Paras korko lainalle löytyy lainavertailun avulla

Paras korko lainalle voi olla hankalaa löytää, mikäli apuna ei hyödynnä lainavertailupalvelua. Hae lainaa kauttamme, ja löydä itsellesi paras korko!

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan koron

Trustscore 4.3 | 199 arvostelut

Vastaanota edullinen lainatarjous

58 412
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

Hannele Palm

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu, ja nopea lainan käsittely.

Ulla Nikkola

Toivon saavani lainaa että saan maksaa…

Toivon saavani lainaa että saan maksaa kaikki lainat pois ja on vain yksi laina niin olisi helpompaa ettei tarvitse makssaa ulimääräisoä kuluja hoito alalla ei työt lopu

Vastaus yritykseltä Axolaina
18 päivää sitten
Lue lisää

Nawal Yagob

On hyvä kiitos tiedosta

On hyvä kiitos tiedosta

Vastaus yritykseltä Axolaina
28 Syyskuu
Lue lisää

Jari Antero Uusitalo

Helppo ja nopea

Helppo ja nopea

Vastaus yritykseltä Axolaina
23 Syyskuu
Lue lisää

Pakalen Timo

varmalaina kohtuu korolla alle kohutun…

varmalaina kohtuu korolla alle kohutun 10&

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

Natalia Konttinen

Kaikki meni tosi hyvin

Kaikki meni tosi hyvin

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

sk miraj

Nice

Its good experience

Vastaus yritykseltä Axolaina
22 Syyskuu
Lue lisää

asiakas

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu ja ripeää toimintaa.

Vastaus yritykseltä Axolaina
19 Syyskuu
Lue lisää

Jouni Pertti Karjalainen

ERITTÄIN HYVÄÄ JA TEHOKASTA TOIMINTAA

TOIMINTA SUJUI HYVIN JA ASIALLISESTI , KAIKKI TIEDOT ETENIVÄT NIINKUIN PITI , KOKONAISUUS KATTAVA JAHYVÄ , SUOSITTELEN ETEENPÄIN ,KIITOS JA KUMMARRUS

Vastaus yritykseltä Axolaina
19 Syyskuu
Lue lisää

Kaija

Nopea ja sujuva toiminta

Nopea ja sujuva toiminta

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

Sauli

Kiitos suhteellisen nopeasta…

Kiitos suhteellisen nopeasta päätöksestä. Jätin yhden tähden pois, koska korko olisi voinut olla pienempi. Kiitos kuitenkin. Kysyisin vielä, voisinko saada lisää 3000€, maksaisin sillä toisen kalliimman lainan. Kiitos ystävällisestä kohtelusta. Terveisin Sauli Hiltunen, Joensuu, Puh 0507576032. Hyvää viikonloppua ☺️☀️

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

Asiakas Tatjana

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
12 Syyskuu
Lue lisää

riitta verronen

Sain pikaisesti lainatarjouksen…

Sain pikaisesti lainatarjouksen Axolainan kautta ja se oli Avidalta.Kiitos,olen tyytyväinen ja asiakaspalveluun myös🌹

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 Syyskuu
Lue lisää

Alppu

Nopeahkoa palvelua

Kohtuu nopeaa palvelua, en tosin saanut kuin yhden tarjouksen vaikka jälkikäteen tuli toiselta taholta viesti että "tarjous on umpeutunut". Päädyin ottamaan kuitenkin tuon ainokaisen tarjouksen.

Vastaus yritykseltä Axolaina
29 Elokuu
Lue lisää

Carl Nylander

Axolainasta kerrotaan positiivisesti,

Axolainasta kerrotaan positiivisesti, haluamme mukaan. Toivottavasti sairausloman päätyttyä olemme mukana jatkossa.

Vastaus yritykseltä Axolaina
29 Elokuu
Lue lisää

Lainavertailun avulla löydät parhaimman koron

Erilaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia on tänä päivänä kymmeniä, ellei satoja erilaisia. Jokainen näistä tarjoaa lainoja eri koroilla ja kuluilla, joka tekee parhaan koron löytämisen haastavaksi.

Kuitenkin lainavertailun avulla löydät itsellesi parhaan lainan nopeasti ja helposti. Kun täytät kauttamme yhden lyhyen hakemuksen, jossa kerrot perustietoja taloudellisesta tilanteestasi ja lainatarpeistasi, saat useita sinulle henkilökohtaisesti räätälöityjä lainatarjouksia.

Kilpailutamme puolestasi kaikki saamasi tarjoukset, jotta sinulle löytyy laina parhaalla korolla. Vertailemme kunkin saamasi lainatarjouksen korkoa sekä muita kuluja ja ominaisuuksia löytääksesi juuri sinulle sopivan lainan. On tärkeää muistaa, että lainatarjous alhaisimmalla korolla ei välttämättä ole aina se paras tarjous. Paras lainatarjous on sellainen, joka sopii tarpeisiisi täydellisesti. 

Paras korko lainalle näistä pankeista:

Miten korko määrittyy?

Lainan korko on se korvaus, joka lainasta tulee maksaa lainanantajalle. Jokaisesta lainasta maksetaan korkoa, olipa se sitten vakuudellinen asuntolaina tai vakuudeton osamaksu.

Lainan korko määräytyy yleisimmin lainamäärän, lainatyypin, lainatun rahamäärän, laina-ajan sekä lainanhakijan henkilökohtaisten tekijöiden mukaan, joihin sisältyy muun muassa hakijan takaisinmaksukyky ja muu taloudellinen tilanne. 

Lainatun rahamäärän suuruus vaikuttaa korkoon. Mitä enemmän rahaa lainataan, sitä korkeampi korko on, sillä pankki näkee lainaamisen riskin suurempana isoissa lainoissa.

Myös lainatyyppi vaikuttaa korkoon. Vakuudettomissa ja lyhyemmissä lainoissa korko on useimmiten korkeampi, kuin pidemmissä, vakuudellisissa lainoissa. 

Korkoon vaikuttaa laina-aika, eli takaisinmaksuajan pituus. Mitä lyhyempi laina-aika on, sitä korkeampi korko on, kun taas pidemmällä takaisinmaksuajalla varustetut lainat saavat alhaisemman koron. 

Lopuksi lainan korkoon vaikuttaa yleiset korkomarkkinat. Talousmarkkinoiden heilahtelut näkyvät erityisesti vaihtuvakorkoisten lainojen kohdalla, sillä lainan viitekorko on sidottu yleisiin markkinakorkoihin. 

Seuraavaksi pureudutaan tarkemmin lainan korkoon vaikuttaviin tekijöihin. 

Korko riippuu lainatyypistä 

Lainan korko vaihtelee suuresti lainatyypeittäin. Esimerkiksi asuntolainassa on pienempi korko kuin osamaksulainassa.

Vakuudettomat lainat ovat koroiltaan useimmiten korkeammat kuin vakuudelliset lainat. Näiden lainojen korkoerot selittyvät riskin määrällä. Vakuudelliset lainat on taattu muulla omaisuudella, josta syystä pankki kokee lainaamisen riskin pienemmäksi. Asuntolainoissa hankittu asunto toimii vakuutena lainalle, mikäli lainan takaisinmaksu jostain syystä ei onnistuisi. Vakuudettomissa lainoissa tällaisia takauksia takaisinmaksusta ei ole, joten pankit joutuvat kompensoimaan riskiä korkeammalla korolla.

Lainan korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva. Kiinteäkorkoisessa lainassa korko pysyy samana koko laina-aikana, kun taas vaihtuvakorkoisessa lainassa korko voi muuttua ajan myötä. Vaihtuva korko koostuu korkomarginaalista ja viitekorosta. Viitekorko vaihtelee markkinoiden mukaan, kun taas korkomarginaali on henkilökohtainen, pankin määrittelemä korko. Pankin myöntämä pieni korkomarginaali kuvastaa vahvaa uskoa hakijan takaisinmaksukykyyn.  

Vakuudettomissa lainoissa korko on usein kiinteä, joka tekee takaisinmaksun suunnittelusta helppoa. Kiinteä korko ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vuosia sitten myönnettyyn korkeaan korkoon joutuu tyytymään. Lainat on helppoa kilpailuttaa, ja kilpailutusta olisikin hyvä tehdä säännöllisesti. Vain näin voi varmistua siitä, että taskusta löytyy laina, jossa on paras mahdollinen korko. 

Laina-aika vaikuttaa koron suuruuteen

Se, kuinka pitkän takaisinmaksuajan valitset lainallesi, vaikuttaa myös saamaasi korkoon.

Lyhyt laina-aika tarkoittaa sitä, että maksat vähemmän korkokuluja, kun taas pitkissä lainoissa korkokulut nousevat suuremmiksi. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 30 000 € lainasta viiden vuoden maksuajalla maksetaan vähemmän korkoja kuin silloin, jos samainen laina maksetaan takaisin 15 vuoden aikana. 

Oranssi kaavio lainan korkokustannuksista erilaisilla laina-ajoilla.

Kuten kuvaajasta käy ilmi, lainasta maksettava kokonaiskoron määrä kasvaa takaisinmaksuajan pidentyessä. Tämä johtuu siitä, että lainanantajat veloittavat korkeampia korkoja kompensoidakseen pidemmän laina-ajan lainaamiseen liittyvän suuremman riskin.

Kuitenkin korkoprosentti saattaa lyhyissä lainoissa olla suurempi kuin pitkän maksuajan lainoissa. 

Lyhyen laina-ajan lainoista voidaan periä korkoa isommalla prosentilla, sillä pankki tarvitsee korvauksen myöntämästään lainasta. Mikäli korkoprosentti on pieni ja laina-aika lyhyt, pankille ei ehdi kertyä riittävää korvausta. 

On tärkeää, että lainojen hintoja vertaillaan eri takaisinmaksuajoilla parhaan tarjouksen löytämiseksi. Lainanhakijan on myös hyvä olla tietoinen siitä, miten laina-ajan pituus vaikuttaa korkokulujen suuruuteen. 

Suosittelemme kuitenkin aina valitsemaan lainalle mahdollisimman pitkän laina-ajan, mutta kuitenkin maksamaan lainaa takaisin kuukaudessa enemmän kuin minimilyhennys vaatii. Näin laina joustaa taloutesi mukaan. 

Paras korko määrittyy yksilöllisesti 

Lainan korko määritetään aina yksilöllisesti. Useimmiten tämä on lainanhakijalle positiivinen asia, sillä tällöin hakijan todellinen maksukyky ja taloustilanne otetaan huomioon.

On kuitenkin olemassa lainanantajia, jotka myöntävät jokaiselle lainanhakijalle lainan samalla korolla, joka on tästä syystä korkea. Hyvä esimerkki tällaisesta lainasta on muun muassa verkkokauppojen osamaksut. 

Osamaksujen ehdot ovat kaikille kuluttajille samat, riippumatta hakijan taustatiedoista. Siksi lainanmyöntäjän tulee asettaa korkotaso korkeaksi, ja yleensä osamaksun korko onkin 20 % korkokaton mukainen. Tämä on jopa yli puolet enemmän kuin keskimääräinen vakuudettoman lainan korko.

Koska lainan korko määritellään henkilökohtaisesti, voi lainanottaja säästää suuria summia rahaa lainastaan. 

Pankki laskee lainaajalle omien kriteeriensä mukaisen riskiarvion, jolla mitataan lainaajan takaisinmaksukyvykkyyttä. Tällä tavoin ne voivat tarjota oikeudenmukaisen ja kilpailukykyisen koron lainanottajalle. Parhaimman koron saa hakija, jolla on pankin arvion mukaan paras takaisinmaksukyky. 

Millainen on hyvä korko? 

Hyvän lainan korko on riittävän alhainen, jottei lainan kustannukset nouse liian korkeiksi. Paras korko on sellainen, joka sopii sinun kuukausibudjettiisi täydellisesti.

Korot vaihtelevat lainatyypin, lainan pituuden ja pankin arvioiman takaisinmaksukyvykkyyden mukaan. Helpoin tapa löytää laina, jossa on matala korko, on käyttää lainavertailua. Näin löydät nopeasti useiden eri lainanantajien lainatarjoukset. 

Lainan lopullinen hinta koostuu lainan nimelliskorosta sekä muista lainakuluista. Toiselta nimeltään tätä kokonaishintaa kutsutaan todelliseksi vuosikoroksi. 

Todellinen vuosikorko – mitä se pitää sisällään?

Todellinen vuosikorko on lainan kokonaiskustannus, joka esitetään prosentteina lainan määrästä. Se sisältää sekä lainan nimelliskoron että muut lainaan liittyvät maksut, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksun.

Todellinen vuosikorko on hyvä tapa vertailla eri lainoja, sillä se ottaa huomioon kaikki lainanottoon liittyvät kustannukset. Pankkien tarjoamien lainojen hinnat vaihtelevat sekä niiden nimelliskorkojen, mutta myös muiden kulujen osalta. 

Siksi on tärkeää ottaa huomioon myös muut kulut lainojen hintoja vertaillessa. Me olemme tehneet lainojen todellisen vuosikoron vertailun helpoksi, esitämme jokaisessa lainatarjouksessa lainan todellisen vuosikoron selkeästi. 

Kun tarkastelet lainoja, varmista, että vertaat todellista vuosikorkoa, etkä vain lainan nimelliskorkoa. Näin saat tarkemman kuvan lainan kokonaiskustannuksista ja voit todella löytää itsellesi lainan parhaalla korolla.

Mihin parasta korkoa etsiessä tulisi kiinnittää huomiota?

Lainaa hakiessasi on tärkeää kiinnittää huomiota muihinkin tekijöihin kuin vain lainan korkoon. Lainaan liittyy myös muita maksuja koron lisäksi, joista yleisimpiä ovat kuukausittainen laskutuslisä sekä tilinavauspalkkio, jonka lainanantaja perii lainan nostohetkellä. Näiden maksujen suuruudet vaihtelevat suuresti lainanantajasta riippuen, joten on tärkeää, että lainan korkoja vertaillaan, ennen kuin laina nostetaan tilille.

Varmista lopuksi, että ymmärrät lainan ehdot. Tarkista lainatarjouksesta ainakin takaisinmaksuaika sekä mahdollisten viivästysmaksujen suuruus. Näitä maksuja syntyy, mikäli kuukausierää ei makseta aikataulun mukaisesti. Kun olet varma, että olet saanut selville kaikki nämä tekijät, voit huoletta valita lainan, joka on sinulle paras.

Mitä tehdä, jos korko nousee?

Jos lainasi korko nousee, voit tehdä muutamia asioita helpottaaksesi taloudellista taakkaa. Ensimmäiseksi sinun tulee kilpailuttaa laina. Näin voit löytää itsellesi edullisemman lainan, alhaisemmalla korolla.

Toinen erittäin tehokas säästöjä poikiva vaihtoehto on lainojen yhdistäminen. Lainoja yhdistäessäsi kaikki nykyiset lainasi kootaan yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jossa on alhaisempi korko ja vain yksi kuukausimaksu. Lainavertailun kautta löydät myös yhdistelylainalle parhaan koron ja ehdot. 

Jos sinulla on vaikeuksia tulla toimeen ilman uusia lainoja, kannattaa harkita keskustelua talousneuvojan kanssa. Neuvoja voi auttaa sinua laatimaan kuukausibudjetin ja taloussuunnitelman, jonka avulla voit saada taloutesi takaisin raiteilleen. 

Axolainalta todennäköisesti paras korko lainallesi

Löydät lainan edullisella korolla Axolainan kautta, eikä siihen mene kuin muutama minuutti. Laina pienellä korolla löytyy aivan käden käänteessä. 

Voit hakea lainaa 2000–60 000 €, jos olet yli 18-vuotias, sinulla on säännölliset kuukausitulot, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Yhteistyökumppaniemme myöntämä korko on 4 % ja 20 % välillä.  

Lainahakemuksen lähettäminen on aina maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään. Vertailemme puolestasi saamasi lainatarjoukset ja lähetämme niistä parhaan sinulle suoraan sähköpostiisi. Saamasi tarjous on voimassa 30 päivää, joten voit rauhassa pohtia lainapäätöstä. 

Mikäli sinulle herää kysymyksiä saamastasi tarjouksesta tai lainaprosessista, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse.