Lainavertailu kannattaa

Lainavertailun avulla löydät edullisimman lainan. Kauttamme vertailet nopeasti ja helposti 2000 € – 60 000 € lainatarjoukset.

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen

Trustscore 4.5 | 172 arvostelut

35 443
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

jere isokangas

Asiat hoituivat hyvin

Asiat hoituivat hyvin, se harmittaa että ois voinut ottaa isomman laina kerralla mutta ei voi mitään

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Nina Riippi

Hakemus oli selkeä ja lainapäätös ja

Hakemus oli selkeä ja lainapäätös ja - maksu tuli kiitettävän pian👍

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Tosi hyvin meni!Kaarnalaina☀️

Tosi hyvin meni!Kaarnalaina☀️

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Eero Väinö Salovaara

Olen hyvin tyytyväinen

Olen hyvin tyytyväinen ollut teidän palveluun ja ei ole mitään moitittavaa terveisin: Eero Salovaara.

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

Juha

Kaikki sujui joustavasti ja nopeasti

Kaikki sujui joustavasti ja nopeasti! Soitto asiakaspalveluun oli miellyttävä kokemus, sain vastauksen kysymykseeni välittömästi ja asiantuntevasti!

Vastaus yritykseltä Axolaina
7 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Hyvä Asiakaspalvelu

Hyvä Asiakaspalvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Alexi Warner

Se on hyvä kompani

Se on hyvä kompani

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Marko

Kaikki meni ok

Kaikki meni ok

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Erik Forsblom

Helppo

Helppo , hyvä palvelu. Suosittelen

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Stefan Hartvik

hieno juttu .....

hieno juttu .....

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

Tanja

Lainatarjous tuli nopeasti

Lainatarjous tuli nopeasti

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Ok ja asiallinen käsittely.

Ok ja asiallinen käsittely.

Vastaus yritykseltä Axolaina
21 päivää sitten
Lue lisää

asiakas

Laina

Odotin kyllä enemmän tarjouksia mut löyty kyllä jokseenkin hyvä tarjous.

Vastaus yritykseltä Axolaina
11 Heinäkuu
Lue lisää

Nisti Seiska

Mite jengi saa lainaa täältä mää en saa

Mite jengi saa lainaa täältä mää en saa

Vastaus yritykseltä Axolaina
8 Heinäkuu
Lue lisää

asiakas

tosi nopea haku prosessi ja vielä…

tosi nopea haku prosessi ja vielä soittivat kun laina oli hyväksytty tuntui tosi mukavalta

Vastaus yritykseltä Axolaina
8 Heinäkuu
Lue lisää

Miksi lainavertailu kannattaa?

Lainoihin kuuluu lainanlyhennysten ja koron lisäksi monia muitakin kuluja, jotka on helppo jättää lainaa otettaessa huomioimatta. Todellisuudessa kulut ja korko vaihtelevat huomattavasti pankkien ja muiden lainanantajien välillä, minkä vuoksi lainan ehtoihin kannattaakin aina tutustua huolella.

On tavallista, että alun perin edulliselta näyttävä laina tuleekin huomattavasti luultua kalliimmaksi. Se voi tehdä elämän todella hankalaksi, erityisesti jos maksat jo valmiiksi muita lainoja pois tai saamasi lainan maksuehdoissa ei ole tarvitsemaasi joustoa tiukempina kuukausina.

Helpoin tapa löytää juuri sinulle sopiva laina ovat lainavertailut ja niiden myötä saamasi tiedot lainamarkkinatilanteesta. Axolainan avulla teet sen helposti ja ilmaiseksi. Palvelussamme voit syöttää sisään tarvitsemasi lainan tiedot ja saat nopeasti tarjouksen monilta luotettavilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Meidän mielestämme lainanvertailun tulee aina olla helppoa, jotta voisit tehdä elämäsi kannalta tärkeän päätöksen huolella ja riittävällä tiedolla.

Tämä artikkeli kertoo lainan vertailuun liittyvistä käsitteistä sekä asioista, joita sinun kannattaa huomioida ennen kuin päätät hyväksyä lainatarjouksen.

Mies ja nainen pyöräilevät tandem-pyörällä ja nauttivat elämästä

Lainavertailu on avain hyviin päätöksiin

Ennen kuin haet lainaa, on sinun hyvä tuntea niihin liittyvät avaintermit ja -käsitteet. Seuraavaksi luetellut käsitteet löytyvät tavallisesti kaikista lainoista ja luotoista, mutta joissain tapauksissa ne saattavat ilmetä hieman eri nimillä. Paras tapa tarkastaa lainan hinta on todellinen vuosikorko, joka sisältää lainan kaikki kustannukset. Se ei kuitenkaan yksin kerro siitä, onko laina paras juuri sinun tarpeisiisi, sillä laina-aikasi voi olla hyvinkin lyhyt tai esimerkiksi joustavat maksuehdot tai pieni kuukausierä saattavat olla kokonaishintaa tärkeämpi tekijä.

Nämä avainkäsitteet tietämällä lainavertailut helpottuvat aina huomattavasti:

Korko

Kaikkiin lainoihin sisältyy aina korko, jonka suuruus voi vaihdella huomattavasti lainanantajien välillä. Perinteisten pankkien lainoissa korko on tavallisesti alhaisempi, kuin pelkästään verkossa toimivilla lainoittajilla, eli niin sanottujen pikavippien myöntäjillä. Korko voi helposti vaihdella esimerkiksi 7 % – 20 % välillä ja aiemmin vielä paljon tästä korkeammallekin.

Luonnollisesti alhaisempi korko tarkoittaa sinulle matalampia kustannuksia. Lainavertailut ovat helppo tapa päästä kärryille markkinoiden normaaleista korkotasoista.

Avausmaksu

Avausmaksu on erittäin yleinen käytäntö kaikissa lainoissa. Se on yleensä kertaluonteinen kulu, jonka maksat siirtäessäsi lainaa tai luottoa tilillesi. Avausmaksun suuruus riippuu pitkälti lainaajasta, mutta siihen vaikuttavat usein lainattavan rahasumman suuruus sekä hakijan tiedot. Avausmaksu voi vaihdella ilmaisesta aina satoihin euroihin tai tiettyyn prosenttiin lainattavasta summasta. Meidän palvelussamme saat aina selkeät tiedot lainavertailut tehdäksesi. Myös siitä, millaisia kustannuksia lainoihin sisältyy.

Tilinhoitomaksu

Maksaessasi lainaa takaisin, perivät lainoittajat yleensä joka maksuerän yhteydessä lainanhoitokuluja, jotka voivat esiintyä nimillä kuten ”tilinhoitopalkkio”, ”laskutuspalkkio” tai ”lainanhoitokustannukset”. Tämä muistuttaa perinteisten pankkien palveluista perimää maksua tai yritysten toimistokuluja. Tilinhoitopalkkiot eivät yleensä ole kertamaksuina suuria, vaikka niissäkin esiintyy suurta hajontaa eri toimijoiden välillä.

Pitkässä lainasuhteessa näistä ylimääräisistä kustannuksista kasvaa kuitenkin merkittävä summa rahaa. Tilinhoitopalkkio kannattaa siksi aina tarkastaa lainoja vertaillessa ja niistä koituvat summat ovat usein myös syy lainojen yhdistelemiseen. Lainavertailut kannattaa tehdä aina myös yhdistelmälainojen kohdalla.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko on muuttuja, joka lainoittajien täytyy lain mukaan aina ilmoittaa lainanhakijoille. Se sisältää kaikki lainanhoitokulut, kuten avausmaksun, palkkiot sekä korot. Sen avulla voit siis helposti tarkastella lainasta kuukausittain koituvia kustannuksia ja vertailla sinulle tarjottujen lainojen kokonaishintoja.

Lainavertailut tehdessäsi huomaat, että korot, maksut ja korvaukset vaihtelevat, mutta todellinen vuosikorko on yksi helpoimmista vertailukohteista lainan hintaa arvioidessa. Mitä pienempi se on, sen edullisemmasta lainasta on kysymys. Axolainan avulla näet useiden eri lainoittajien todelliset vuosikorot helposti muutamalla klikkauksella.

Muista kuitenkin, että edullisin laina ei aina ole paras vaihtoehto juuri sinun tilanteeseesi, vaan tarjouksen laatuun vaikuttavat myös esimerkiksi joustavat takaisinmaksuehdot tai mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin. Lainavertailut onkin syytä tehdä aina omista lähtökohdistaan ja oma kokonaistilanne huomioiden.

Takaisin maksavan aika on pitkä

Lainoja tai luottoja maksetaan tavallisesti takaisin kuukausierissä. Niiden koko määrittyy lainattavan summan, kulujen, korkojen sekä laina-ajan perusteella. Jotkin lainoittajat tarjoavat myös vaihtoehtoa maksuvapaista kuukausista, jonka aikana maksat lainastasi ainoastaan korot ja juoksevat kulut. Tällainen joustavuus voi auttaa sinua tiukempina kuukausina.

Lainavertailuissa kannattaa myös huomioida se, ovatko lainaerät säädetty tiukasti, vai voitko maksaa halutessasi minimierää suuremman summan, jolloin laina-aikasi ja sen myötä myös kokonaiskustannuksesi pienentyvät. Jos takaisinmaksu ei ole joustavaa, on hyvin todennäköistä, että maksat lainastasi lopulta tarpeettomankin kalliin hinnan.

Miksi lainavertailut kannattaa aina tehdä hyvin?

Markkinat ovat nykyisin täynnä lainantarjoajia, monissa maissa toimivia pankkeja, hämäriä pikavippifirmoja, joustoluottoja, täsmäluottoja… Oli tarpeesi tai tilanteesi mikä tahansa, rahan löytäminen ei ole vaikeaa. Tarjonta kasvaa lisäksi vuosi vuodelta, kun yhä uudet firmat avaavat lainapöytänsä sellaisia tarvitseville. Tämän seurauksena valinnanvara ei juuri koskaan ole ollut suurempi, mitä tulee yksityisten henkilöiden rahoitusratkaisuihin.

Samaan aikaan lainojen vertailu ei liene koskaan ollut suuren tarjonnan vuoksi helpompaa ja samaan aikaan myös vaikeampaa.

Vaikka tuntisit lainojen peruskäsitteet ja ehtisit selvittää huolella tarvitsemasi summan, laina-ajan sekä mahdollisten korkotasojen vaihtelut talouteesi, et silti varmaan ikinä ehtisi käymään läpi edes murto-osaa lainoittajien lainatarjouksista, vaikka niiden koluaminen ja lainavertailut eivät liene koskaan olleet helpompia. Pelkästään googlettamalla sanan ”lainaa nopeasti” saat satoja tarjouksia ja eikun klikkailemaan… Mutta ennen kuin täytät tietosi jokaisen sivuilla ja selvität tiesi siihen hetkeen, kun näet varsinaisen lainatarjouksen, on aikaa yhtäkkiä kulunut helposti puolikin tuntia. Se onkin monien lainoittajien käyttämä keino asiakkaan sitouttamiseen – täyttämällä pitkän kaavakkeen valtavalla tietomäärällä kulutat paljon aikaa, jonka tunnet heittäneesi hukkaan, jos päätätkin kieltäytyä lainatarjouksesta.

Axolaina on lainanvertailupalvelu, jossa teet lainavertailut hetkessä ja saat saman tien eteesi tarjouksen lukuisilta luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme. Meidän liiketoimintamme perustuu avoimuuteen ja pyrimme, että jokainen asiakkaamme saisi hänelle mieluisan lainatarjouksen. Meidän etumme on se, että saat eteesi helposti ymmärrettäviä tarjouksia, joista voit oman tilanteesi perusteella valita sinulle parhaimman lainan.

On mielestämme huolestuttavaa, että niin moni sortuu edelleen liian kalliisiin lainoihin, tai ottaa lainan ilman minkäänlaista vertailua. Tämä tuskin johtuu pelkästään tiedon puutteesta, sillä netti on nykyään täynnä tietoa ja tämän artikkelin kaltaisia ohjeita. Kysymys lienee enemmänkin mukavuudenhalusta ja ajan säästämisestä.

Jossain tapauksissa vaihtoehtoja saatetaan tarkastella huolellisestikin, mutta se varsinainen ja tärkein, eli laskelmien tekemisen vaihe, jää kuitenkin edelleen monelta puuttumaan. Lainavertailut kannattaa kuitenkin hoitaa myös laskimen avulla – vain niin saat kunnon käsityksen lainan vaikutuksesta talouteesi.

Pyrimme auttamaan ja helpottamaan valintaa siitä lähtien kun tulet sivuillemme ja aina sinne asti, kun maksat pois viimeisen kuukausieräsi. Meidän mielestämme lainanvertailun tulee olla helppoa, sillä vain niin ihmisillä on todellinen mahdollisuus ottaa taloutensa haltuun ja tehdä parempia päätöksiä.

Mies on ottanut lainaa reissaamiseen ja istuu nyt vuoren kielekkeellä ihastelemassa maisemia

Vertailemme vain luotettavia lainoja

Lainamarkkinoilla on monia hyvämaineisia, kunnon ehtoja tarjoavia ja luotettavia yrityksiä. Me pyrimme niiden kaikkien kanssa yhteistyöhön ja meidän kauttamme vertailemasi lainatarjoukset tulevatkin aina vakiintuneilta ja lakia noudattavilta toimijoilta.

Valitettavasti markkinoilla esiintyy myös suoranaista vedätystä. Meidän palvelumme perustettiin tarjoamaan ihmisille helpoin tapa saada yhdestä osoitteesta runsaasti luotettavia tarjouksia ilman mitään ylimääräisiä kiemuroita. Laina on sopimus kahden tahon välillä ja siinä ei ikinä pitäisi esiintyä minkäänlaista epärehellisyyttä. Samalla tavalla lainavertailut pitää aina myös hoitaa luotettavien kumppaneiden kanssa.

Huolellisen lainavertailun tärkeä lähtökohta onkin saada vertailtavat tiedot esille oikein ja tarkasti, jolloin pystyt huomaamaan tilanteet, joissa maksaisit lainoistasi liikaa tai ehdoilla, jotka eivät ole kannaltasi edulliset.

Nykyisin lainsäädäntö edellyttää lainoittajia ilmoittamaan tietyt avainluvut, kuten esimerkiksi todellisen vuosikoron, mutta monet kulut jätetään usein piiloon tai kirjataan niin sanotulla pienellä präntillä lainapaperin kahdennelletoista sivulle.

Vertaile siinä sitten kuluja, kun kannaltasi tärkeän tiedon löydät vain juristin ja mikroskoopin avulla.

Axolainan filosofiana on aina ollut rehellisyys ja avoimuus. Meidän kanssamme työskentelevät lainanantajat sitoutuvat ilmoittamaan kaikki lukunsa niin, että pystymme helposti esittämään ne lainanhakijoille vertailukelpoisessa muodossa. Ja ennen kaikkea ilman ylimääräistä etsintää ja selailua.

Lainavertailut Axolainojen avulla

Valveutuneella kuluttajalla ei liene koskaan ollut parempaa aikaa. Internetin ansiosta meidän kaltaisemme lainanvälityspalvelut ovat tehneet erilaisten luottojen ja rahoitusten kilpailuttamisesta suorastaan lapsellisen helppoa – kunhan jaksaa nähdä sen pienen vaivan. Lainanvälityssivustot eivät elä yhden lainoittajan kukkarolla tai saa korvausta lainanottajalta. Lainan hakeminen meidän kautta on aina kuluttajalle ilmaista ja saat meiltä lainatarjoukset vähintään yhtä hyvillä ehdoilla, kuin kumppanipankeiltamme suoraan. Tämän vuoksi asiakkaamme voivat aina luottaa siihen, että meiltä saadut tiedot pitävät paikkansa ja lainavertailut onnistuvat luotettavasti.

Kannattaa aina huomioida keneltä tarjouksesi pyydät. Myös lainanvälittäjissä esiintyy monenlaisia toimijoita. Me olemme yksi Pohjoismaiden suurimmista lainanvälittäjistä. Olemme pitkään markkinoilla ollut toimija, joka on välittänyt lainoja miljoonien edestä tuhansille ja tuhansille ihmisille. Sitä ei voi tehdä, ellei hoida hommaansa kunnolla.

Nämä edut saat kun turvaudut meihin

 • Lainanvertailut ovat kauttamme ilmaisia
 • Täytät hakemuksen nopeasti ja saat yhdellä kertaa tarjouksen lukuisilta toimijoilta
 • Käyttöliittymämme korostaa helppoutta ja nopeutta – kerromme juuri tarpeeksi, jotta voisit tehdä päätöksen, mutta emme liikaa, jotta ymmärrys heikentyisi
 • Lainatarjouksemme ovat voimassa kuukauden lainan hakemisesta, joten voit harkita tarjouksia rauhassa
 • Säästät aikaa, vaivaa ja kyyneliä
 • Saat monipuolisia ja erilaisia tarjouksia, joista voit valita juuri sinun tilanteeseesi sopivimman
 • Et sitoudu mihinkään tekemällä lainavertailut kauttamme
 • Voit valita haluamasi tarjouksen, jonka jälkeen rahat ovat nopeasti tililläsi

Oikeastaan ainoa vaikeus palvelussamme onkin päättäminen lainojen välillä. Se ei kuitenkaan yleensä johdu tiedosta, vaan siitä, että valitsemme kumppaneiksemme ainoastaan laadukkaita ja markkinoilla pitkään olleita toimijoita – se on mahdollista vain, jos tarjoaa jatkuvasti hyvillä ehdoilla varustettuja, markkinatilanteeseen istuvia lainavaihtoehtoja, luotettavasti sekä lakia noudattaen. Lainavertailut tulee aina suorittaa luotettavissa palveluissa, sillä vain niin saat kunnon käsityksen lainojen eroista.

Suosittelemme, että kysyt tarjouksia myös muilta toimijoilta sekä omalta pankiltasi. Jos kuitenkin arvostat nopeutta, helpoutta ja laadukasta asiakaspalvelua, niin me toivotamme sinut aina tervetulleeksi takaisin. Lainavertailuidemme kautta saadut tarjoukset ovat voimassa kuukauden niiden antamisen jälkeen, joten sinulla on runsaasti aikaa löytää tarpeisiisi paras rahoitus.

Meillä lainan saat aina ilman takuita tai takaajia sekä aina nopeammin ja helpommin.

Lainavertailut ovat tarkkaa puuhaa – pieni luku on merkittävä juttu

Muista, että lainojen ollessa kyseessä prosentin kymmenykset voivat vuosien kuluessa merkitä tuhansia euroja. Jo prosentinkin halvempi laina tarkoittaa helposti ylimääräistä etelänmatkaa erityisesti silloin, kun kyse on pitkistä laina-ajoista tai suurista lainasummista.

Kiristynyt markkinatilanne lainanantajien välillä tarkoittaa kuluttajille edullisempia korkoja ja kustannuksia, mutta niistä pitää pystyä ottamaan selvää ja hyötymään mahdollisuuksista. Yksittäisiä lainoja tarkkaillessa moni tarjous ja kilpailun mukanaan tuoma hyöty menee sinulta helposti ohitse.

Jos osaat hyödyntää pienet luvut ja käytät luotettavaa lainanvertailusivua, kuten esimerkiksi meidän palveluitamme, on tämä aika melkoista lainanottajan kulta-aikaa. Toivomme, että Axolainan avulla sinäkin pystyt hyötymään siitä täysin rinnoin edullisen rahan ja hyvien ehtojen muodossa ja tekemään lainavertailut hyvällä mielellä.

Vertailun lopuksi ja pieneksi muistutukseksi

Jos olet lukenut tänne saakka, ei meidän varmaankaan enää tarvitse hehkuttaa lainanvertailun mahdollisuuksia tämän enempää. Ehkä kuitenkin vielä kertauksen vuoksi toteamme, että lainavertailut kauttamme ovat ilmaisia ja voit säästää niiden avulla vuositasolla satoja tai jopa tuhansia euroja. Suorittamalla nopeat lainavertailut hetkessä, voit helposti säästää jopa kuukausipalkan verran vuodessa.

Lopuksi voisimme vielä helpottaa edullisten lainojen etsintää käymällä läpi muutamia internetissä esiintyviä lainakäsitteitä. Me Axolainalla uskomme, että hyvä tieto auttaa parempien päätösten tekemisessä.

Laina

Laina tarkoittaa kaikkia yhden tahon yhdelle tai useammalle taholle tiettyjä takaisinmaksuehtoja vastaan antamaa rahasummaa. Niihin sisältyvät esimerkiksi vipit, luotot, opintolainat sekä autolainat.

Luotto

Luotto on tiettyyn rahasummaan liittyvä sopimus lainanantajan, kuten esimerkiksi pankin tai jonkin muun tahon, ja asiakkaan välillä. Luotoista puhutaan yleensä hieman lainoja pienempien, mutta vippejä suurempien summien kohdalla.

Pikavippi

Pikavippi tarkoittaa yleensä pientä, nopeasti saatavaa kertalainaa. Tämä käsite on hieman kielteisesti värittynyt julkisuudessa esiintyneiden ylivelkaantumisten sekä ylikalliiden lainaehtojen vuoksi. Pikavipeille on tyypillistä erityisesti se, että ne saadaan nostettua nopeasti ja ilman minkäänlaista vertailua.

Lainavertailut

Jos luit tämän artikkelin, tiedät, että lainavertailut ovat paras tapa löytää juuri sinulle sopiva kulutusluotto tai laina.

Vertailemme nämä pankit puolestasi: