Osamaksujen yhdistäminen

Osamaksujen yhdistäminen saattaa olla paras päätös, jonka voit taloudellesi tehdä. Hae edullisempaa lainaa osamaksun tilalle kauttamme.

  • Yhdistä osamaksut ilmaiseksi
  • Täytä lainahakemus minuuteissa
  • Kilpailutamme puolestasi 18 pankin lainatarjoukset

Trustscore 4.6 | 280 arvostelut

Vastaanota edullinen lainatarjous

58 412
Käsiteltyä hakemusta viime kuussa

Näytetään 4 & 5 tähden arvostelumme

Mauri Ievanen

piti maksaa pois kallis ja hankala…

piti maksaa pois kallis ja hankala laina. tämä oli onnenpotku.loistavaa

Timo Matti Junnikkala

Nopeaa ja vaivatonta lainanhakua

Nopeaa ja vaivatonta lainanhakua

Katja Puro

Palvelu on helppo käyttöinen ja nopea

Palvelu on helppo käyttöinen ja nopea. Asiakaspalvelu ystävällistä ja asiantuntevaa, ei jäänyt mitään hampaankoloon. Kiitos! Voin suositella!!! Hyvää kesän alkua!

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Jaana Marita Koskivuori

Asiakaspalvelu hyvä

Asiakaspalvelu hyvä, ystävällistä , rehellisen tuntuista palvelua. Kaikkiin kysymyksiin vastattiin asiallisesti ja luottamusta herättävästi.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Veikko Tapani Mäkinen

Vaivaton haku ja nopea palvelu.

Vaivaton haku ja nopea palvelu.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Maija Lahtinen

Nopeaa ja helppoa!

Nopeaa ja helppoa!

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Mellu

Hyvä ja nopea palvelu.

Hyvä ja nopea palvelu.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Greger Niklas Granlund

Service i telefon på svenska var mycket bra, hoppas att era mail mm också kommer på svenska.

Service på svenska i telefon 😄

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Mika Antero Mattila

Mutkaton ja helppo

Mutkaton ja helppo

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Urmas Raap

Kaikki toimii nopeasti, olen erittäin tyytyväinen tähän palveluun.

Kaikki toimii nopeasti.Olen erittäin tyytyväinen tällaiseen palveluun. Suuret kiitokset. Suosittelen ehdottomasti muille lainanhakijoille.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Tarja

Nopea ja asiantunteva palvelu

Nopea ja asiantunteva palvelu. Selkeästi kerrottu kaikki lainaan liittyvät ehdot.

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Sari

Hyvä laina

Tosi nopea laina ja hyvä voin hyvällä mielellä suositella muillekin

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Sari Periäinen

Asoimisen helppous/nopeus

Asoimisen helppous/nopeus

Vastaus yritykseltä Axolaina
1 päivää sitten
Lue lisää

Matti

Olen todella ylpeä axo lainan…

Olen todella ylpeä axo lainan toiminnasta .olisin jäänyt ilman lainaa ellei axo lainan tyttö olisi soittanut ja auttanut minua lainansuhteen .suur kiitos teille .tt.matti

Lue lisää

Hannu Tapio Ruotsalainen

Hyvä palvelu

Hyvä palvelu

Vastaus yritykseltä Axolaina
4 päivää sitten
Lue lisää

Osamaksujen yhdistäminen

Olet todennäköisesti rahoittanut joskus hankintojasi osamaksulla. Verkkokaupasta tilatessasi valitset maksutavaksi laskun, jossa on 30 päivää kulutonta maksuaikaa. Laskun saapuessa huomaat, että voitkin maksaa laskun pienissä osissa, ja yhden kuukausierän kustannus on vain muutamia kymppejä!

Päätät alkaa maksaa ostosta pikkuhiljaa, ja saatat jopa unohtaa velan olemassaolon maksujen välissä. Mutta muistitko selvittää, millainen korko osamaksussa on? 

Osamaksut ovat loppujen lopuksi hyvin kallis rahoitusvaihtoehto. Siksi ne kannattaa kilpailuttaa ja yhdistää, jolloin säästät lainakuluissa. Lue artikkelistamme, miten onnistut tässä. 

Osamaksujen yhdistäminen säästää rahaa

Osamaksujen yhdistäminen on tapa yhdistää korkeakorkoiset osamaksut yhdeksi lainaksi, jolloin voit säästää rahaa. Yhdistämällä osamaksut hallitset talouttasi tehokkaammin yksinkertaistamalla velkojen takaisinmaksuprosessia ja alentamalla lainan kokonaiskustannuksia.

On valitettavan yleistä, etteivät suomalaiset ymmärrä osamaksujen todellista hintaa, eivätkä tiedä osamaksujen yhdistämisen mahdollisuuksista. On kuitenkin todella helppoa vaihtaa osamaksut edullisempaan lainaa, jolloin lainakustannuksissa voi säästää selvää rahaa. 

Osamaksujen korot ovat hurjia, yleisimmin niiden nimelliskorot ovat lähemmäs 20 prosenttia. Kun tällainen osamaksu vaihdetaan kilpailutettuun lainaan, korko voi tippua jopa puoleen. Näin säästöt voivat olla velan määrästä riippuen jopa satoja euroja. 

Tärkein syy osamaksujen yhdistämiselle onkin siitä saatavat säästöt. Varsinkin silloin, jos maksat useita osamaksuja pois yhtä aikaa, kannattaa osamaksujen yhdistäminen. Näin voit säästää jopa useita satoja euroja kuluissasi!

kaksi naista nauttivat auringonlaskusta osamaksujen yhdistämisen jälkeen

Osamaksu on laina 

Osamaksut ovat tänä päivänä todella yleisiä. Suurin osa nykypäivän verkkokaupoista tarjoaa osamaksua rahoitusvaihtoehdoksi. Muun maussa vaate- ja sisustuskauppojen tarjoamat ostotilit lasketaan osamaksusopimuksiksi.

Aina kun ryhdyt maksamaan ostoksestasi koko summan sijaan minimimaksua, on kyseessä osamaksu. 

Osamaksu on usein hetken aikaa kulutonta, mutta alkaa pian kerryttää kallista korkoa. Osamaksu on loppujen lopuksi vain laina, josta tulee maksaa lainaajalle korkoa. Useille kuluttajille tulee kuitenkin järkytyksenä, kuinka suuri korko osamaksuissa on. 

Osamaksujen korot ovat todella korkeita, tunnetuimpien osamaksuja tarjoavien palveluiden nimelliskorot ovat lähemmäs 20 prosenttia. Tähän päälle tulevat vielä avaus- ja tilinhoitokulut, jolloin todellinen vuosikorko voi olla yli 23 %!

Osamaksulla ostosten rahoittaminen voi aluksi tuntua hyvältä vaihtoehdolta, mutta varsinkin silloin, kun tilille on kertynyt useita osamaksuja, alkavat niiden kulut kertaantua. Jos maksat yhtä tai useampaa osamaksua, kannattaa ne yhdistää ja vaihtaa edullisempaan lainaan. 

Miten osamaksujen yhdistäminen tapahtuu?

Osamaksujen yhdistäminen ja kilpailuttaminen on todella helppoa, vain muutamassa minuutissa sinulla on taskussasi osamaksun sijaan edullinen laina. Osamaksujen yhdistäminen, kuten kaikkien lainojen yhdistäminen on tietysti aina maksutonta.

Yhdistelylainatarjouksen pyytäminen ei myöskään sido sinua mihinkään. Jos tarjousten saamisen jälkeen oletkin sitä mieltä, ettet löytänyt tarpeeksi hyvää vaihtoehtoa, voit jättää lainatarjoukset huomiotta, ja poistamme ne kuukauden kuluessa tiedoistasi. 

Näin helposti vaihdat osamaksusi edullisempaan: 

  1. Tarkista ensimmäiseksi, kuinka paljon osamaksuvelkaa sinulla on jäljellä. Voit yhdistää tähän summaan myös kaikki muut vakuudettomat lainasi. Tällaisia lainoja ovat muun muassa luottokorttilainat ja kulutusluotot.
  2. Hae sivun yläreunasta lainaa äsken laskemallasi summalla, ja muista valita hakemukselta kohta ”Haluan maksaa nykyisiä lainojani pois.”
  3. Lähetä hakemus ja jää odottelemaan tarjouksia. Tällä välin kilpailutamme ja vertailemme puolestasi useiden pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset. Lähetämme niistä sinulle parhaimman sähköpostiisi.
  4. Vertaa saamasi lainatarjousta nykyisiin osamaksuihisi. Tarkista erityisesti lainojen todellinen vuosikorko – se paljastaa sinulle edullisimman lainan.
  5. Hyväksy edullinen lainatarjous pankkitunnuksillasi ja saat rahat tilillesi pikimmiten. Nyt voit maksaa vanhat osamaksulainasi pois uudella, edullisemmalla lainalla.

Kilpailuttamalla eroon yksittäisistä osamaksuista

Yksinkertaisimmillaan yksittäisestä osamaksusta pääsee eroon maksamalla sen kerralla pois. Tämä on ehdottomasti tehokkainta ja edullisinta, mutta harvoin mahdollista. Siksi osamaksu kannattaa kilpailuttaa edullisemmaksi, jolloin sen kustannukset alenevat ja takaisinmaksu nopeutuu.

Osamaksun kilpailutuksen myötä sen korko tippuu keskimäärin 8 prosenttiyksikköä. Vaikka tämä saattaa kuulostaa pieneltä pudotukselta, voi se lainasummissa tarkoittaa satojen eurojen säästöä. Tämän vuoksi jo yksittäisenkin osamaksulainan kilpailuttaminen kannattaa.  

Lainan kilpailutus ja osamaksun vaihtaminen edullisempaan vie vain hetken. Yhdellä hakemuksella saat edullisimman lainatarjouksen sähköpostiisi. Hyväksyttyäsi tarjouksen laina maksetaan pikimmiten tilillesi ja voit maksaa vanhan osamaksulainasi pois.

Miksi osamaksut ovat niin kalliita? 

Osamaksujen korot ovat kaikille samat, ja sen vuoksi niiden korko on korkea. Kun osamaksun tarjoavalla rahoituslaitoksella ei ole tietoa lainanottajan taloudellisesta tilanteesta, kompensoi se omaa riskiään suuremmalla korolla.

Kaikkien lainojen, kuten myös osamaksulainojen korkoihin, vaikuttavat useat asiat, mutta suurin yksittäinen tekijä on pankin arvio lainanottajan maksukyvystä. 

Pankeilla on kuitenkin hyvin erilaisia kriteerejä lainanottajan maksukyvyn arviointiin, jonka vuoksi saamasi korko voi poiketa suurestikin pankista riippuen. Tämän vuoksi on tärkeää, että lainat kilpailutetaan hyvin, lainatyypistä riippumatta. Vain niin voit löytää edullisimman lainan. 

Lainaesimerkki

Lainaesimerkki osamaksujen yhdistämisen kerryttämistä säästöistä.

Osamaksujen yhdistäminen helpotti Liisan arkea

Asiakkaamme Liisa on erinomainen esimerkki siitä, miten pienellä vaivalla on mahdollista saada suuria säästöjä.

Liisalle oli kertynyt luottokorteista ja osamaksuista yhteensä noin 5000 euron suuruinen velka, jota hän lyhensi useisiin eri paikkoihin. Jokaisesta yksittäisestä lainasta ja osamaksusta saapui lasku eri aikaan kuussa, joka ahdisti Liisaa. Myös yksittäiset tilinhoitokulut ja laskutuslisät kertaantuivat tarpeettoman suuriksi.  

Lopulta Liisa päätti yhdistää osamaksunsa ja hakea päälle vielä pientä lisälainaa uusien huonekalujen hankintaa varten. 

Liisa haki kauttamme 10 000 euroa osamaksujen yhdistämiseen sekä uusien huonekalujen hankintaan. Näin hän sai maksettua kalliit osamaksut pois ja sekä pystyi ostamaan kotiinsa tarpeellisia hankintoja. 

Jotta kuukausimaksut pienenisivät, Liisa valitsi uudelle lainalleen pitkän takaisinmaksuajan. Näin laina joustaa Liisan talouden mukaan. Mikäli tiukempia kuukausi ilmenisi, Liisalla ei silti olisi vaikeuksia lyhentää lainaansa. Joustavaa laina on kuitenkin aina mahdollista maksaa enemmän kuin lainasopimukseen on merkitty. 

Osamaksujen yhdistämisen myötä Liisan velkojen kokonaiskorko tippui. Aiemmin Liisalla meni osamaksujen kuluihin 250 euroa, mutta osamaksujen yhdistäminen sai kuukausikulut tippumaan 150 euroon. Myös Liisan taloudenhallinta helpottui ja vakaantui huomattavasti, kun hänen ei tarvitse olla jatkuvasti maksamassa pieniä laskuja.