Tarkista korkotasosi

Henkilökohtainen korkotaso kannattaa säännöllisesti tarkistaa, jotta et maksa lainoistasi liikaa. Korkotason tarkistus onnistuu nopeasti vain muutamassa minuutissa.

  • Valid
    Täytä hakemus parissa minuutissa
  • Valid
    Vertailemme korot puolestasi
  • Valid
    Et sitoudu mihinkään

Trustscore 4.6 | 805 arvosteluun

Vastaanota edullinen lainatarjous

0
Erinomainen
Perustuu 805 arvosteluun
1 päivää sitten
Yksinkertainen lainaprosessi
Koko lainanhakuprosessi on äärettömän helppo. Vastauksen saaminen oli nopeaa. Sain rahat tililleni kahdessa vuorokaudessa. Olen erittäin tyytyväinen tähän palveluun. Kiitos paljon.
Anne H
2 päivää sitten
Palvelu oli helppoa ja nopeaa
Palvelu oli helppoa ja nopeaa
M.M
5 päivää sitten
Nopea ja joustava
Nopea ja joustava
E.p
6 päivää sitten
hyvin toimittu
hyvin toimittu
Matti Juhani Ketola
7 päivää sitten
Luotettavuus
Luotettavuus
Ulrika Emerentia Hellberg-Erkk
7 päivää sitten
lainanmaksu ja pillokulut pitää esittää perusteelisesti
nopea toiminta ja helppo
Pentti Juhani Räsänen
7 päivää sitten
Kyllä he auttoivat minua
Kyllä he auttoivat minua. Kaikki meni hyvin.
Zafarbek Saidamatov
8 päivää sitten
Oltiin
Olitte puhelillakin yhteydessä. Hakemuksen teos/lähettämisessä pientä ongelmaa.
Jari Pekka Lammi
8 päivää sitten
Oli todella nopeaa
Oli todella nopeaa, ja luotettavaa
Aada Josefiina Juhala
8 päivää sitten
Nopea vastaus
Nopea vastaus
Karita Undrest
8 päivää sitten
helppo tapa saada luottoa kun on sen…
helppo tapa saada luottoa kun on sen tarve.
Kim Koskinen
8 päivää sitten
Homma toimi luvatunlaisesti
Homma toimi luvatunlaisesti. Yks tähti pois, kun viestiä ja puhelua tuli aina vaan solkenaan, vaikka laina oli jo käsittelyssä.
Samuel
8 päivää sitten
Kiitoksia paljon!!!
Onnistui hyvin!!!
Samson Morais
10 päivää sitten
Nopea palvelu.
Tosi nopea toimintaa. Löysi lainan. Rahat tulivat tilille nopeasti
Jarmo
12 päivää sitten
Laina tarpeeseen
Lainan myöntäminen. Minulle äärimmäisen tärkeä saada laina.
Jaakko
12 päivää sitten
Sovellus ansaitsisi vähän kritiikkiä
Tämä sovellus vie ainakin minulta täysin toivon että täällä olisi joku joka osaisi auttaa mutta aika turhalta tämä Nyt näyttää
Jani
14 päivää sitten
Hyvä
Oli nopeasti vaihtoehdot tulostettu
Irene Lähtevänoja
14 päivää sitten
Nopeus ja selkeästi esitetty asia.
Nopeus ja selkeästi esitetty asia.
Jouni Hänninen
14 päivää sitten
Hyvä asiakaspalvelu
Hyvä asiakaspalvelu
Rauni Marketta Juntunen
15 päivää sitten
Helppo
Helppo, nopea, luotettava.
Erkki

Mitä korkotason tarkistus tarkoittaa?

Lyhyesti sanottuna korkotason tarkistus tarkoittaa sen koron etsimistä, joka sinun on mahdollista saada lainallesi. Käytännössä siis tutkit, onko sinun mahdollista saada olemassa olevalle velallesi edullisempi korko, eli toisin sanoen edullisempi laina toiselta pankilta.

Korkotarkistus kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa. Lainojen hinnat vaihtelevat huomattavasti, ja korkotasoon vaikuttavat sekä sinun elämäntilanteesi ja maksukykysi, mutta myös yleinen markkinatilanne. 

Jos lainasi on jo muutaman vuoden vanha, elämäntilanteesi on voinut muuttua hyvinkin paljon siitä, mitä se oli lainaa nostaessa. Mikäli taloudellinen tilanteesi on lainan nostamisen jälkeen kohentunut, on todennäköisestä, että saat lainallesikin paremman koron.

Pienetkin muutokset elämäntilanteessa vaikuttavat korkoon

Lainaa hakiessasi olet todennäköisesti antanut lainan myöntäneelle pankille tiedot senhetkisestä elämäntilanteestasi. Olet kertonut työllisyydestäsi, kuukausittaisista tuloistasi sekä veloistasi. 

Tämänkaltaiset tiedot ovat pankille tärkeitä, sillä juuri niiden avulla pankki laskee lainallesi koron. 

Lainan korko siis käytännössä kertoo, kuinka suurena riskinä pankki näkee lainan myöntämisen. Pankit käyttävät erilaisia riskimittareita tämän riskin laskemiseen. Mitä suurempi korko lainalla on, sitä suurempana riskinä lainan myöntäminen nähdään. 

Jos sinulla on jo entuudestaan paljon velkaa ja tulosi ovat epäsäännölliset, useimmiten pankki katsoo takaisinmaksukyvykkyytesi olevan heikompi, jolloin lainasi korko on todennäköisesti suurempi. 

Pankin antama korko lasketaan lainanhakuhetkellä annettujen tietojen perusteella, eikä tätä korkoa automaattisesti päivitetä pankin toimesta elämäntilanteesi muuttuessa. 

Siksi korkotaso tulee tarkistaa aina silloin, kun elämäntilanteesi muuttuu.  

Sanotaan, että olet saanut vakituisen työpaikan ja kuukausipalkkasi on noussut muutamalla sadalla eurolla. Tätä myötä myös taloudellinen tilanteesi on kohentunut ja pankki katsoo maksukyvykkyytesi nousseen. 

Tämän vuoksi pankki pystyy tarjoamaan sinulle edullisempaa korkoa nykyiselle lainallesi. 

Tai sanotaan, että olet pystynyt säästämään kuukausittaisissa kuluissasi ja kallis kulutusluotto on vihdoin ollut mahdollista maksaa pois. Näin kokonaisvelkasi on pienentynyt. 

Pankki katsoo, että takaisinmaksukyvykkyytesi on noussut, sillä kuukausimenosi ovat pienentyneet, jonka vuoksi pankki pystyy tarjoamaan sinulle edullisempaa korkoa.

Näin yksi positiivinen muutos elämässä poikii lumipallon lailla lisää iloisia muutoksia!

Saadaksesi tämän lumipallon pyörimään sinun tarvitsee vain tarkistuttaa korkotasosi kauttamme ja saat tietää, millaista korkoa pankit tarjoavat muuttuneeseen elämäntilanteeseesi.

Myös maailmantilanne vaikuttaa yleiseen korkotasoon, jota pankit ja rahoituslaitokset seuraavat. 

Yleiset heilahdukset markkinataloudessa näkyvät suoraan pankkien toiminnassa ja sitä kautta myönnettyjen lainojen hinnoissa. 

Älä maksa lainastasi liikaa

Jos epäilet maksavasi liikaa nykyisestä lainastasi, sinun kannattaa tarkistaa korkotasosi.

Tarkistamalla korkotason voit nähdä, onko sinun mahdollista saada lainallesi parempi korko toisesta pankista.

Mikäli korkotasoa tarkistaessasi saat uudesta pankista lainatarjouksen samalla takaisinmaksuajalla, mutta alhaisemmalla korolla, olet löytänyt itsellesi edullisemman lainan. Mahtavaa!

Korkotason tarkistamalla voit siis säästää paljon rahaa. Jo muutaman prosentin alhaisempi korko voi suurien lainojen kohdalla tarkoittaa jopa tuhansien eurojen säästöjä lainan kokonaissummassa. 

Voi myös olla, että korkotarkistus mahdollistaa lainan nopeamman takaisinmaksun. Kun vähimmäiskuukausierä pienenee koron madaltuessa, sinun on mahdollista maksaa kuukaudessa lainaa enemmän pois. Kuukausieräsi pysyy siis samana kuin aiemmin, mutta lyhennyksen osuus maksusta on kasvanut. 

Se tarkoittaa, että laina lyhenee nopeammin ja maksat lainan huomaamattasikin nopeammin pois.

Korkotason tarkistaminen Axolainan kautta on täysin maksutonta eikä tarkistaminen sido sinua mihinkään. Joten mikäli huomaatkin, ettei markkinoilta löydy edullisempaa lainaa, voit rauhassa jatkaa arkea tietäen, että sinulta löytyy jo alhaisin korko. 

Vertaile todellista vuosikorkoa

Jotta edullinen laina on mahdollista löytää, on olennaista tietää, mihin vertailussa kiinnittää huomiota. Lainatarjouksessa on muutama tärkeää tekijää, joita sinun tulee verrata, nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko.

Nimellinen vuosikorko kertoo vain lainan korkoprosentin. Tämä korko on se hinta, jonka pankki on lainalle määrittänyt.

Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut lainan kustannukset, kuten avausmaksun ja tilinhoitokulut. Alhaisin todellinen vuosikorko tarkoittaa siten myös edullisinta lainaa.

Todellisen vuosikoron lisäksi sinun tulee myös verrata kokonaissummaa, jonka joudut lopulta maksamaan takaisin lainasta. Se antaa sinulle nopean yleiskuvan siitä, kuinka paljon säästät lopulta lainassa.

Iloinen nuori pariskunta syyssäällä tarkistamassa korkotasoaan edullisemmaksi.

Kannattaako korkotarkastus tehdä?

Korkotason tarkistaminen kannattaa tehdä, mikäli haluat säästää rahaa lainakuluissasi.

Lainanvälittäjänä tehtävämme on olla asiakkaidemme puolella ja löytää juuri sinulle sopivin ja edullisin laina. Siksi olemme tehneet paremman koron löytämisestä sinulle mahdollisimman helppoa. 

Onkin hienoa huomata, että useat asiakkaamme ovat huomanneet korkotason tarkastamisen säästävän rahaa lainakuluissa.

Se, kuinka paljon on mahdollista säästää korkotason tarkistuksella, vaihtelee suuresti. Säästö voi olla mitä tahansa muutamasta sadasta eurosta jopa tuhansiin!

Mutta periaate korkotason tarkistuksen takana on selvä; se säästää selvää rahaa.

Mitkä pankit tarkistavat korkoni?

Kun teet korkotarkastuksen kauttamme, välitämme hakemuksesi kaikille yli 20 yhteistyökumppanillemme.

Pankit ja rahoituslaitokset tarkastavat hakemuksesi ja arvioivat mahdollisuutta tehdä edullisempi tarjous lainastasi.

Tarkista korkotasosi näiden pankkien kesken:

TF Bank logo

Vertailemme ja kilpailutamme saamasi tarjoukset puolestasi. Hakemuksen tekeminen on sinulle aina täysin ilmaista ja eikä sido sinua mihinkään.

Miten laina vaihdetaan edullisempaan pankkiin?

Jos korkotason tarkistuksen jälkeen huomaat, että saatkin toiselta pankilta halvemman koron lainallesi, voit helposti hyväksyä saamasi tarjouksen ja siirtää lainasi uuteen pankkiin.

Lainan siirto pankista toiseen käy helposti. Kun olet hyväksynyt edullisemman lainatarjouksen, laina maksetaan tilillesi pikimmiten. 

Lainan saadessasi maksa sillä pois nykyinen kalliimpi lainasi. Näin olet päässyt eroon vanhasta velastasi ja siirtänyt lainasi edullisempaan pankkiin!

Näin ollen maksat lainastasi vähemmän ja säästät siten rahaa.

Korkotarkistus käytännössä

Jotta korkotason tarkastamisen tärkeys olisi helpompaa ymmärtää, haluamme jakaa muutaman konkreettisen esimerkin siitä, miten helppoa on säästää lainakuluissa.

2000 euron säästö korkotason tarkistuksella

Riitalla ja Tepolla oli 25 000 euron laina, jonka takaisinmaksuaika oli 7 vuotta ja todellinen vuosikorko 9,35 %. Tämä tarkoitti, että lainan kokonaissummaksi muodostui noin 33 000 euroa sisältäen kaikki lainan kulut.

He olivat varmoja, että heidän lainansa korko oli hyvinkin kohtuullinen. He päättivät kuitenkin tarkistaa korkotasonsa Axolainan kautta nähdäkseen, olisiko heidän mahdollista saada parempi tarjous lainasta alhaisemmalla korolla.

He saivat tarjouksia useilta pankeilta ja lopulta tuli vastaan 25 000 euron lainatarjous, jonka takaisinmaksuaika oli 7 vuotta ja todellinen vuosikorko 7,19 %. Riitta ja Teppo hyväksyivät tarjouksen.

Tämä tarkoittaa, että heidän nykyisen lainansa kokonaissummaksi tulee lopulta noin 31 000 euroa, mikä tarkoittaa noin 2 000 euron säästöä vain korkotason tarkistuksella.

Marjan korko tippui 10 prosenttiyksikköä

Marjalla oli 44 800 euron laina, jonka laina-aika oli 10 vuotta ja todellinen vuosikorko 17 %. Tämä tarkoitti, että kaikkien lainakulujen jälkeen hän maksaisi lainaa takaisin yhteensä noin 83 000 euroa.

Marja sai kuulla, että Axolainan kautta hän voisi tarkistaa korkotasonsa ja mahdollisesti saada edullisemman lainan toiselta pankilta.

Hän sai tarjouksia useilta pankeilta ja hyväksyi 44 800 euron lainatarjouksen, jonka laina-aika oli 10 vuotta ja todellinen vuosikorko 7,0 %.

Tämä tarkoittaa, että Marja maksaa takaisin kaiken kaikkiaan noin 60 500 euroa, joka on lähes 23 000 euroa vähemmän kuin aiemmasta lainasta! 

Miten tarkistaa korkotaso?

Voit tarkistaa korkotasosi Axolainalla muutamassa minuutissa. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi hakemus.

Täytä lainahakemus sivun yläreunasta ja valitse ”Kyllä” kohtaan ”Haluatko maksaa nykyisiä lainoja pois?”. Täytä sitten pyydetyt tiedot lainoistasi, joiden korkotason haluat tarkistaa. Voit tehdä korkotason tarkastuksen joko yhdelle tai kaikille nykyisille vakuudettomille lainoillesi. 

Mikäli haluat vain tietää, millaisessa korkoprosentilla sinun olisi mahdollista saada laina, valitse silloin ”Ei” kohtaan ”Haluatko maksaa nykyisiä lainoja pois?”, ja täytä hakemus normaalisti loppuun.

Kun lähetät hakemuksen, välitämme sen suoraan kaikille yhteistyöpankeillemme. 

Kilpailutamme puolestasi saamasi tarjoukset ja pääset vertailemaan ne Omilta sivuiltasi. Pääset itse valitsemaan tarjouksista sinulle parhaimman ja allekirjoittamaan lainasopimuksen. 

Korkotason tarkistamisen hyvä puoli on se, että voit käyttää sitä vain tarkistaaksesi, saisitko halvemman koron nykyiselle lainallesi. Sinulla ei ole velvollisuutta hyväksyä lainatarjousta.

Jos löysit kauttamme edullisemman lainan, hyväksy lainatarjous, ja pankki siirtää rahat suoraan tilillesi. Nyt voit maksaa vanhan, kalliin lainan kerralla pois. 

Tarkastamalla korkotasosi voit säästää huomattavia summia rahaa. Tee nopea korkotason tarkistus ja katso, kuinka paljon voit säästää. Se on sinulle aina maksutonta. 

Axolainalla tarkistat korkosi helpoimmin.