieman nykyistä pienemmillä kuluilla. Mikäli et siis vielä ole sitä tehnyt, ota rohkeasti ensimmäinen askel kohti pienempiä kuukausikuluja ja yhdistä lainat.

Axolainan maksuton lainavertailu on helppo, nopea ja luotettava tapa löytää juuri sinun tilanteeseen sopiva laina, joka auttaa yhdistämään kaikki vanhat lainasi yhden uuden lainan alle.

Useamman lainan tai luottokorttivelan omaavan kannattaa yhdistää lainat

Kulutusluotto on nykyään helppoa löytää, niitä tarjolla enemmän kuin koskaan. Myös luottokorttien määrä on lisääntynyt ja monia asioita on nykyään mahdollista ostaa myyjän järjestämällä rahoituksella. Ei siis ihme, että erilaisia lainoja, kulutusluottoja ja korttiluottoja saattaa kertyä useampia milteinpä huomaamatta.

Tällaisessa tilanteessa on syytä pysähtyä tarkastelemaan, millaisista rahamääristä oikeastaan on kyse. Kuukausitasolla luottojen määrä saattaa olla hyvinkin hoidettavissa, mutta kuinka suureksi kasvavat erilaiset lainoihin liittyvät kulut, kuten korot, tilinhoitomaksut ja muut vastaavat kun ne lasketaan vuositasolla yhteen?

Äiti opettaa tyttärelleen säästämisestä leikin avulla

Yhdistä lainat, mutta miten?

Moni miettii miten voin käytännössä yhdistää lainat. Kieltämättä lainojen yhdistäminen on terminä hieman harhaanjohtava. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että otetaan yksi uusi laina, jolla maksetaan kaikki vanhat lainat pois. Näin jäljelle jää luonnollisesti vain yksi laina ja yhden lainan kuukausittaiset kulut.

Ennen kuin yhdistää lainat, on kuitenkin hyvä varmistua siitä, että se on taloudellisesti kannattavaa tehdä. Lainojen yhdistäminen on nimittäin järkevää vain siinä tapauksessa, että uuden ison lainan aiheuttamat kulut ovat edes vuositasolla pienemmät kuin vanhojen lainojen yhteiskulut.

Ennen kuin yhdistät lainat, on hyvä tehdä arvio omasta tilanteesta laskelman muodossa. Kun nykyisten lainojen määrät ja kulut on paperilla, on helppo laskea ja vertailla kuluja nykytilanteen sekä mahdollisen uuden lainan välillä.

Yhdistä lainat ennen kuin useista lainakuluista muodostuu jättimäinen kuluerä

Helpoin tapa hahmottaa, miksi on järkevää yhdistää lainat, on tarkastella asiaa esimerkin kautta. Tässä esimerkkitapauksessa velallinen pienentää kolmen lainansa muodostamia kuluja huomattavasti, kun hän yhdistää lainat.

Esimerkkihenkilöllämme Matti Meikäläisellä on kolme lainaa, joita hän maksaa kuukausittain takaisin. Kaksi lainoista on luottokorttilaskuja, määrältään 1000 euroa ja 2000 euroa. Lisäksi Matilla on 2000 euron avoin kulutusluotto hänen ostettuaan kodinkoneita osamaksulla. Yhteensä Matin lainat tekevät siis 5000 €

  • Luottokortti 1 – 1000 €, 10 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 92 €
  • Luottokortti 2 – 2000 €, 9,50 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 183 €
  • Kulutusluotto – 2000 €, 12,5 % korko, maksuaika 12 kk, kuukausierä 187 €

Yhteensä kuukaudessa 462 €.

Esimerkin tilanteeseen on sisällytetty ainoastaan luottojen kuukausittaiset lyhennyskulut eli korkojen ja varsinaisten lyhennysten osuus. Monesti lainoissa on näiden lisäksi myös muita kuluja, kuten laskutuskuluja tai tilinhoitomaksuja. Ja luonnollisesti mitä enemmän lainoja, sitä suuremmiksi myös nämä muut kulut kuukausi- ja vuositasolla nousevat.

Vuodessa Matille kertyy lainoista maksettavaa 5544 € ja siihen päälle vielä äsken mainitut mahdolliset muut kulut.

Matti saa ystävältään hyvän neuvon: Yhdistä lainat!

Hän vertailee saatavilla olevia mahdollisuuksia ja päättää ottaa uuden 5000 euron lainan ja maksaa tällä kaikki vanhat lainansa pois. Maksuajaksi Matti on valinnut 24 kuukautta ja uuden lainan korko on 7,5 %. Lisäksi lainan ehdoissa mainitaan 10 euron suuruinen tilinhoitomaksu. Tästäkin huolimatta Matin kannattaa yhdistää lainat, sillä näin hänen kuukaudessa maksettava summansa pienenee yli sadalla eurolla. Vuodessa Matti säästää yli 1500 euroa sen jälkeen, kun hän on päättänyt yhdistää lainat.

Vaikka esimerkin summat ovat hyvin pelkistettyjä, matematiikka niiden taustalla on oikein. Syy yhdistää lainat on edelleen sama, se nimittäin säästää etenkin vuositasolla merkittävän summan rahaa, jonka voi käyttää halutessaan myös uuden lainan nopeampaan takaisinmaksuun.

Yhdistä lainat vasta kun olet vertaillut tarjouksia uusista lainoista

Lainojen yhdistämisen kanssa ei ole kuitenkaan syytä hätiköidä. Paras tapa on pyytää lainatarjous mahdollisimman monelta pankilta ja rahoituslaitokselta ja valita sitten näistä omien lainojen suhteen paras vaihtoehto etenkin lainan kulujen kannalta.

Axolainan maksuton lainavertailu on kätevä työkalu juuri tällaiseen tilanteeseen. Pyydä palvelun kautta lainatarjous vain yhdellä lomakkeella useilta luotettavilta pohjoismaisilta lainanantajilta samanaikaisesti. Saat kuukauden ajan voimassa olevat lainatarjoukset sähköpostiisi ja voit rauhassa vertailla niitä ennen päätöksen tekemistä.

Ja mainittakoon vielä, että pienempien kustannusten lisäksi on myös toinen oikein hyvä syy yhdistää lainat. Nimittäin, kun yhdistät lainat, on sinulla jatkossa enää yksi lainalasku kuukaudessa hoidettavana, mikä tarkoittaa tietenkin vain yhtä muistettavaa eräpäivää!

Ota siis oma talous haltuun ja yhdistä lainat mahdollisimman pian. Muista kuitenkin ensin vertailla vaihtoehtoja.

Vertailemme nämä pankit puolestasi: