Luottopisteet - mitä ne ovat? Ja miksi ne vaikuttavat hakemasi lainan hintaan?

Oletko joskus hakenut lainaa, mutta et saanutkaan niin hyvää tarjousta kuin odotit?

Tällainen tilanne voi tuntua turhauttava, erityisesti silloin, jos tarkoituksenasi on ollut yhdistää lainojasi rahaa säästääksesi.

Syy siihen, miksei sinulle tarjota haluamaasi lainaa, voi johtua liian alhaisista luottopisteistäsi.

Luottopistemäärä on pankkien käyttämä kaava, jonka avulla arvioidaan, voidaanko sinulle tarjota lainaa ja millaisen koron voit lainallesi saada.

Toisin sanoen on tärkeää, että sinulla on mahdollisimman korkea luottopistemäärä lainaa hakiessasi.

Mutta kuinka voit parantaa luottopisteitäsi, jos et tiedä, miten pääset käsiksi omiin pisteisiisi? 

uScore antaa sinulle pääsyn pankkien käyttämään kaavaan ja samalla auttaa sinua parantamaan pistemäärääsi, jotta saat parhaan mahdollisen lainan.

Mitä ovat luottopisteet?

Luottopisteet toimivat pistejärjestelmän avulla, jollaista kaikki pankit käyttävät saadakseen selville taloudellisen tilanteesi. Siksi luottopisteillä on suuri merkitys sille, saatko lainaa ja millaisilla ehdoilla se on mahdollista.

Luottopistemäärä on osa yleistä luottoarviointia, joka kaikkien pankkien on suoritettava voidakseen myöntää lainoja. Pankit ovat siis velvollisia suorittamaan luottotarkastuksen ja selvittämään luottotietosi luottokelpoisuutesi arvioimiseksi.

Luottopisteisiisi vaikuttavat useat tekijät, ja pisteitä myönnetään jokaisesta vaikuttavasta osa-alueesta. Näiden pistemäärien summasta kertyy kokonaisluottopistemäärän, jonka avulla pankit määrittävät houkuttelevuutesi lainanhakijana.  

Alta löydät muutamia tekijöitä, joita pankit käyttävät luottopisteidesi laskemiseen:

  • tulot
  • nykyiset velat
  • Asumistilanne
  • Kuukausittaiset menot

Pankit eivät useimmiten kerro käyttävänsä näitä tietoja lainojen myöntämiseen. Tämän vuoksi sinun voi olla vaikea pysyä perillä luottopisteistäsi, saati sitten parantaa niitä.

Nyt tähän on ratkaisu, jolla on jo yli 500 000 aktiivista käyttäjää!

uScoren avulla tarkistat luottopisteesi ilmaiseksi

Tarkista luottopisteesi itse uScore-palvelusta

Kun kirjaudut uScoreen verkkopankkitunnuksillasi, palvelu arvioi luottopisteesi.

Järjestelmä antaa sinulle pistemäärän 1 ja 100 välillä ja näet selkeästi, kuinka pankit arvioivat sinut asiakkaana.

Mitä korkeampi pistemääräsi on, sitä paremmat lainaehdot saat pankista. Jos luottopisteesi ovat alhaiset, sinun kannattaa pyrkiä korottamaan niitä – näin voit saada paremman ja edullisemman lainatarjouksen.

uScoren avulla voit tarkistaa luottopisteesi ennen lainan hakemista. Palvelusta saat myös selityksen sille, miksi luottopisteesi näyttävät siltä, miltä näyttävät ja mihin toimiin voit ryhtyä parantaaksesi pistemäärääsi.

Näe taloutesi eri perspektiivistä uScoren avulla!

Iso osa luottopisteistäsi määrittyy nykyisten velkojesi mukaan. Jos sinulla on paljon aiempia velkoja, useimmiten pistemääräsi on heikompi. Siksi on suositeltavaa saada hyvä yleiskuva olemassa olevista veloistasi.

Yleiskatsauksen avulla näet kokonaisuuden lainoistasi sekä saat arvion siitä, onko sinun mahdollista yhdistää velkojasi. 

uScoren avulla näet velkatietosi ja palvelu osaa luottopisteidesi perusteella kertoa, onko sinun mahdollista löytää edullisempia lainoja esimerkiksi kilpailuttamalla tai yhdistämällä kalliita pienlainoja.

uScore auttaa sinua pitämään kirjaa veloistasi, säästämään rahaa lainoissasi sekä parantamaan luottopisteitäsi. Se on täysin ilmainen palvelu, jossa luottopisteiden tarkastaminen käy helposti ja nopeasti. Voit myös hankkia uScoren jäsenyyden, jonka myötä saat enemmän sinulle räätälöityjä toimintoja, jotka voidaan kytkeä pois tai päälle tarpeen mukaan.

uScoren avulla teet parempia taloudellisia päätöksiä, kun saat korko- ja luottotietoihisi perustuvia suosituksia ja voit itse tarkistaa, ettet maksa lainoistasi liikaa.